Kısa Geziler; Akhisar Doğusu (10 Nisan 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,307
Ynt: Kısa Geziler; Akhisar Doğusu (10 Nisan 2009)

Güzel bir etkinliği bizimle paylaşmışsınız, teşekkürler...

Etiketler

İlginiz için teşekkürler Haşmet Bey.

Cavid Sezen

Hocam;harita teknolojisi süper olmuş.Şahinkaya için" kaya tırmanış" bölümüne fotoğrafları ve bilgileri yollarsan daha etkili olabilir bence.Unutmayalım İsmail yevmiye bekliyor:smiley:Yusuf Zeytinci

Sayın Gezmen havalar ısınmaya başladı iyiden iyiye içeride durmak istemiyoruz şu arabayı bitirsek test edeceğiz ama yavaş lerliyor malum dikkat istiyor ince hesap yapmak gerekiyor. sizlerin bu fotolarınız'da bize gaz veriyor paylaşım için teşekkürler.

Cavid bey,
Akhisar ve yöresi için belgesel niteliğindeki çalışmanız için çok teşekkürler, fotoğraflar da bir o kadar güzel, emeğinize sağlık.
Oğuz

teos' Alıntı:
Cavid,
Akhisar ve yöresi için belgesel niteliğindeki çalışmanız için çok teşekkürler, fotoğraflar da bir o kadar güzel, emeğinize sağlık.
Oğuz

Fotoğraf konusunda sizden öğreneceğimiz çok şey olmalı; tıpkı karavan konusunda olduğu gibi.

Benim yakın çevre gezilerim vardır ama yazıya dökmek sorun oluyor; hele üzerinden bir miktar zaman geçince. Bu yazıyı da "sıcağı sıcağına" yazayım dedim. Çok özellikli yerler değildi ama "dağcılık" bölümüne bir katkım olacak mı acaba? "Şahinkaya" diye, önceleri uzaktan gördüğüm bir yeri daha yakından görme olanağım oldu. Gezinin bence en önemli "kazancı", bu olmalı gerek. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29592.0

Selamlar.
Cavid Sezen

Cavid abi fotoğraf konusunda önemli olan ekipman değil görmektir çok donanımlı ekipmanı olup çekmeyi bilmeyen insanlar çokca var,fotolarınız çok güzel önemli olan anı yaşamak.kalın sağlıcakal.

Yusuf Bey,

Fotoğraf konusunda, Oğuz Beyden(teos), Erden Beyden(erdenbay) ve sizden ve de adını sayamadığım diğer değerli arkadaşlardan öğreneceğimiz çok şeyler olmalı...

Cavid Sezen

Cavid bey bir işde başarılı olmak için sizler daha iyi bilirsiniz ki çalışmak lazım ben makinayı aldığımda hiçbir bilgim yoktu fotoğrafcılık adına,yalnız meslek olarak işimiz biraz benziyordu çok okudum forumları takip ettim ve çok foto çektim yani anlayacağınız çeke çeke öğrendim hiç zor değil yeterki öğrenmek istensin.

Cavid Bey

Elinize, gözünüze ve emeğinze sağlık.

Güzel egemizin görülmeye değer birçok beldesinin olduğunu

bizlere fark ettirdiniz. Paylaşımınız için teşekkürler.

yaybek' Alıntı:
Cavid bey bir işde başarılı olmak için sizler daha iyi bilirsiniz ki çalışmak lazım ben makinayı aldığımda hiçbir bilgim yoktu fotoğrafcılık adına,yalnız meslek olarak işimiz biraz benziyordu çok okudum forumları takip ettim ve çok foto çektim yani anlayacağınız çeke çeke öğrendim hiç zor değil yeterki öğrenmek istensin.

Yusuf Bey, ben de sizin yaptığınızı yapmaya çalışıyorum.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
emekli balıkçı' Alıntı:
Cavid Bey

Elinize, gözünüze ve emeğinze sağlık.

Güzel egemizin görülmeye değer birçok beldesinin olduğunu

bizlere fark ettirdiniz. Paylaşımınız için teşekkürler.

Sayın emekli balıkçı, yurdumuzun çok güzel ama çok tanınmamış yerlerini de tanıtmak gerekir diye düşünüyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

Cavid Sezen

Emeğinize sağlık.Gezi ve fotoğraflar çok hoş.Sayenizde gitmiş görmüş gibi olduk.Zeytinler de filiz vermeye başlamıştır artık. Mavimsi açık yeşil tonlar...Bayılıyorum o zaman zeytin ağaçlarına.Akhisardan her yıl yağ almadan geçmeyiz. Bence Ayvalık falan değil. Türkiyenin en lezzetli (kaliteli demiyorum çünkü kalite başka kriterlere göre de yorumlanabiliyor) yağı Akhisar ve yöresinde çıkıyor.Damak tadıma çok uygun. Ama yollarda satan uyanıklar çok yüksek fiyat istiyor. :smiley: Eskiden piyasa neyse o fiyatlara alabiliyorduk. Şimdi mümkün değil.

Cem Bey,

Zeytinyağı, "çok su götüren" bir konudur; dikkatli olunmalı. "Damak zevki" çok önemli ve değişkenlik gösterir kişiden kişiye. Uzun bir konu bu... Şu kadarını söylemeliyim, muhakkak tüketilmeli. Eşimin akrabası olan bir tıp prof. bir sözünü burada yazayım: "Şişede olan yağı kullanacaksınız; şişenin içindeki yağlardan da zeytinyağını."

Buradaki linkte zeytinyağı ile ilgili bazı yazılar var. Okumuşsanız, dikkate almayın.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=5817.0

Cavid Sezen

Ukalalık olarak algılanmayacaksa bu konuda oldukça bilgi sahibi olduğumu söyleyebilirim.Her yıl düzenli olarak yaptığımız ege gezilerinden 30-40 lt. zeytinyağı toplamadan dönmem.Bir 20 lt de marketlerden yada marmara bölgesi köylerinden topladığım varsayılırsa 2 buçuk nüfuslu bir aile için fena bir tüketim sayılmaz.

Ben şimdilerde pek moda olan sıfır asit denilen yağları sevmiyorum. Z.yağı biraz asitli olacak (1,5-2 arası bizim için ideal) Herkes alışmış 0.5 asit satmaya, aradığımda abi biz daha asitlilerini sabun yapıyoruz diyorlar :D Zaten yönetmelik gereği 1,5 asidin üzerine ''sızma'' yazılamıyor bildiğim kadarıyla. Alışınca diğerleri su gibi geliyor insana.

Yeri gelmişken size de sorayım.Neredeyse tüm egeyi araştırmama rağmen eski taş kırma- press yöntemiyle elde edilen yağ bulamıyorum. Tüm yağhaneler kontinu denilen sisteme dönmüş. Taş kırma diyenler de yalan söylüyor. İçeri girip bakıyorum ki kontinu sistem. Sizin oralarda bulmak mümkün müdür?

Arkadaşlar 3 sene önce 1 haftalık bir zeytin belgeseli çekmiştim Bursa,İznik,Akçay,Akhisar,Zeytinliova.Zeytinin tüm işlemlerini çekmiştim meğer soframıza gelen zeytin ve yağı ne kadar zahmetli üretilirmiş fakat şunuda öğrendimki hileside çok. dönüşte tüm eş dost akrabaya 1 yıl yetecek zeytin ve yağla dönmüşdük :D işletme sahiplerine bir daha teşekkür ediyorum hediyeleri için.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR