Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 485
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 62,155
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

meseregan' Alıntı:
Güzel bir anlatım olmuş Lizz hanım. Tebrik ederim.

Benim içinde karadeniz aynı şeyleri ifade ediyor. Eee ne demişler. Bülbülü altın kafese koymuşlar yine vatanım demiş.

Katılıyorum :smiley: Bir insanın çocukluğu temel taşıdır,oynatamazsın.Ve sonraki herşey onun üstüne kurulur.Temel taşı özümüzdür.O olmadan kendimizi eksik,yarım hissederiz.Övgün için teşekkürler Meseregan :smiley:

Etiketler

parkurda yürürken aklımdan hızla şunlar geçiyor; ya arkadan gelen eşim ayağını burkarsa yürüyemezse ...hemen hızla düşünüyorum ..taşırm taşıyabilirim ..en azından telefonla yardım isterim diye düşünüyorum,ama anında onun bu gibi yerlere alışkın olduğu geliyor hemen rahatlıyorum. Ya ben düşüp sakatlanırsam diye düşününce ürperiyorum..eşim beni taşıyamaz ki telefonla yardım istesek bile mevki tayini ve orda öylece çaresiz beklemek beni kahrederdi en kötüsüde kurtarma ekibindekilerin ''ne işiniz vardı buralarda ,delimisiniz nesiniz '' der gibi bakışlarına nasıl katlanacağımı düşünmekten nefis manzaranın tadına varamıyordum. Fakat dik bir yokuşun sonunda şöyle bir dikilip esn rüzgardaki katır tırnağı ,adaçayı, kekik kokularının karışımını içime çekince her şey aklımdan uçup gidiyor..işte hayat bu diyorum ..derin bir soluk alıyorum.. gözüm uzaklardaki sisler içindeki bir tekneye takılıyor..alacağım bir tekne diyorum kendi kendime ..tam bunları düşünürken bir dağ kırlangıcı ciiik ederek kulağımın ucunu sıyırarak geçiyor...irkiliyorum..yuvası var herhelde yakınlarda diye düşünüyorum..hep böyle yaparlar yavruları korumak için kendilerini feda ederler ..annelik içgüdüsü işte diyorum ...serin deniz meltemini saçlarıımda yüzümde hissediyorum..üşüyorum..hemen aklıma geride bıraktığım gölette yüzme isteğim geliyor su çok soğukmudur acaba ..olsundu ilk anda şöyle bir ürperir sonra alışırdım nasılsa .adımlarımı sıklaştırıyorum..hadi diyorum eşime hadi daha gölete gireceğiz..

gezgen' Alıntı:
merabaaa....
azganlar demişsiniz uzaktan öyle görünmüştür. ;D

[attachment=1]

biraz daha yakından bakalım... bunlar katırtırnağı bu yörede boruklu .....
[attachment=2]

Evet değilmiş :smiley: :smiley:

Gezgen bey şairlik ruhtan gelen birşey sanırım. Analatım çok içten, sıcak bir havası var. Azınıza sağlık.

Bu arada kurtarma ekiplerinin öyle şeyler düşündüğünü sanmayın :smiley: İyi biliyorum onlardan biriyim :smiley::smiley:

meseregan' Alıntı:
Valla Lizz hanım inanın. İştahım kabardı. Ama melesef bukadar malzemeyi yanıma yük edemem. Sadece tenekede tavuk yapabilirim. Onada fırsatım olurmu bilem. Çok yoğun geçecek . şimdiden hazırlıklar son sürat devam ediyor. Yetişecekmi onuda bilmiyorum. Ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ve burada sizinle paylaşacağım. Yemeklerin fotosunuda çekeceğim merak etmeyin :smiley::smiley::smiley::smiley:
Bekleyeceğiz merakla.Bu arada teneke tavuğun nasıl yapıldığını da bizimle paylaşır mısınız?İsterseniz dönüşte fotoğraflar ile birlikte de sunabilirsiniz tabi bize :smiley: Dağbaşında o kadar açlıkla yemeden önce bizi düşünüp fotoğraflama zahmetine katlanabilirseniz tabi :smiley: Ben de 6 haziranda Sapanca-Maşukiye fotoğraflarından eklerim artık.Gerçi benim makinam sizinkilerin yanında nacizane kalır ama :smiley: Almaya niyetlenmiştim alıcaktım ama bu işlerden iyi anlayan bir arkadaş madem kursa gitmeyi düşünüyorsun kursa başladıktan sonra alman daha iyi olur tavsiyesini verdi.Ben de biraz daha sabrediyim diyorum :smiley:

Umarım akıl edip fotoğraflarını çekerim.

Şöyle yapılıyor. Yere bir kazık çakıyorsunuz. Tüm tavuğu bu kazıga takıyorsunuz. Tavugun içine domates biber, peynir, soğan, ne istersen koyabilirsiniz.

Sonra teneke( bildiğimiz peynir tenekesi) Üzerine kapatılır ve etrafında ateş yakılır. Ortalama 45 dakikada pişer. Ama bu hava koşulları ve yaktığınız ağacın ortaya çıkardığı kaloriye göre değişebilir.

Neyse genel olarak 45 dakika sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Ben iki kere denedim bu işi ve cidden süperdi. Helede yanında buz gibi yaylasuyu varsa ( anlayan anlar buz gibi yayla suyuyla ne yapılacağını reklam yapmak istemiyorum burada :smiley::smiley::smiley::smiley::smiley:

Aslında kursa başlamanızla birlikte alabilirsiniz bir tane. Zaman kaybediyorsunuz :smiley::smiley:

Merhaba arkadaşlar, ülkemiz her şeyiyle çok güzelde şu doymak bilmeyen aç politikacılar vede onların işbirlikcisi sahtekarlar olmasa inanın bu ülkede aç yaşanır.
Kalın sağlıcakla.

lizz' Alıntı:
Yalnız siz bu malzeme miktarına göre alışveriş yapmayın sakın :smiley: Zira 10 kişi doyar bu malzemelerle.Bütün hayvanat camiası da bu nefis kokunun kaynağını aramaya kalkarsa vay halinize ;D
tarifi yazdım bu salı yapacağım ,tabi iki kişilik :D

lizz' Alıntı:
Gezgen Bey,sanki bu çınarı gözüm bir yerden ısırıyo ;D Daha önce de koymuştunuz bu fotoğrafı çınar ağaçlarına hayranlığımı ifade etmem üzerine bu fotoğrafı koymyştunuz sürpriz olarak hatta :smiley: Demek yeniden oralara gidip yeni kareler çektiniz.Bu çınar da çok yaşlı,sanırım ölmek üzereyken yeniden canlanmış.Belki gövdesi kırılmış yeniden sürgünler vermiş.Belki de bu çınarı çok budamışlar,dalları pek uzayıp yayılamamış.Çınar deyince ben hep enine boyuna yayılmış ulu bir ağaç düşünüyorum.Bir zamanlar yaşamış olduğum Amasya ve Kütahya'da bu ulu çınarlardan boldu.Ehh,ne de olsa ikisi de şehzadeler şehri :smiley:

Mesaj trafiğinde bunu atlamışım ...evet Amasya.....gezdiğim güzel şehirlerden biriydi epey takılmıştım 2 sene önce....bunlarda o zamandan yadigar kaldı... :D

[attachment=1]

[attachment=2]

DSC_0361.jpg

DSC_0363.jpg

gezgen' Alıntı:
Mesaj trafiğinde bunu atlamışım ...evet Amasya.....gezdiğim güzel şehirlerden biriydi epey takılmıştım 2 sene önce....bunlarda o zamandan yadigar kaldı... :D

güzel fotolar eskiden ticari işler için hep giderdim ,ama bu güzellikleri kaçırmışım teşekkür.

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
tarifi yazdım bu salı yapacağım ,tabi iki kişilik :D

Afiyet olsun :smiley:

Benim kırmızı et ile aram pek iyi değildir ama başkası pişirmişse ve iyi pişmişse seviyorum.Yani kesme,doğrama işlerini ben yaparsam iştahım kaçıyor ne yazık ki.Hele bir de derindondurucu veya buzluktan çıkıp eriyerek sulandığı zaman fena oluyorum.Amasya'da bu çömlek kebabı yaygındı.Yozgat ile yakın olduğundan.Ama o o zamanlar daha bir vejateryendim denemedim.Bu yıl B12 eksikliği çıktı bende.Pek de unutkanlaştım bu arada.Artık kırmızı ete yöneldim mecburen.2 saat pişen bir et de muhakkak iyi pişmiştir.Eminim sebzelerle birlikte çok da müthiş lezzetli olacaktır.O yüzden ben de o lezzeti merakettim.Fırsatını kollıycam bu aralar.Yapan bir yer bulursam tadacağım :smiley:

Arkadaşlar müsaadenizle ben biraz ara vericem.. :smiley:

lizz' Alıntı:
Afiyet olsun :smiley:

Benim kırmızı et ile aram pek iyi değildir ama başkası pişirmişse ve iyi pişmişse seviyorum.Yani kesme,doğrama işlerini ben yaparsam iştahım kaçıyor ne yazık ki.Hele bir de derindondurucu veya buzluktan çıkıp eriyerek sulandığı zaman fena oluyorum.Amasya'da bu çömlek kebabı yaygındı.Yozgat ile yakın olduğundan.Ama o o zamanlar daha bir vejateryendim denemedim.Bu yıl B12 eksikliği çıktı bende.Pek de unutkanlaştım bu arada.Artık kırmızı ete yöneldim mecburen.2 saat pişen bir et de muhakkak iyi pişmiştir.Eminim sebzelerle birlikte çok da müthiş lezzetli olacaktır.O yüzden ben de o lezzeti merakettim.Fırsatını kollıycam bu aralar.Yapan bir yer bulursam tadacağım :smiley:

Bende pek yemem ama 10 15 günde bir tüketiyorum mecburen,daha çok balık ve tavuk tercihim, ama kamplarda,veya dağlarda,kırmızı et sanki daha kolayıma geliyor,B12 önemli bir eksiklik sağlık hiçbir şeye değişilmez aman dikkat.

lizz' Alıntı:
Yalnız siz bu malzeme miktarına göre alışveriş yapmayın sakın :smiley: Zira 10 kişi doyar bu malzemelerle.Bütün hayvanat camiası da bu nefis kokunun kaynağını aramaya kalkarsa vay halinize ;D
tarif gerçekten harika benim yaptığımdan değişikliği sadece etler kuşbaşı ve kemiksiz sarımsak biraz fazla . ben kemikli yumurta büyükllüğünde kesilmiş süt kuzu veya ş.u 15 gün içinde zamanı olan oğlak eti ve sarımsak tadı fazla bozmasın diye 150 gr yoksa süt tadı kalmıyor.ama unutmayın kemikli et kullanmak dağa lezzetlidir bence birde böyle deneyin... ;) :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SON KONULAR - FORUM

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
enes_26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR