Kısa veya Uzun Vitara mı Yoksa Kısa Pajero mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dsasrg Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,654
Ynt: Kısa veya Uzun Vitara mı Yoksa Kısa Pajero mu?

selamla. eğer arazide dolaşacağım diyorsanız vitara dış boyutları ile size arazide fazla sıkıntı yaratmıyacaktır.alacağınız aracın yakıt masrafını vede vergisinide düşünün derim. arazi vitesi de size eksiklik hissettirmeyecektir.hiç bir şey yapamıyorsanız birtek vinç taksanız sizi hiç bir yerde bırakmaz.vitara yeteri kadar sağlamdır koparamazsınız.benim size önerim 5 kapılısını almanızdır.normal boyutta 5 kişi rahat yolculuk yaparsınız otomobil kıvamında bir araç.benim aracım 1.6 olmasına rağmen özellikle arazide hiç performans eksikliği hissetmedim(normal kullanıcı olarak).masrafsız bir araçtır hiç tereddüt etmeyin derim.0-100 km kalkış performansı aramıyorsanız 1.6 bile yeterlidir.saygılar.

Etiketler

3 kapı ile 5 kapı arasında kilo farkı nedir ön arka difransiyal aralığı kaç cm dir motorlarında fark yok die biliyorum fakat 3 kapının arazide daha ii tutunup daha ii gideceğinin kanısındayım gerci kullanan arkadaşlar daha ii bilir bende freelander var cok memnunum arazide de başarlı fakat cok ağır yerlere vurmaya kıyamıyorum bi de araca modifikasyon pek yapılamadığından ilave olarak 3 kapı veya 5 kapı vitaraya niyetim var allahın izniyle,niyetim 3 kapıdan yana nasip kısmet sizlerin de bilgilerinize ve deneyimlerinize ihtiyacımız var saygılar.

kaan bey tekrar merhaba.
3 kapilı modellerde karburatörlü veya 8 valfli modeller çoğunlukta. ona göre dikkatli davranın derim.benim aracım 1992 model 5 kapılı 1170 kg ruhsattaki ağırlığı gözüküyor.fabrika verilerine bakarsanız 5 kapılının sehir dışı tüketimi daha az yazıyor.3 kapılı modellerin 1000 kg gibi olduğunu biliyorum.[attachment=1] paran oldukça modifiye yaparsın.modifiye sınırı gördüğün gibi çok yükseklerde.

zuk01.jpg

aslında 2.0 v6 vitara ama motor büyük olunca masrafta büyük oluyo yakıttan bakımdan,en ideali 5 kapı 1.6 peki 2" inç yükseltme ve tekerlekleri büyütünce bu 1.6 motor daha fazla güç harcayacak ve akabinde cekişi düşmez mi?akrabamın birinde vardı tek kapı sanırım 16 valfti o cünkü araç gaza yüklendiğinde cıldırıyodu 4l aldığındada araç 10 cm karda gidiyoduk ii tutunuyodu bu araçlarda dif kilid öndede arkadada var mı?

kaan bey selamlar.
suzuki vitaraların hiç birinde ne önde nede arkada kilit yoktur.kilit sonradan taktırabilirsiniz.kilitsiz halde ben kendi aracımla L konumunda 30 -40 cm karda 3.vitesle gidebiliyorum.size güç ihtiyacı hissetirmez.ama bu talep meselesidir tabiiki.2.0 motor vitaralar gereksiz demiyorum.ama bana gerekmedi.ben kendi aracımla içine vede arkada römorkuna toplam tahmini 3 ton odun yükleyip ormandan getirdim birkaç sefer.size örnek olsun diye yazdım.dahası 1.6 motorlar piyasada daha çok yedek parça ve işçilik avantajı sağlar..ben aracımın vergisini 70 tl ye ödüyorum. otoban kullanımında 180 km hızı ibrede rahat görüyorum.size kıyaslama olsun diye şunuda not olarak yazayım.karşılaştırın.pajero ,lada niva, vitara.bunların hiç birinde fabrikasyon ön ve arkalarda kilit yoktur.güç aktarımı arkaya ve ön akslara 50/50 güç aktarımı vardır.modifiyesi en kolay vitara avantaj sağlar.saygılar.

s a hudev bey sizin vitara bu resimde gözüken mi?bir kaç arkadaşımdan da duydum 1.6 vitara 2.0 aratmıyo diye modifikasyon yaptınızmı aracınıza kaç yıldan beri biniyosunuz bi sorun problem yaşadınız mı?belli bir yıla kadar japon sonra ispanyol üretim diolar mesela 92 modeli ile 98 modeli arasındaki farklar neler? glx ile jlx arasında fark ne.

Kendi aracım 2004 model 3 kapı grandvitara, iki arkadaşımda 1998 model biri 3 kapı diğeri 5 kapı pajero var, benim kendi aracımda yükseltme var. pajerolara 31" bf lastik taktınızmı yan maşpiyelleride söktünüzmü başka birşeye gerek kalmıyor, maddi açıdan rahat iseniz pajero ile yapacaklarınızı hayel bile edemezsiniz. maddi imkanlar kısıtlı ise suzuki, temiz ve yıpranmamış bir araç bulduğunuzda şuna inanın bir pajeronun suzuki ile kıyaslanması bile söz konusu değildir.

mete bey tabiykide pajero ile vitarayı kıyaslayamayız mıtsubıshi gurubu sağlamdır girdiği yerden cıkar fakat biraz yaptırmada can yakar motor büyük olunca keyif güzel oluyo güzel tırmanıyo fakat dertlerde büyük oluyo tamamen duygusal yani 2.6 93 model 3 kapı pajero da ilgimi cekiyo fakat nasip kısmet meselesi birazda vitara dememin sebebi ben araçlarla uğraşmayı kendim severim söküp takmayı sağını solunu değiştirmeyi onun için pajeroya yaptığın modifikasyon hem pahalı hemde bizler için abartı olur kanısındayım siz vitaradan memnun değilmisiniz mete bey eksik olan şeyler mi var?

kaan bey merhaba.araç resimde gördüğünüz araçtır.aracım şu ana kadar klima komprasörü arızalandı. debriyaj ve fren balatası birde marş motorunun kömürleri değişti.aracımı 7 yılı aşkın kullanıyorum şu anda komple kaporta bakımında.araçlar-suzuki-vitara kaporta motor bakım başlığından takip edebilirsiniz.aracımda modifiye olarak birtek 5 cm get yükseltme var.bunun haricinde bfg lastikler.başkada birşey yok.klima haricinde her bir düğmesi ve fonksiyonu sorunsuz çalışır durumda.bildiğim kadarıyla 1998 modele kadar japon üretim.1992 üzeri modellerde 16 valf full enjeksiyon olduğu söylenir ama benim aracım 1992 model olmasına rağmen full enjeksiyonlu 16 subaplı.glx in ne anlama geldiğini bilmiyorum benim aracım jlx.pajeronun bazı modellerinde arka defriyanselinde fabrikasyon kilit olduğunu yine buradaki konulardan okumuştum.olabilir.pajerolar hakkında arazi kabiliyeti ile ilgili fazla birşey söyleyemem.genelde vitaralar ile nivaları kıyaslarız benim çevremde.sizi yanıltmayım.ama sitedeki yorumları ve karşılaştırmaları okursanız.daha iyi fikir sahibi olursunuz.çevremde birçok tanıdığım özellikle yıllardır niva kullandıktan sonra jimy veya vitaraya geçmiştir.hepside şu anda nivayı kesinlikle aramadıklarını söylerler.avantajları dezavantajından çok çok öndedir.inşallah yardımcı olabilmişimdir.birde sizi ısrarla uyarayım.kesinlikle vitaradan anlayan birileriyle araç satın almanızdır.sanayii ustasıyla değil.kimin nasıl kullandığını bilemezsiniz.japon 1.6 olanlar,yani benim aracım 96 hp dir ispanyollar 98 hp olması lazım.saygılar.pişman olmazsın :smiley:

hudev' Alıntı:
.pajero ,lada niva, vitara.bunların hiç birinde fabrikasyon ön ve arkalarda kilit yoktur.güç aktarımı arkaya ve ön akslara 50/50 güç aktarımı vardır.
Selamlar,
Kasa olarak hangi pajeroları kastettiniz bilemiyorum ama,
3.0-3.5 V6 (98-99model) arkada kilit var.
Uzun şaselerin 1992 den sonra -arka kilitsizi çok nadir.
2.6 ların arkada LSD çıkıyor.( 2,6 ların hepsinde varmı emin değilim.)

kerim bey merhaba.arkadaşımın 3 kapılı pajerosu 1992 olması lazım kilit yoktu.ama dediğiniz gibidir.benim pajerolar hakkında pek bir bilgim yok.saygılar.

hudev' Alıntı:
kerim bey merhaba.arkadaşımın 3 kapılı pajerosu 1992 olması lazım kilit yoktu.ama dediğiniz gibidir.benim pajerolar hakkında pek bir bilgim yok.saygılar.
Selamlar,
Pajerolarda model ,yıl gibi değişikliklerde LSD veya kilit ,veya kilitsiz çıkabildiği gibi,
bazen araçlar aynı olmasına rağmen,kilitsizlerde çıkabiliyor,

Sadece bazı markalar ,Pajero,L200,Landcruiser,Mercedes G gibi,
Fabrika çıkışı kilitli araçlar piyasaya sunmuşlar,

Daha önceki yazınız için ,ufak bir düzeltme yapmak amacıyla,
Pajerolarda kilitli modellerin olduğunu belirtmek istedim.
Saygılar.

Kaan bey suzukimden tabiki memnunum hatta diyebilirimki dünyanın en iyi suzukisi çünkü o benim suzukim, yazımdada bahsettim pajero'yu bozmak çok zor bir iştir, ama bozulduğundada iyi bir maddiyat gerektirir. suzuki çok compact bir araçtır canınızın istediği gibi oynayıp istediğiniz gibi modife edebilirsiniz.

mete bingöl arkadaşımızın bahsettiği uzun şase pajeronun saybiyim uzun yıllardır jipe biniyorum ilk jipim 1990 model 2600 cc pajero 3 kapı, şuan hale duruyor 16 yıldır bize hizmet veriyor, 3 yıl önce 3500 cc 5 kapı pajero aldım, tepe tepe kullanıyorum, uzun yolada gidiyorum, inegölden - trabzon'a seyahat ediyorm. canım sıkıldımı araziye dalıyorum. aracın rahatlığı inanılmaz, ayrıcı arizedede çok keyifli, suzuki pajerdon daha rahat diyenlere katımıyorum, pajeroya yapacağınız modifiye 31" dört adet lastik ve yan maşpiyelleri sökmektir, sizin vaktiniz var uğraşmak istiyorsunuz arazide kırılsın istiyorsunuz o zaman suzuki iyi bir tercih. bir arkadaşım 2 yılda 3 suzuki modifiye ederek kullanıp değiştirdi, her arazide olmasada sık sık ve genellikle tamirciyle iyi dost oldu. ben bu işi üç santim çamurda ve karda gezerek yapmıyorum, inegöl de en fazla toplandığımız 27 jeep ten aklınızı gelecek her model olupta benim girdiğim yerlere rahat girip çıkanını görmedim, unutmayın arslan besleyen yemini düşünmez. saygılarımla mitsubishi pajero pilotu ekrem aydın.

inegölden bülent sarı tek kapı 3500 pılotu, ekrem arkadaşımın söylediklerine bir pajero kullanıcısı olarak tamamen katılıyorum. 1 yıl önce hayatımın en büyük hatasını yapmak üzereyken yani 3 kapı 2000 cc grandvitara almak üzereyken ekrem ile beraber birgün offroad gezisine katıldım. orada suzukicilerin nelerle uğraştığını gördüm suzukiyle gezenin yanında bir tamirci taşıması gerektiğini anladım, bu sebep ile 3 kapı 3500 cc pajeroda karar kıldım, aynen katılıyorum arslan besleyen yemini düşünmez. saygılarımla.

ekrem bey i tanıyorm keles gezesinde bende vardım pajeronun tabiykide başarısı tartışılmaz bende her yazımda belirtirim fakat mıtsubıshı gurubunun parcaları pahalı aracın kendileride pahalı 97 98 vitarayı alırsın 14 15 bin liraya pajero gurubundan bu paraya 85 modelini alırsın yani tamamen duygusal ben istiyorum ki 2.8 dizel bi 5 kapı pajero alayım en ucuzu 30 bin lira buna masraf yapacaksın bindikçe masrafı artacak,vitara öle değil küçük motor küçük araba masrafıda küçülüyo parcasınıda hemen bulursun 10 kişiden 3 ünde 4 ünde vitara görürsün ama pajero 1 yada 2 görürsün nedeni belli bunu herkes biliyo tamamen duygusal saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.