LaVRaSiA' Alıntı:Zaten küçük ekliyorsunuz
Birde şimdi üzerine koruma yazısı gelmiş. Bu tür eklenen fotoğraflardan malesef keyif almıyorum. İzlenirliği yok, paylaşma duygusu yok...
Bu kadar eserlerinizin çalınmasından korkuyorsanız hiç eklemeyin daha iyi.
Çünkü bu hali ile hem diğer galerilerine normal boyutta korumasız fotoğraf ekleyen fotoğrafçıları küçümsüyor gibi duruyorsunuz hemde sanki sadece kendinizi tanıtma, ürün satış amaçlı ekliyor gibi.
Öyle düşünmüyorsanız bile karşıdan alınan izlenim bu.
liilith' Alıntı:Merhaba,
Bir konuda haklısınız. Evet buraya fotoğraflarımı küçük yüklüyorum bunun için özür dilerim fakat fotoğraflar için bir kaynak belirtmeniz gerekiyor ve bende mevcut kaynağın devasa boyutlu olanını değil daha az yer kaplayan ve tamamını bir tıkla görebileceğiniz bir şekilde sunuyorum. Son yüklediklerim ne yazıkkı satışta olan fotoğraflarım yani onları buraya kendi boyutları ile yüklersem her bir foto için 5en az 5 mb lık yer demek. Bu da site içindeki sayfaların oldukça geç açılması demek oluyor
Ve evet ben bazı fotoğraflarımı satıyor ve de bundan para kazanıyorum ama para kazandığım yer bu platform değil ayrıca satışının gerçekleşeceği yerde değil
Umarım açıklamam ve özrüm kabul olmuştur.
Mutlu yıllar dilerim..
Yukarıda verdiğim linklerde flickr üzerinden paylaşım yaptığım fotoğrafların normal boyutlarına zaten ulaşabiliyorsunuz. Sanıyorum sorun en son yüklediklerimde fakat onları direk olarak bir yerde paylaşamıyorum.yani watermark koymak mecburiyetindeyim ki fotoğrafın kaynağından zaten konuluyor ..Yani I-stock tarafından konulan bir şey bu ...caner' Alıntı:Fotoğraf eğer başkasına ait ise kaynak belirtilebilir. Ben kendime ait bir fotoğraf için kaynak belirtmem hiç. Daha büyük boyutu şurada diye bir link atıyorum; çünkü o boyutları gezenbilir'e yükleyemiyorum. Zaman zaman da embed şeklinde flickr'dan fotoğrafı buraya gömüyorum. Bir de watermark'ı fotoğrafın güzelliğini örtmeyecek bir noktaya koyuyorum.
Birileri alıp kullanabilir mi? Elbette mümkün. Eğer bir fotoğrafı internete açıyorsam bu riski de göze alırım. Ama görsel olarak izlenebilir boyutları tercih etmekte fayda var. Paylaşım duygusunu köreltmemek lazım. 640-1024 piksel arasında bir boyut uygundur ama daha küçüğü ya da daha büyüğü biraz sıkınıtı çıkarıyor.
Gezenbilir'de bir galeri oluşturabilir ya da her mesaja ekleme sınırları dahilinde de fotoğraf ekleyerek gönderebilirsiniz.