Enver hocam, teşekkür ederim. 20 yıl evvel motorla ağ çektiğimizde, gelen ilk kalkanı keserle parçalayıp arkasından da deniz suyuna batırıp tavaya yatırıyordum, bu sefer karavanla dahada hoş oluyor. Emminin (Erdenbay) aldığı
satır odunda işe yaramadıysa da kalkan balığını parçalamaya ideal.
Cavid abi, o muhafızlara biz sıvışka deriz, bilinen adı morina(mersin balığı) havyarıı ile ünlüdür. Ederide bayağı tuzludur. O gün bizim şansımıza ağa takılması uzun zamandır tadamadığımız bir lezzet, mutluluk verdi.
Cavid abi, o muhafızlara biz sıvışka deriz, bilinen adı morina(mersin balığı) havyarıı ile ünlüdür. Ederide bayağı tuzludur. O gün bizim şansımıza ağa takılması uzun zamandır tadamadığımız bir lezzet, mutluluk verdi.
Mersin balığı ve havyar olayını teorik olarak biliyorum. Havyar da çok pahalı bir ürün olduğuna göre, kuşkusuz elde edildiği balık da öyle olacaktır. (Hazar Denizi'nin ana üretim bölgesi olması nedeniyle, havyar üretiminin Rusya ve İran'ın tekelinde olduğunu biliyorum)
Hem kalkan, hem de mersin balığını aynı zamanda tüketmek, "her kula nasip olmaz"; yarasın!
Bu sefer yanılıyorsun şefim, yollarda ki kğ. kontrollerinden tırsmam nedeniyle, depoya 100 lt. den fazla su almıyorum.
Bu arada Ankara'dan sevgi ve saygılar, Webosta'yı bügün büyüttüm, geçen kıştan aklım onda kalmıştı. Bu seferde buzdolabına ısı fazla geldi, yarın yönlendirici yapmaya çalışacam.
Samsun'da olan M.Karavan Park yerinin adresini lutfen biraz daha detayli verebilirmisiniz.Bu Turkiye'mde acilan 3 cu M.Karavan Parki
Birincisi Konya/Karatay'da - Ikincisi Istanbul/Yenikapida.Ucuncusu ise Samsunda oldu.Bana bir e-maille bu Samsundaki M.Karavan parkinin
resmini gonderebilirseniz,Avrupadaki M.Karavan sitesine dahil edebilirim.Istanbul ve Konya'yi cok reklamladik hersene yuzlerce M.karavan geldigini
anlattilar,darisi Samsunun da basina.Benim e-mail adresim ercuozbek@hotmail.com Tesekkurler
Bu sefer yanılıyorsun şefim, yollarda ki kğ. kontrollerinden tırsmam nedeniyle, depoya 100 lt. den fazla su almıyorum.
Bu arada Ankara'dan sevgi ve saygılar, Webosta'yı bügün büyüttüm, geçen kıştan aklım onda kalmıştı. Bu seferde buzdolabına ısı fazla geldi, yarın yönlendirici yapmaya çalışacam.
Bugün, "2011 Turizm Fuarı" nedeniyle, İzmir'de idim. Saat 10.00'dan 17.30'a değin zamanın nasıl geçtiğini anlamadan orada olduk. Biraz moral bozayım bu arada; dünkü yağışlı havanın tersine, bugün İzmir'de günlük güneşlik çok güzel bir hava vardı..
Fuarda, UKKF Bşk.ı Erdal Ötügen, Pino Karavan- Faruk Karatan, İmaj Karavan- Aydın Kestane, İzmir KKD Yön. Kur. üyesi Mustafa Gürsel Kaya ve Manisa'dan sıkı karavancı adayı arkadaşımız Arif Mesce (armes) ile, bazılarıyla hem tanıştık, hem de söyleşilerde bulunduk. Erdal Bey, elinde dosya, yetkili/etkili kişilerle (kuşkusuz turizm bakanı ile) görüşebilmenin yollarını araştırıyordu. (Benden sonra bu konuda olumlubir gelişme olmuş ve bakan beyle görüşmüş; http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=81822.msg1037854#msg1037854)
Samsun'da olan M.Karavan Park yerinin adresini lutfen biraz daha detayli verebilirmisiniz.Bu Turkiye'mde acilan 3 cu M.Karavan Parki
Birincisi Konya/Karatay'da - Ikincisi Istanbul/Yenikapida.Ucuncusu ise Samsunda oldu.Bana bir e-maille bu Samsundaki M.Karavan parkinin
resmini gonderebilirseniz,Avrupadaki M.Karavan sitesine dahil edebilirim.Istanbul ve Konya'yi cok reklamladik hersene yuzlerce M.karavan geldigini
anlattilar,darisi Samsunun da basina.Benim e-mail adresim ercuozbek@hotmail.com Tesekkurler
Allahım 3-5 mt kar yağsada bir an önce evime gitsem. İlk iş kızılırmak çevresinde tur atmak olacak. Sonra kestane alacağım ve özellikle sobanın üstünde patlatacağım. Bir an önce sivasa gitmek istiyorum. Şimdi yozgat Boğazlıyan'da taş ocağında çalışıyorum.