Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 485
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,856
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

Gezgen arkadaş,
Amasya fotoğrafları için teşekkürler, umarım bu ayrılık diğeri gibi uzun soluklu olmaz.Boşver be mutlu ve sağlıklı olda (birazcık) uzarsa uzasın.
Kal sağlıkla.

Etiketler

Tavuğu da balığı da severim ama bu teneke tavuğu yapabilmek için sanırım kamp kurmam lazım önce :smiley: Siz yaparsınız artık Gezende'de ve yerken bizi de anarsınız :smiley:

Baran 54' Alıntı:
tarif gerçekten harika benim yaptığımdan değişikliği sadece etler kuşbaşı ve kemiksiz sarımsak biraz fazla . ben kemikli yumurta büyükllüğünde kesilmiş süt kuzu veya ş.u 15 gün içinde zamanı olan oğlak eti ve sarımsak tadı fazla bozmasın diye 150 gr yoksa süt tadı kalmıyor.ama unutmayın kemikli et kullanmak dağa lezzetlidir bence birde böyle deneyin... ;) :D

oğlak olayını tam anlamadım.15 günlük oğlakları mı kesiyorlar yoksa ??? inşallah yanlış anladım :-[

Bu da benden :smiley: Amasya'ya yolu düşenler arkada levhası da okunabilen Harşena var otantik bir yer.Yaz gelirken Irmak üzerine ahşap veranda yaparak yemek yeme imkanı sunarlar.Tavsiye ederim.Ben orada yaşarken Ayşegül Aldinç'in TRT de bir dizisi vardı hatta,film mekanı burasıydı.

DSC00706.jpg

Bu da Karadeniz'den... Ordu- Boztepe...Deniz yaklaşık 500 metre aşağıda...

DSC03032.jpg

lizz' Alıntı:
oğlak olayını tam anlamadım.15 günlük oğlakları mı kesiyorlar yoksa ??? inşallah yanlış anladım :-[
oğlk olayını anlayamamışsınız 15 günlük oğlak kesilmez ya :D oğlak biraz enginara benzer zamanı vardır bu da nisan 15 ve haziran 10 arası gibi bu tarihten sonra sütten kesilir ot yemeye yem yemeye başlar ve sut oğlak durumundan çıkar etide pek hoş olmaz..... fazla yendiği zaman midenizi bile boza bilir yanlız sölediğim tarihler arası nerde oğlak pişiren görseniz yumulun veye gömülün derim .. ;) :D ;D ;D
bu arada çok güzel resimler... :D :smiley:

Baran 54' Alıntı:
oğlk olayını anlayamamışsınız 15 günlük oğlak kesilmez ya :D oğlak biraz enginara benzer zamanı vardır bu da nisan 15 ve haziran 10 arası gibi bu tarihten sonra sütten kesilir ot yemeye yem yemeye başlar ve sut oğlak durumundan çıkar etide pek hoş olmaz..... fazla yendiği zaman midenizi bile boza bilir yanlız sölediğim tarihler arası nerde oğlak pişiren görseniz yumulun veye gömülün derim .. ;) :D ;D ;D
bu arada çok güzel resimler... :D :smiley:

Hmmm,ama gene de çok küçük olurlar.Akdenizliyim ya bilirim.Çok oğlak büyüttüm ben.Keçiler genelde şubat mart aylarında yavrularlar.Haziranda yaklaşık 3 aylık olurlar.Gene de küçükler yani kesmek için ne yazık ki :( Kasaptınız anladığım kadarıyla daha önceki bir mesajınızdan anladığım kadarıyla.Ben bu konuya sizin kadar profesyonel yaklaşamıyacağım doğrusu.Benim kırmızı ete uzak durmamın sebebide sanırım büyüttüğümüz oğlakların bir süre sonra gözümüz önünde kesilip kıyılmasıdır.Oldum olası kurban bayramlarında pek et yemem... :(

Sohbetin bol oldugu güzel bir topikmiş.....
beni de aranıza kabul eder misiniz arkadaşlar ?

mdr' Alıntı:

İsmail Bey Hoşgeldiniz burada bir ara vermiştim .....ama size ilk hoşgeldiniz benim görevim.... :D :D

Ne demek efendim hoşgeldiniz safalar getirdiniz :smiley:

Ben de bu siteye üye olalı yaklaşık üçbuçuk ay oldu.Bir ara memleketimin sitesine üye olmuştum 2-3 yıl.orada çok vakit geçirdim.Tanıştıklarımızla yeniden karşılaştık,tanışmadıklarımızla tanıştık,gurbette reelde ailecek görüştüklerimiz oldu.Ta ki site hackleninceye kadar :smiley: Şimdi de akşamları buradayım genelde,ehh biraz da facebook'ta tabi :smiley:

lizz' Alıntı:
Hmmm,ama gene de çok küçük olurlar.Akdenizliyim ya bilirim.Çok oğlak büyüttüm ben.Keçiler genelde şubat mart aylarında yavrularlar.Haziranda yaklaşık 3 aylık olurlar.Gene de küçükler yani kesmek için ne yazık ki :( Kasaptınız anladığım kadarıyla daha önceki bir mesajınızdan anladığım kadarıyla.Ben bu konuya sizin kadar profesyonel yaklaşamıyacağım doğrusu.Benim kırmızı ete uzak durmamın sebebide sanırım büyüttüğümüz oğlakların bir süre sonra gözümüz önünde kesilip kıyılmasıdır.Oldum olası kurban bayramlarında pek et yemem... :(
siz o kadar oğlak keçi beslemişseniz duyarlı olmanız normal bence ama her küçükbaş veya buyuk baş hayvan besleyenler sizin gibi davranırsa eyvah yandık biz şaka bir yana açık hava olmdan bende et yiyemez oldum bıkkınlık galiba sizde kendinize göre haklısınız ... :smiley:

mdr' Alıntı:
ismail bey hoş geldiniz ... ;D

Bugün sitedeydim açıktı hep.gidip gelip yazdım,ne çok mesaj attım.Artık Kamp II olmuşum hayırlısıyla. 8) 8) ;D ;D

Baran 54' Alıntı:
siz o kadar oğlak keçi beslemişseniz duyarlı olmanız normal bence ama her küçükbaş veya buyuk baş hayvan besleyenler sizin gibi davranırsa eyvah yandık biz şaka bir yana açık hava olmdan bende et yiyemez oldum bıkkınlık galiba sizde kendinize göre haklısınız ... :smiley:
ismail bey hoş geldiniz ... ;D

Ben eskiden küçükbaş hayvan keserdim sonraları bi yufkayüreklik mi ne geldi üstüme kesemez oldum... şimdi arada bi et yıyoruz buarada benim testi kebebı da tavukluydu ve nefis olmuştu... ;D ;D

lizz' Alıntı:
Bugün sitedeydim açıktı hep.gidip gelip yazdım,ne çok mesaj attım.Artık Kamp II olmuşum hayırlısıyla. 8) 8) ;D ;D

Kutlarım terfinizii ;D ee kıdem kıdemdir :D :D

Orhan bey,
yazınızı baştan başa okuyorum..bayıldım dogrusu...
toprak çekiyor demekki...
bitirmeye çalışyorum.. ;D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri