Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 485
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,014
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kesinlikle Gidilmeyecek Bir Yer Hakkında

meseregan' Alıntı:
Sizin ve ailenizin elerine, gözlerine sağlık. Çok güzel bir gezi olmuş. Doğanın güzelliği gözlerine yansımış. Umarım hayatnız boyunca böyle güzel yaşar böyle güzel bakarasınız hayata.

Ben o havuz olayına takıldım. Yakın civarlarında kabartma yada benzeri bir rölyef varsa, bu güne kadar bilinmeyen bir kutsal alan çıkabilir ortaya. Yerinizde olsam bir gün ilinizin müzesine gidip yetkililere bilgi verirdim.

Ne olacağı hiç belli olmaz. Bir de bakarsınız kutsal bir havuzun keşifçisi oluverirsiniz :smiley:

Kalın sağlıcakla.

yaw şimdi hatırladım.... ??? havuzun kenarında yaklaşik 40x60 cm. ebadında yerde okunabilir kalitede taş bir roma yazıtı vardı... ::smiley: ::smiley: 8) 8) 8) 8)
Orayla ilgili çok güzel tablo projelerim var materyaller hazırlandı fotolar çekildi modelleme yapıldı ilham bekliyorum.. ;D ;D ;D

Etiketler

:smiley::smiley: Çok iyi , ama roma dönemi yazıtı demişsiniz ,bu dönemde çok tanrılı din etkisini kaybetmeye başladığı için kutsal bir havuz olamayabilir. Ama bir mimari yapı bulmak içten biledeğil. ( su yapısı yada belki daha geç dönemlere ait kutsal alan. ) Kaya mezarlarına gelince , bu radan birşeyler söylemek zor ama bu tür alanlar barınma ve erzak deposu olarak ta kullanılabiliyor. İçlerine bakmak gerek :smiley: Ama belkide o oyuklar bile kayıt altında değildir. Hiç belli olmuyor. Koca ntik sehirler bile bazen kayıt altına lınmamış oluypr. Malesef bu konuda devlet desteği çok az müzelerimize ve arkeologlarımıza ( BANA ) :smiley::smiley::smiley:

meseregan' Alıntı:
:smiley::smiley: Çok iyi , ama roma dönemi yazıtı demişsiniz ,bu dönemde çok tanrılı din etkisini kaybetmeye başladığı için kutsal bir havuz olamayabilir. Ama bir mimari yapı bulmak içten biledeğil. ( su yapısı yada belki daha geç dönemlere ait kutsal alan. ) Kaya mezarlarına gelince , bu radan birşeyler söylemek zor ama bu tür alanlar barınma ve erzak deposu olarak ta kullanılabiliyor. İçlerine bakmak gerek :smiley: Ama belkide o oyuklar bile kayıt altında değildir. Hiç belli olmuyor. Koca ntik sehirler bile bazen kayıt altına lınmamış oluypr. Malesef bu konuda devlet desteği çok az müzelerimize ve arkeologlarımıza ( BANA ) :smiley::smiley::smiley:

yaw bakar kör olmuşuz haberimiz yok koskoca antik şehrin ortasında dolaşmışız ;D :D :D ama burası bilinen bir yerdir kesin sadece ilgilenen yok gal,ba :D :D

[attachment=1]

[attachment=2]

LÄ°KYA YOLU 067_800x536.jpg

LÄ°KYA YOLU 143_750x600.jpg

Muhetemelen biliniyordur. Ege ve Akadenizde zor biraz bilinmemesi. Ama sahip çıkan olmaması konusnda da haklısınız.

Sevgili büyüklerimiz. Tescileyiip onaylıyor. Sonra Allaha emanet.

Beyşehir e eski konakları araştırmaya gitmiştik 4 tanesini koruma kuruluna sokup tescillettik. İki sene sonra oraya gitik çalışmanın devamı için; konağın sahibi adam bizi tüfekle karşıladı. Evi tescilettiniz. Ne satabiliyorum, ne tailat yapabiliyorum, e devette para vermiyor, geçen kış 6 ton kömür yaktım sizin yüzünüzden, kalorifer tesisatı bile çekememiş evine..
Malesef bu tür problemler sürekli yaşanıyor. Devletimiz tescilledimi hakettiği parayı vermiyor. E insanlarda zarar etmek istemiyor. Olan tarihi eserlerimize kültür zenginliğimize oluyor.

İngiltere British Museum, Almanya Berlin Müzesi , Paris Louvre Müzesi Anadolu topraklarından giden eserlerle dolu malesef. Bunlardan birkaçı dünyanın 7 harikalarında.Cok ama Çok sevdiğim Cevdet Şakir Kabaağaçlı hocam(Halikarnas Balıkçısı) İngiltere Kralı Edward a bir mektup yazıyor; diyor ki; Mouseleum, gerçek güzelliğini sadece ama sadece Bodrumun Sularınnı eşsiz mavisinde bulabilir.Kraldan cevap geiyor, Tamam tavsiyenize uayarak anıtın bulunduğu salonun duvarlarını Bodrum mavisine boyatıcağız :smiley:.

Gerçekmidir yoksa bir hikayemi bilinmez ama, Gerçek olan Kültürümüze sahip çıkamıyoruz.

Saygılar

Baran 54' Alıntı:
yav bir kasap olarak o testi geçmeli ibi geldi eğer geçmeli değil gerçekten kesilmişse usta torna makınası gibi me geldi hadi biz kemiği kesiyoruz ama tstının kemik gibi kırıntıları nerde ::smiley: ::smiley: ::smiley: ilginç. ;) :D

Ben biraz incelemiştim testiyi.Eğer daha önceki fotoğraflara dikkat ederseniz testi üzerinde halka şeklinde bir kabarıklık var.Tam o halkadan kesilmiş testi.Sanırım biraz da testinin özelliğinden kaynaklanıyor :smiley:

gezgen' Alıntı:
dönerken akşama doğru yolda telaşlı gezinen bunnar vardı...yaaaçok komiklerdi...

[attachment=1]

dokununca daha doğrusu biraz tuunca ölü taklidi yapıyoladı yaw... :D :D ama renkler.... :eek:

[attachment=2]
Çıt çıt böceği gibi geldi çok benziyor.Tuttuğunuzda kafasını hareket ettirerek çıt sesi çıkardıysa odur :smiley:

meseregan' Alıntı:
Beni hala içindeki daha çok ilgilendiriyor :D:D:D:D

Meseregan aslında çok kolay bir yemek.Eğer yemek işinden biraz anlıyosan bahsettiğin Gezende Kanyonu'na giderken malzemeleri alıp götürebilirsin.Bir testi ile fırından birazcık hamur almayı da unutma :smiley: Yakacağın kamp ateşini de çok amaçlı kullanmış olursun böylece.Testide yemeğin de pişer bir taraftan :smiley:

Malzemeler:
1 adet testi
3 kg kuşbaşı doğranmış et (orta yağlı koyun eti tercih edilir)
1 kg domates
300 g sarımsak
200 g sivri Biber
200 g tereyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Doğranmış domates, sivri biber, sarımsak, tuz ve karabiber kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır.
Karıştırılan malzeme içi iyice yıkanmış bir testinin içerisine doldurulur, en üste tereyağı konulur.
Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır.
Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir.
İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir.
Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır.

029[1].jpg

tes2[1].jpg

testi-kebabi[1].jpg

lizz' Alıntı:
Malzemeler:
1 adet testi
3 kg kuşbaşı doğranmış et (orta yağlı koyun eti tercih edilir)
1 kg domates
300 g sarımsak
200 g sivri Biber
200 g tereyağı
Tuz, karabiber

Yalnız siz bu malzeme miktarına göre alışveriş yapmayın sakın :smiley: Zira 10 kişi doyar bu malzemelerle.Bütün hayvanat camiası da bu nefis kokunun kaynağını aramaya kalkarsa vay halinize ;D

gezgen' Alıntı:
Bi gün Kalkanda yeğenin begonvil cafe'sinde oturuyoz,yeğen dayı dedi şurda yukarda güzel yerler var sen seversin bi git dedi ben de gittim ;D
uzunca bi rampa tırmandım ve bi köye geldim adını unuttum çok güzel bi yerdi

[attachment=1]

Hala çalışan bir su değirmeni bile vardı hem galiba 2 tane ki aşağıda hava 27 C iken burda 15 C idi görülüyo zaten :D

[attachment=2]

Gezgen Bey,sanki bu çınarı gözüm bir yerden ısırıyo ;D Daha önce de koymuştunuz bu fotoğrafı çınar ağaçlarına hayranlığımı ifade etmem üzerine bu fotoğrafı koymyştunuz sürpriz olarak hatta :smiley: Demek yeniden oralara gidip yeni kareler çektiniz.Bu çınar da çok yaşlı,sanırım ölmek üzereyken yeniden canlanmış.Belki gövdesi kırılmış yeniden sürgünler vermiş.Belki de bu çınarı çok budamışlar,dalları pek uzayıp yayılamamış.Çınar deyince ben hep enine boyuna yayılmış ulu bir ağaç düşünüyorum.Bir zamanlar yaşamış olduğum Amasya ve Kütahya'da bu ulu çınarlardan boldu.Ehh,ne de olsa ikisi de şehzadeler şehri :smiley:

Fotoğraftaki sarı çiçekler azgan çiçekleridir.Biz çocukluğumuzda onlardan ne çok kolyeler,taçlar yapmıştık :smiley: Bizim oralarda baharda teperler sapsarı olur azgan çiçekleri sayesinde...

LÄ°KYA_YOLU_064_800x536[1].jpg

Valla Lizz hanım inanın. İştahım kabardı. Ama melesef bukadar malzemeyi yanıma yük edemem. Sadece tenekede tavuk yapabilirim. Onada fırsatım olurmu bilem. Çok yoğun geçecek . şimdiden hazırlıklar son sürat devam ediyor. Yetişecekmi onuda bilmiyorum. Ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ve burada sizinle paylaşacağım. Yemeklerin fotosunuda çekeceğim merak etmeyin :smiley::smiley::smiley::smiley:

lizz' Alıntı:
Fotoğraftaki sarı çiçekler azgan çiçekleridir.Biz çocukluğumuzda onlardan ne çok kolyeler,taçlar yapmıştık :smiley: Bizim oralarda baharda teperler sapsarı olur azgan çiçekleri sayesinde...

merabaaa....
azganlar demişsiniz uzaktan öyle görünmüştür. ;D

[attachment=1]

biraz daha yakından bakalım... bunlar katırtırnağı bu yörede boruklu .....
[attachment=2]

LÄ°KYA YOLU 072_800x536.jpg

L?KYA YOLU 072 - Kopya_522x600.jpg

lizz' Alıntı:
Çıt çıt böceği gibi geldi çok benziyor.Tuttuğunuzda kafasını hareket ettirerek çıt sesi çıkardıysa odur :smiley:

çıt çıt sesi çıkarmıyorlardı...çıtçıt böceği değillerdi... ;D onlar daha çok bok böceği familyasındakilere benziyorlardı...

[attachment=1]

gartenlaubkferphylloper.jpg

İşte ben Akdeniz'in bu bitki örtüsüne aşığım(aslında coğrafi örtüyü kastediyorum,gri kayalıklar ile birlikte).Anlatılmaz bir duygu bu.Sanırım Akdeniz insanı olmamdan kaynaklanıyor.Çam ormanları değil maki ve kayalıklar büyülüyor beni.Bu gri taşların birinden diğerine sekerek geçen ,piğnar yapraklarının çıplak tenimi tırmaladığı,eflatun-beyaz karağanların,sarı azganların mis gibi kokusuyla havayı kapladığı çocukluk anılarımdandır belki de bu büyülenişin nedeni :smiley: Karadeniz'in bitki örtüsü de bir harika ama Akdeniz benim için bambaşka.Akdeniz'in beni en çok etkileyen bitki örtüsü manzaralarından biri de Seydişehir-Manavgat karayolu üzerinde seyrederken de görebileceğiniz yaşlı ardıç ağaçları ile gri Akdeniz kayalarının birbirine yoldaşlık ettiği harika bir görsel şölen.Ayrıca Sertavul Geçidi ve bir de Zeyne'den sonra başlayıp Gülnar ve Aydıncık'a kadar yer yer devameden coğrafi örtü...

LÄ°KYA_YOLU_097_800x536[1].jpg

LÄ°KYA_YOLU_098_800x536[1].jpg

Güzel bir anlatım olmuş Lizz hanım. Tebrik ederim.

Benim içinde karadeniz aynı şeyleri ifade ediyor. Eee ne demişler. Bülbülü altın kafese koymuşlar yine vatanım demiş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR