Ynt: Kısa Geziler; Akhisar Doğusu (10 Nisan 2009)
Cem Bey,
Siz bu işi biliyorsunuz..
Eski sistem üretim yapanlar hakkında bazı bilgilerim var ama teyit almadan birşey söyleyemem. Teyit alırsam, burada adres verebilirim.
Cavid Sezen
orsaalabanda' Alıntı:Ukalalık olarak algılanmayacaksa bu konuda oldukça bilgi sahibi olduğumu söyleyebilirim.Her yıl düzenli olarak yaptığımız ege gezilerinden 30-40 lt. zeytinyağı toplamadan dönmem.Bir 20 lt de marketlerden yada marmara bölgesi köylerinden topladığım varsayılırsa 2 buçuk nüfuslu bir aile için fena bir tüketim sayılmaz.
Ben şimdilerde pek moda olan sıfır asit denilen yağları sevmiyorum. Z.yağı biraz asitli olacak (1,5-2 arası bizim için ideal) Herkes alışmış 0.5 asit satmaya, aradığımda abi biz daha asitlilerini sabun yapıyoruz diyorlar Zaten yönetmelik gereği 1,5 asidin üzerine ''sızma'' yazılamıyor bildiğim kadarıyla. Alışınca diğerleri su gibi geliyor insana.
Yeri gelmişken size de sorayım.Neredeyse tüm egeyi araştırmama rağmen eski taş kırma- press yöntemiyle elde edilen yağ bulamıyorum. Tüm yağhaneler kontinu denilen sisteme dönmüş. Taş kırma diyenler de yalan söylüyor. İçeri girip bakıyorum ki kontinu sistem. Sizin oralarda bulmak mümkün müdür?
Cem Bey,
Siz bu işi biliyorsunuz..
Eski sistem üretim yapanlar hakkında bazı bilgilerim var ama teyit almadan birşey söyleyemem. Teyit alırsam, burada adres verebilirim.
Cavid Sezen