Kısa Geziler; Akhisar Doğusu (10 Nisan 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,307

gezmen

Karavan Yönetim
Yer
Akhisar
Merhaba,

Güneşli, ılık bir Ege günü, bilirsiniz neye yol açar... Gezme sevdalısı bir insan, bunun hangi sonuçları doğuracağını iyi bilir.

Benim de aynen öyle oldu. Dün sabah(10.04.2009) kalkıp kahvaltıyı eda ettikten sonra, bilgisayar başı faslı filan derken sarmadı... Hava da güzel, vakit öğleyi bulmasına karşın, ne zamandır aklımda olan "Doğu Akhisar" kısa turunu yapabilir miyim diye düşündüm. Eşimin işi varmış, ondan hayır yok. Arkadaşımı aradım, "olur" dedi. Yarım saat içierisinde yola koyulduk. Çok güzel bir öğleden sonrası geçirdik. Doğa canlanmış, yeşilin çeşitli tonları, kuzular-oğlaklar, tertemiz mis gibi bir hava.... Döndiğümüzde hava kararmıştı.. Yaklaşık 100 km.lik bir tur..

Cavid Sezen
Not: Oğluma teşekkürler, yeni yeni teknikler öğreniyorum bu arada.

Gezi güzergahı haritası ve bir miktar fotoğraf da ekliyorum.
[attachment=1]

Nine ve torunu pek keyifliler, ot bol çünkü.(Topluca Köyü yakınları)
[attachment=2]

Etiketler
Ynt: Kısa Geziler; Akhisar Doğusu (10 Nisan 2009)

Çınarlarda yapraklar yok daha. (Kavakalanı-Yayakırıldık Köyleri arası)
[attachment=1]

Yayakırıldık Köyü güney girişi- "Hastalıksavar su"ya gidiş- Tütün fideleri ile uğraşan köylülerden aldığım bilgiye göre, bir hayli mesafeli, zamanımız az olduğundan gitmedik; bir başka sefere...
[attachment=1]

Eski bir çeşme duvarında bakın yurdum insanı hangi malzemeyi(!) kullanmış (Yayakırıldık Köyü)
[attachment=1]

Taş evler (Yayakırıldık Köyü)
[attachment=1]

Zamana direnmeye çalışan eski bir ev.. Kimbilir ne sevinçlere, ne üzüntülere tanık olmuştur. (Yine Yayakırıldık Köyü) Bu arada kırsalın çok büyük bir göç dalgası ile karşı karşıya olduğunu belirtmeliyim. Köylüler, kendilerini çaresiz ve kıstırılmış hissediyorlar.
[attachment=1]

Ünlü "Şahinkaya" Yayakırıldık Köyü doğusu, Gökçeler Köyü güneydoğusu, Akhisar-Gördes sınırı
[attachment=2]

İsmail Koca "Şahinkaya çıkış rehberi" (Gökçeler Köyünden) Arka planda Şahinkaya

[attachment=1]

Şahinkaya manzaralı molamız. Çok uzun sürmeyen bu dinlenme anında, bülbül sesleri arasında, çok çeşitli kuşlar ve sincap da görme şansımız oldu.

[attachment=2]

Şahinkaya manzarası ve bol ot, "şanslı merkep!..." (Gökçeler Köyü)

[attachment=1]

Klasik bir bahar manzarası: Koyunlar-kuzular, keçiler-oğlaklar...(Hamit köyü yakınları)

[attachment=1]

700-800 m. yüksekliğe eriştiğimiz oldu. (Akhisar rakım: 93 m)

[attachment=1]

..ve dönüş yolundan.

[attachment=1]

[attachment=2]

Gez, gez nereye kadar, Kıskanıyorum valla, Biz bu bahar adrese bağlı kaldık. Tadilatlar nedeniyle :-\ , Cunda düşünüyoruz bu aralar Mayıs başı herhalde... oda olursa , sonra tekne ile kısa gezintiler inşallah :smiley: Ha, bu arada Çeşme /Çiftlikköyde baharda muhteşem. haberiniz olsun.

Sayın Gezmen hem resimler hemde akıcı anlatımınıza bugün dünyadaki tüm insanların kullandığı teşekkür adedince teşekkürler

Sayın gezenGİLLER,

Foruma ve aramıza hoşgeldiniz. Akhisar'da yaşıyorum. Çeşme-Çiftlikköy'ü bilirim. Denizle ilginiz(yelken,tekne) var diye anlıyorum. Bir yakınım, Çiftlikköy'de yaşıyor. Yelkenlisi var; sanırım tanırsınız.
gezenGİLLER' Alıntı:
Biz bu bahar adrese bağlı kaldık. Tadilatlar nedeniyle :-\ ,
Demekki siz, keseden yiyorsunuz...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sayın vehbi42,

Şımarırım ha... Beğeni dolu cümleniz için, ben teşekkür ederim. Aslında yavaş yazıyorum, hızlı yazamıyorum, kısa kesip "Aydın havası" yapıyoruz.

Cavid Sezen

sn. gezmen.
leylegı havada gormus olmalısınız. hayıra haberdır derler. bu yıl acmıs oldugunuz gezı turlarınız sızı cok cok mutlu ettıgını algılayabılıyorum.dılegım gonlune gore ve hep boyle bol bol gezılerınız olsun kı bız de guzel anılarınızdan ve resımlerınızde keyf alabılelım. bazı yazılar kısa olsada ıcındekı heyecen bellı oluyor.
mutluluk ve saglıklar.

Mehmet Bey,

Bir engel çıkmaz ise, nisan sonu-mayıs başı, yaklaşık üç haftalık bir gezi düşünüyorum eşimle. Dilerim bir terslik çıkmaz da dolaşırız biraz. Bazen günübirlik, bazen 2-3 günlük, birkaç yüz km. uzaklığı geçmeyen kısa turları çok seviyorum. Böyle başka kısa tur öyküleri var ama hızlı yazamamakla başım dertte.

Sizin motokaravan işi de iyi gidiyordur umarım. Kolay gelsin.

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR