Kısa veya Uzun Vitara mı Yoksa Kısa Pajero mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dsasrg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,649

dsasrg

SERHAT GÖRGÜLÜ
Yer
AKKUŞ
Vitara ve kısa pajeroyu genel olarak karşılaştırıp değerli fikirlerinizi yazarsanız memnun kalırım. Bulunduğum yer kışları ağır geçen bir yerleşim birimidir. Köye gidip geliyorum,av merakım var.Bu şartlara uygğun bir araç almayı düşünüyorum.Cj7 de takılmıştın ama araştırmalarım sonunda vitara ve pajero da olabileceği sonucu ortaya çıktı.Kısa pajero ile uzun veya kısa vitarayı karşılaştırmanız bana yol gösterecektir. Saygılarımla

Etiketler
Ynt: Kısa veya Uzun Vitara mı Yoksa Kısa Pajero mu?

Kıyaslandığında,

Vitara;
Daha ucuz,
Modifikasyonu daha pahalı,
Pajero kadar sağlam değil,
Standart parçaları daha ucuz,

Pajero;
Daha pahalı,
Modifikasyonu daha ucuz,
Daha sağlam,
Standart parçaları daha pahalı.

Gel de çık işin içinden. Bu iş böyle... :-\

Güven Bey sanırım ben bu işten vazgeçeceğim sonuçlandıramıyorum

dsasrg' Alıntı:
Güven Bey sanırım ben bu işten vazgeçeceğim sonuçlandıramıyorum

Aslında gönlünüzde yatanı almak lazım. Her seçeneğin artıları ve eksileri var. Önemli olan kronik sıkıntısı olup, ciddi can ağrıtacak bir araca denk gelmeden temiz bir tane alabilmek. Ben de yakın zamanda bir araç aldım. Karar verirken zorlanmaya başlayınca, gönlümünsesini dinledim.

Selamlar.

Serhat bey Selamlar,
burdan gördüğüm kadarıyla marka sayısını 2 ye indirmişsiniz.

Eğer araziyle ilgili araçta değişiklikler yapma fikriniz varsa.
Gerek modifiye parçalarına ulaşma kolaylığı,gerekse parça fiyatlarındaki ucuzluk nedeniyle,
benim tercihim Vitara dan yana olurdu.
Vitaranın sıfır,ve çıkma parçalarına ulaşmak her zaman daha kolaydır.
Ayrıca arazide de başarılı bir araçtır.

Gireceğiniz araziye göre ,kısa şase çoğu zaman avantajlıdır.
araca 2 kişi biniyorsanız eşya içinde yeterli bir araçtır,gerekirse kapalı port bagajla işi çözersiniz.

Uzun şase ,yeterli yükseltme yapılırsa daha iyi olur,arkaya binecekler içinde daha rahattır.
şase boyunu düşünürken,sizin ihtiyaçlarınızı karşılaması önemlidir.
Av için düşünüyorsanız uzun şase bence daha mantıklı bir araç olacaktır.

bu modellerdeki araçları kullanmış biri olarak ,vitara uzun yolda pajero kadar yormaz.
ama motor gücü sizi tatmin etmeyebilir,

Pajero görev aracıdır bu doğru,
40.000 km dir bindiğim pajeroda sanayiyi unuttum,
ama yorgun ve uyduruk parçalar takılmış bir araca denk gelirseniz,başınıza çok iş açar.
Parçalar Türkiyede 10 katı kadar kadar uçuk fiyatlarla satılır,
Anlayan ustası azdır,

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Serhat bey Selamlar,
burdan gördüğüm kadarıyla marka sayısını 2 ye indirmişsiniz.

Eğer araziyle ilgili araçta değişiklikler yapma fikriniz varsa.
Gerek modifiye parçalarına ulaşma kolaylığı,gerekse parça fiyatlarındaki ucuzluk nedeniyle,
benim tercihim Vitara dan yana olurdu.
Vitaranın sıfır,ve çıkma parçalarına ulaşmak her zaman daha kolaydır.
Ayrıca arazide de başarılı bir araçtır.

Gireceğiniz araziye göre ,kısa şase çoğu zaman avantajlıdır.
araca 2 kişi biniyorsanız eşya içinde yeterli bir araçtır,gerekirse kapalı port bagajla işi çözersiniz.

Uzun şase ,yeterli yükseltme yapılırsa daha iyi olur,arkaya binecekler içinde daha rahattır.
şase boyunu düşünürken,sizin ihtiyaçlarınızı karşılaması önemlidir.
Av için düşünüyorsanız uzun şase bence daha mantıklı bir araç olacaktır.

bu modellerdeki araçları kullanmış biri olarak ,vitara uzun yolda pajero kadar yormaz.
ama motor gücü sizi tatmin etmeyebilir,

Pajero görev aracıdır bu doğru,
40.000 km dir bindiğim pajeroda sanayiyi unuttum,
ama yorgun ve uyduruk parçalar takılmış bir araca denk gelirseniz,başınıza çok iş açar.
Parçalar Türkiyede 10 katı kadar kadar uçuk fiyatlarla satılır,
Anlayan ustası azdır,

Bir pajero sahibi vitara diyorsa vardır bir bildiği, kulak vermek lazım ;D

concrete' Alıntı:
Vitara;
Modifikasyonu daha pahalı,

Pajero;
Modifikasyonu daha ucuz,

Yanlış mı yazıldı acaba? Pajero'nun modifikasyonu nasıl daha ucuz olur?

Ben uzun yolda rahat yolculuk için Discovery1 veya Pajero arayışı içindeyken kafam karıştı şimdi.

3-4 yıldır '98 model 3 kapı vitara jlx kullanıcısı olarak ben kendi açımdan kısıtlarımı ve arayışımı paylaşayım.
Araç çok küçük, sığmakta zorlanıyoruz. Bu sebeple kapalı port bagajım ve tavan sepetim var ancak bu sefer de kamplı ve/veya uzun gezilerde aracın ağırlık merkezi epey yukarıya çıkıyor ve bu da beraberinde risk getiriyor. Kısa şase oluşunun uzun yoldaki rahatsızlığından bahsetmiyorum bile, zıp zıp topu gibi. Ne var ki bu sayede dar orman yollarında üstünlük kazandırıyor.
Aracımın görüntüsünü çok beğeniyorum, 5 kapılar bana itici geliyor. Standart haliyle bile arazide gayet başarılı, uygun ekipmanlarla çok daha başarılı hale gelir.
Oturaklı, güvenli ve şöyle geniş bagajlı bir araç hayal ediyorum ama öte yandan bagajı lpg tankıyla daraltmak istemiyorum. Dizel motorlu araçların yatırım ve bakım maliyetlerinin yüksek oluşu ise benzinli araca yönlendiriyor. Toyota başlıklarında LC VX100'lerin araç altındaki istepne yerine lpg tank uygulaması bu noktada gönlümü fethetti. Devamlı dörtçeker olmayışı ve arka dif.kilidi de cabası. Ama bu araçlar çok pahalı ve motor hacimleri lpg için bile yüksek bence.
Keşke imkan olsa da 3K Vitara'yı hobi aracı olarak tutup yanına seyahat için bir büyük ağabey araç alabilsem.

Vitara almadan önce bende çok araştırmıştım.
Arazi aracı olarak bütün yollar vitarada birleşti. Temiz olmak kaydıyla illaki vitara derim..

neden 92 sonrası p
konu 92 sonrası kısa şase pajero olsaydı ,
fikir tamamen değişirdi ;D ;D ;D

nden 92 sonrası pajero olsaydı fikir tamamn dğişirdi

dsasrg' Alıntı:
neden 92 sonrası p
nden 92 sonrası pajero olsaydı fikir tamamn dğişirdi
Alt yapı ,kasa,vites sistemi ve motor değişti,
Yani bir üst segmente geçti.
92 öncesi gibi aracın sağlam olduğu kullanıcılar tarafından onaylandı.
99 modellere yakın olan yıllardaki araçlara ,100/100 kilitli Dif ve amortisör sertlik ayarları eklendi.
92 den belirli bir yıla kadar LSD sanırım tam emin değilim.

SS4 arazi şanzımanı sayesinde araç 2 çeker-orta kilitsiz 4 çeker-orta kilitli 4çeker-ve low kilitli 4 çeker olmak üzere daha verimli bir yapıya ulaştı.
superselect.gif

Kasa ve yapı değişiklerini bu linkten görebilirsiniz.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Pajero

94 model aracı olan bir arkadaşımda bu saydığım özelliklerin hepsi var,
çok nadirde olsa bazılarında çıkmayabiliyor.( 100/100 kilit-amortisör sertlik ayarı,)

92 ve öncesi alınabilir mi yani tam anlayamadım

dsasrg' Alıntı:
92 ve öncesi alınabilir mi yani tam anlayamadım
kasaya kesin kararlıysanız 92 öncesi de temiz olmak kaydıyla alınır,
Elektroniği azdır,sağlam ,tam şase bir araçtır.bekleneni fazlasıyla verir.tabi bir yere kadar.

92 sonrası Gerek kilit,vites,süspansiyon vb. sistemleri,az yakıt,konfor ,uzun yola daha hakim olması gibi özellikleri benim tercih nedenim oldu.
92 sonrası daha elektroniktir,arazide bu her zaman bende bir korku yarattı,ama daha bir sıkıntı yaşamadım.

Yani tercih pajerodan yanaysa 2 kasada alınabilir,
Bana sorsanız 99-98 model 3.0 veya 3.5 kısa şase bir pajeroyu tercih ederim,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.