Kim Nerede?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 558,307
Ynt: Kim Nerede?

Evet insanlar genelde tek veya arkadaşlarıyla geliyor. Ama geçen seneki gezilere ailecek katılanlar da olmuşdu.Ailecek gelinmesinde Bir problem yok yani. Hatta Efe Bey bu kış kamplarına oğlunu da götürüyordu. Ama çadır, uyku tulumu, mat ve kıyafetlerin uygun olması gerekli.

Yusuf sen de gel. Hem yeni ısıtıcını denemiş olursun. Hem bizler de üşürsek ısınmaya geliriz yanına :smiley:

Etiketler

akıntürk' Alıntı:
merhaba yusf bey ben melahat ben hala bir araba alamadım

Melehat hanım araç işi aslında kolay ama bu araçlar ticari olarak kullanıldığı için çokca hırpalanmışlar ve satıcılar bu araçları bozuk haline hiç bakmadan sanki 0 km'ye yakınmış gibi satmaya çalışıyorlar üstüne üstlük yemin ediyorlar bizde nedense insanlara inanıyoruz daha yeni olan olay Yaşar abinin aracında olduğu gibi,yanı başımızdaki aracın durumunu anlamazken kamufle etmişken tüm hatalarını uzaktan size tavsiye edeceğimiz araçlara nasıl güvenip tamam diyeceğiz inanın size mahcup olmaktan korkarım keşke yakınımızda olsaydınızda bulduğumuz araçlara gidip beraber bakabilseydik hatta alıp bir servise götürseydik,size tüm dostlara tavsiyem servise götürmeden araç satın almayın inanın memlekette ticaret ahlakı kalmamış satana kadar her türlü dalevarayı çeviriyorlar.

22-24 Ocak tarihlerinde yaptığımız Bolu Aladağlar Kampı gezimizden döndük. Güzel bir kamp oldu. İlgili resim ve gezi bilgilerine şu topikten ulaşabilirsiniz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47374.0

Pazar sabahı tüm kamp katılanları olarak beraber yaptığımız kahvaltıdan bir görüntü

[attachment=1]

img_1288_std.jpg

İlk gelen haberlerde kampın gezenbilir kadar yiyenbilir kampı olduğu şeklinde. Kahvaltı fotosu da bunu destekliyor... :D :D :D

Doğrudur. Bütün gezenbilir kampları yiyenbilire dönüyor zaten. Özellikle Adnan Bey diye bir abimiz var elinden herşey geliyor. Hele akşam meyve tabağı vardı. Şaşırdım. Portakalın kabuğunu bütün çıkarmış, desenli delikler açmış, içine mum yerleştirmiş, etrafına meyveler yerleştirmiş. Sankı tatil köyü açık büfe restoranı.

Hakan, Güzel kamp olmuş. :smiley:

Biz kar kampına gelemedik ama kar buraya geldi. ;)
Kar kampı için şehir dışına gitmeye de gerek kalmadı. Dışarıda lapa lapa kar yağıyor. Evin önü tamamen karla kaplıydı. ;D

Hakan tebrikler. Tam da Sibirya soğuklarının girdiği bu günlerde iyi cesaret... :D Uzun zamandır kafamda olan ama pek de cesaret edemediğim kar kampını benden önce gerçekleştirdin :smiley: İlgili başlık çok kalabalık olur şimdi. Burada biraz anlatsana zor oldu mu? Rahat uyuyabildiniz mi? Teknik malzeme konusunda sıkıntıların oldu mu?

arkadaşlar, iddaaya girdim..bu sene izmir'e kar yağacak diye, ne iştir .kuru soğuk var ama kar yok..
birazda bizim buralara kar öteleseniz diyorum..ne güzel kar ayağınıza gelmişken...
ancak, sizlerin böyle aktivilerinizi resimlere bakarak izlemek , bana zevk verdi.. herşeyin gönlünüzce
olmasını dilerim.hoşçakalın.gezekalın.

Off o ne öyle Uludağ gibi olmuş. Tamam tamam birz abarttım bu sefer,
Ama kıskandım doğrusu burası gece -12 yi görüyor, Şu yazıyı yazdığım sırada yanımdaki dış derece -9.5'i gösteriyor. Yağ motorun içinde pekmez gibi olmuş, Markete gidene kadar rolantide 1. viteste gidiyorum. 1500 deviri geçince yağ ışığı yanıyor araba ısınana kadar. Yani korkunç bir ayaz var ama bir kar tanesi düşmüyor.
Yarın Kısmet olursa Bursa'ya yola çıkacağız. Herkes aman Dağardından gitmeyin diyor. Ama Akhisar üzerinden gitmek de yolu çok uzatacak. Şu an için ben yine de Dağardı yolunu kullanayım diyorum. Ne de olsa bir aksilik durumunda kamp malzemelerimiz yanımızda. :smiley:

Güzel yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

fsirin' Alıntı:
Biz kar kampına gelemedik ama kar buraya geldi. ;)
Kar kampı için şehir dışına gitmeye de gerek kalmadı. Dışarıda lapa lapa kar yağıyor. Evin önü tamamen karla kaplıydı. ;D

Ferhat Bey, haklısın, İstanbul oraları aratmıyor. Bu gün karlı İstanbul trafiğindeydim. Buralarda araba kullanmak Aladağlar'da kullanmaktan daha zor. :smiley:

orsaalabanda' Alıntı:
Hakan tebrikler. Tam da Sibirya soğuklarının girdiği bu günlerde iyi cesaret... :D Uzun zamandır kafamda olan ama pek de cesaret edemediğim kar kampını benden önce gerçekleştirdin :smiley: İlgili başlık çok kalabalık olur şimdi. Burada biraz anlatsana zor oldu mu? Rahat uyuyabildiniz mi? Teknik malzeme konusunda sıkıntıların oldu mu?

Teşekkürler Cem. Gezi tahminimden kolay geçti. Aracımı hertürlü ihtimale karşı full malzeme ile doldurmuştum. Geçen hafta 2 tane kar lastiği (snoway era) aldım. Esasında 4 tane alınsa Uludağ'a bile sorunsuz çıkılır inilir. Bolu Seben yolu kar soğuktan erimemiş ama geçen araçların ağırlığı ile asfalt gibi sıkışmıştı. Sanki beyaz asfalt ve dik iniş ve çıkışları var. Yolun bu bölümünü sorunsuz aştım. Daha sonra bu yoldan Aladağ göletine giden tali bir yol var kar kalınlığı daha fazla olmasına rağmen bir sorun yaşamadım. Cuma akşamı 18.30 gibi kamp alanına yaklaştık. Kamp alanı tepede idi. Daha önce Off-road araçları geçtiğinden karı alttaki çamurla karıştırmış. Orada çamura saplandığımdan çıkamadım. Aracı biraz geri çekip kenara çekip park ettim. Aşağı yukarı 150 m kadar kamp malzemelerimi el ile taşıdım. Yaşadığım zorluk bu kadardı sadece. Sabah gecenin ayazı ile heryer donunca aracımı yukarı kadar çıkarabildim. Çadırımın içine şişme yatak üzerine 2 tane askeri mat serdim. Termal içlik ve kalın gecelik kıyafetlerimle -20 dercelik uyku tulumumun içine girdim. Ayrıca sırtıma cep sobası koydum. Üzerime ilave küçük bir battaniye aldım. Ve uyurken hiç üşümedim. Gündüz kıyafetim ise termal içilik, polar ara katman, polar yelek, polar bere, Kaz tüyü dolgulu mont (yedek elyaf dolgulu kaban da vardı) iyiki onu da almışım montun fermuarı bozuldu. Polyester yün karışımı pantalon, kayak eldiveni, termal çoraplar, su geçirmez kayalık araziye uyumlu çarşak bandlı bot ve tozluk da vardı. Yalnız Cat marka su geçirmez botlarım bir süre sonra su geçirdi :smiley: demekki su geçirmezliğine bakmayıp gora-tex bot almak lazım. Odunlar ıslak olduğundan ilk ateşi yakmada bayağı zorlandık. Tecrübeli arkadaşlar bu işi halletti. Soğuktan LPG li campingazım donduğundan su ısıtmakta zorlandım. Ateşte kullandığım bir tava vardı. Onunla ateşte biraz su ısıtıp, daha sonra kenara koyup içine de campingazı koydum. Bu durumda ocak canavar gibi çalışıyor tavsiye ederim. Aklına takılanlar için söyleyeyim, direk tavada su niye kaynatmadım diye, çünkü içine küller doluşuyor. Kamp yerimiz aşağı yukarı 1400m rakımlı bir yerde idi. Arkadaşlar daha yüksek irtifalı yerlere 11 km lik trekking yaptılar. Ben cesaret edemeyip 4 kişi göl kenarında bir 3-4 km lik bir yürüyüş yaptık. Kamp alanı yakınlarında taze ayı ve yavru ayı ayak izleri gördük. Ama yabani hayvan konusunda bir sıkıntı yaşamadık. Ben çadırımın önüne Bim den aldığım tentemi kurdum. Çok faydasını gördüm. Çadırımın kapısını açtığımda içeriye giren karları bayağı engelledi.

[attachment=1]

PIC_0020.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR