Kırklareli Sivriler Köyü Civarı Kamplı Off-Road Gezisi (10-11 Mayıs 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,137

BolbuzJack

Zirve
Kırklareli Demirköy kasabası ve Sivriler köyü ile Vize kasabası Kızılağaç köyü arasındaki bölgede geçen offroad gezisine ait notlar aşağıda.

Gezinin merkezi olan Sivriler köyünün koordinatları 41.47.04.21N - 27.52.01.57E şeklinde...

Cumartesi öğleden sonra İstanbul'dan ayrılıp Kırklareli yönüne doğru hareket ediyoruz. Otobandan Çerkezköy çıkışından ayrılıp, Saray'ı geçip, Vize kasabasına ulaşıyoruz. Vize'nin içinden Kıyıköy yoluna girip dağlara sarmaya başlıyoruz. Kıyıköy'e yaklaşık 20 km. kala kavşaktan Sivriler - Kızılağaç yönüne devam ediyoruz. Sivriler köyü civarında bir gece öncesinden bölgeye ulaşan arkadaşlarımıza katılıp araçları ufaktan çamurla buluşturuyoruz.

Gezimizin en önemli ekipmanlarıyla başlayalım ;D

100.jpg

110.jpg

111.jpg

112.jpg

113.jpg

114.jpg

Camları kapalı tutmak baya faydalı olacak sanırım ;D

115.jpg

116.jpg

Bölgede Güneşligöl olarak adlandırılan kamp alanımıza ulaşıyoruz, yağmur olasılığı var bu yüzden çadırlarımızı hazır boşken kameriye içine kuruyoruz. Nitekim sabah bir sağanak geçişi oluyor ancak bu bizi etkilemiyor, çadırlarımızı kuru olarak toplayabiliyoruz. Çadırlar kurulduktan sonra kararan hava ile birlikte dinlenmeye başlayabiliriz.

117.jpg

118.jpg

119.jpg

120.jpg

121.jpg

Sabah muhteşem güzellikler içinde uyanıp kahvaltımızı yaptıktan sonra etrafta yürüyüş yapıp fotoğraflar çekiyoruz.

122.jpg

123.jpg

124.jpg

125.jpg

126.jpg

127.jpg

128.jpg

129.jpg

130.jpg

Demirköy'ün yerlileri günü bölgede geçirmek üzere geliyorlar, onların klasiği Cağ Kebabı :D

131.jpg

Hazır birileri varken bizim grubun toplu fotoğrafını çektiriyoruz.

132.jpg

Daha sonra kamp alanını terk edip geziye başlıyoruz. Önce Güneşligöl'den Kartalkayalarına geçiyoruz oradan bir yay çizip orman içinden Sivriler köyüne geçiyoruz.

133.jpg

134.jpg

135.jpg

136.jpg

137.jpg

138.jpg

139.jpg

140.jpg

141.jpg

142.jpg

143.jpg

Sivriler köyüne ulaştıktan sonra, köyün çıkışından orman yoluna girip kuzeye yöneliyoruz, Longoz diye adlandırılan subasar ormanını geçmek planımız.

144.jpg

145.jpg

Yolumuza çıkan dereleri geçmek çok keyifli oluyor.

146.jpg

147.jpg

148.jpg

149.jpg

150.jpg

166.jpg

Bu arada dereler balık kaynıyor... :eek:

151.jpg

Kuzeye yöneldikçe orman daralıp kararıyor ve Longoz bölgesinin özelliği zemin gitgide ağırlaşıyor, etrafımızda bataklık alanlar var, neyseki yol bizi çok zorlamıyor.

154.jpg

GPS'e göre denize yakınız ama gitgide daha karanlık bir orman içine giriyoruz.

153.jpg

152.jpg

155.jpg

Nihayet bir anda ormandan çıkıp kumluk bir alana ulaşıyoruz, önümüz kumsal ve deniz, muhteşem bir yer. Sakinlik, denizin sesi, başka hiç bir şey yok etrafta. İstanbul'a bu kadar yakın bir yerde böyle bakir alanlar bulmak çok keyifli. Önümüzde deniz arkamızda muhteşem bir orman var. İleriki günlerde burada kamp yapmak üzere sözleşip dinlenmeye geçiyoruz.

157.jpg

158.jpg

159.jpg

160.jpg

161.jpg

180.jpg

Burada bir süre geçirip, yine ormana girip Kışlacık köyünden Panayır İskelesi mevkiine inen toprak yola ulaşmak üzere mücadeleye başlıyoruz.

178.jpg

177.jpg

179.jpg

Kışlacık köyü üzerinden Vize - Sivriler arası yola ulaşıp İstanbul'a dönüşe geçiyoruz. Tabi önce bir mola verip akşam yemeğini yiyerek.

162.jpg

Yemek öncesi biraz yüzmek iyi geliyor, su tabi ki çok soğuk...

163.jpg

Akşam yemeğinde alabalık ve çay var :D

164.jpg

165.jpg

Etiketler
Şahane.
Tahminen Kartepe yolu kadar veya toplamda en fazla 100 km. fazla gidip çok keyifli yerlerden geçmişsiniz.
Neyse ki yollarda fazla kanal oluşumu olmamış. Yoksa zorlayabilirdi.

İlk 3-5 resime baktım sonrasına bakamadım :( Bunalıma giricem bu gidişle ya :( Paylaşım için teşekkürler çok güzel gezi olmuş...

Murat ne yaptın dostum yav,mahfettin beni.Süper bir gezi olmuş doğa muhteşem.Bu hafta sonu oralara bir sefer daha yapabilirmiyiz acaba. ::smiley: ::smiley:
Bu arada alabalıkları o derelerdemi tuttunuz yoksa hazırlıklımı gittiniz. :smiley:

Nefis bir gezi , harika resimler. O bölgelerde gerek iş için , gerekse av merakından çok dolaştım.Beni o eski günlere götürdünüz. Teşekkürler.
O bölgenin alabalıkları Trakya'nın en lezzetli olanlarıdır. Afiyet olsun. :D

Onur, Anadolu yakasından (Kayışdağı) gidiş dönüş toplamda 500 - 530 km falan yol yaptım yanlış hatırlamıyorsam. Bunun içinde İstanbul içinde arkadaşımı almak ve bırakmak için yaptığım yol ve kamp alanından Demirköy'e alışveriş için gidip gelmekte var. Normalde Kıyıköy 180 km. falan dersek, bu orman ve deniz kıyısı 400-450 km gibi sonlanır; Anadolu yakasında oturan birisi için.

Yüksel balıklar bölgeye ait, oralarda yaşayanlar pek ilgilenmiyorlar ve yanlış bilmiyorsam ağ ve serpme kullanarak avlanmakta yasak. Bölge bakir ve temiz olunca, avlayan çok olmayınca, avlayanlarda olta ile yiyeceği kadar avlayınca ve yavrulara dokunmayınca bütün dereler böyle balık kaynıyor. Hatta bilmediğimiz bir nedenle (muhtemelen sel) balık olmayan bir iki dereye diğer derelerden balık taşıyıp, balıkların yaşama alanlarını genişletmeye katkımız olurmu diyede düşündük. İlk fırsatta bunu deneyip göreceğiz. Bölgede alabalık satın alınabilecek bir çok yetiştirme çiftliği var bu arada.

Buraya tekrar bir gezi planladığımızda ki yaz kış her ay mutlaka gideriz, sitede duyururum. Muhtemelen havalar biraz daha ısınınca olacak, çamur konusunda sıkıntınız olmasın, biz araçlarımız standart olduğu için mümkün olduğunca çamurdan uzak durduk. Bölgede çamuru eksik olmayan bataklık sulu yerler bol, göller ve dereler tarafından zengin bir yer ve yağmur hiç eksik olmaz çok şükür.

Ancak bölgede keşfedilecek çok yer olduğu için en az bir hatta iki gece konaklamalı kamplı gezi çok daha iyi olur. Çadırdan rahatsız olanlar için, Kıyıköyde bir sürü kalacak otel ve pansiyon var, bununla birlikte Sivriler köyünde çok temiz bir pansiyon var ve Demirköy'de de kalacak bir iki yer var. Bir organizasyon yapılabilir ve kalabalık bir grupla offroad, kamp, trekking ve doğa fotoğrafı amaçlarıyla gidilebilinir, hatta kaya tırmanışı yapılabilinecek alanlarda var. ;)

Ynt: Kırklareli Sivriler Köyü Civarı Kamplı Off-Road Gezisi... (10-11 Mayıs 2008)

Murat,mademki çamuru suyu bol bir bölge,ozaman başla bir organizasyon yapmaya. ;) Sabırsızlanmaya başladım şimdiden ;D ;D

Ynt: Kırklareli Sivriler Köyü Civarı Kamplı Off-Road Gezisi (10-11 Mayıs 2008)

Önümüzdeki hafta Kazdağları programı ve mayıs sonu Şile etkinliği olduğuna göre Haziran ayı içinde güzel bir gezi yaparız bu bölgeye ;) Zaten İğneada'ya kamplı gezi başlığı hala bekliyor öyle, bu sayede oda aradan çıkar ;D

Paylaşım için teşekkürler Murat. Harika bir gezi yapmışsınız...

Murat Hocam Kazdağları'nın şu an oldukça tozlu olduğunu söyleyebilirim. Nisan başında çok yağmur yedik, fazla fotoğraf çekemedik ama geçtiğimiz sene bu zamanlarda gidenler oldukça tozlu ve kırıcı olduğunu belirtmişti.
Tavsiyem Nivatr sitesinden gps koordinatlarını alıp öyle gitmeniz. 15 km'lik yolda araç girişi ve rehberlik için araç başı 20 YTL vermek onca yol geldikten sonra koyuyor adama. :smiley:

Arkadaşlar siz ne yaptınız böyle yahu ?Çamur,orman,alabalık,deniz.. offff off....Canım memeleketim her köşesi bir başka güzel. Arkadaşlar bizlere böyle enfes görüntüler gönderdiğiniz için hepinize çok çok teşekkürler. sağlıcakla kalın Çamurcu ( Ekrem Şahin).

orsa' Alıntı:
Murat Hocam Kazdağları'nın şu an oldukça tozlu olduğunu söyleyebilirim. Nisan başında çok yağmur yedik, fazla fotoğraf çekemedik ama geçtiğimiz sene bu zamanlarda gidenler oldukça tozlu ve kırıcı olduğunu belirtmişti.
Tavsiyem Nivatr sitesinden gps koordinatlarını alıp öyle gitmeniz. 15 km'lik yolda araç girişi ve rehberlik için araç başı 20 YTL vermek onca yol geldikten sonra koyuyor adama. :smiley:

Son dönemde Kaz Dağları için çok fazla olumsuz eleştiri duydum. Araç girişi ve rehberlik için bildiğim kadarıyla 20+40 YTL alıyorlar, zemin için kuru ve kırıcı deniyor, buda yeterince yüksek olmayan bizim araçlarımız için ayrı bir sorun. Pajero.nun altı baya iyi korunmuş orjinalde ama XJ bu konuda oldukça başarısız, yine bir boru patlatıp yolda kalmak istemiyorum açıkcası. Bakalım bugün yarın netleşir Kaz Dağları konusu. Bununla birlikte 19 mayıs için Bolu Sarıçam öneriside var, durum netleşince duyururum mutlaka ;)

Super gezi olmuş.... aaa çamur bitmemiş :smiley: .... aaa arabamda bitmemiş :(

BolbuzJack' Alıntı:
Son dönemde Kaz Dağları için çok fazla olumsuz eleştiri duydum. Araç girişi ve rehberlik için bildiğim kadarıyla 20+40 YTL alıyorlar, zemin için kuru ve kırıcı deniyor, buda yeterince yüksek olmayan bizim araçlarımız için ayrı bir sorun. Pajero.nun altı baya iyi korunmuş orjinalde ama XJ bu konuda oldukça başarısız, yine bir boru patlatıp yolda kalmak istemiyorum açıkcası. Bakalım bugün yarın netleşir Kaz Dağları konusu. Bununla birlikte 19 mayıs için Bolu Sarıçam öneriside var, durum netleşince duyururum mutlaka ;)

Geçen yıl Nisan sonu gittiğimizde kuru ve tozluydu. Ama araçlar tümüyle standarttı (1-2 tanesindeki çamur lastikleri dışında) ve dağda zorlanmadılar. Vinçleme yapacak bir durum da olmadı hiç.

Onur'un bahsettiği bu yılki gezi Nisan başıydı. Dağları neredeyse karış karış dolandık. Standart araçlar da vardı ve hiçbiri yine zorlanmadı. Ama kış yüzünden bazı geçişlerde zemin aşınmış, kayalar üzerinde biraz zıplamak ya da derin su geçişi yapmak gerekebiliyor.

Yangın mevsimi başlamadan gidin. Mayıs ayı içinde (tam tarihi bilmiyorum) mevsim başlıyor ve bir çok noktaya girişe izin verilmiyor bildiğim üzere..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri