Kerpe Gezisi Planlaması (13 - 14 Mart 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 90
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,182
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kerpe Gezisi (13 - 14 Mart 2010)

Atilla hocam en azından ben kesinlikle öyle düşünmüyorum,zaten karavan bölümünde de konuşuldu herkes kuzuyayladaki zor şartları göze almış ona göre bir yere gidelim dedik,yine mümkünse açık havada biryere gidelim, kapalı yer konuşmaları geçti ama onu sonraki gezilere bırkaktık(ve benimde kampinglere karşı düşüncem herkes tarafından biliniyordur),bu şekilde bakıldığında gitmedim ama Cozz bize uygunmuş ama kapalı biryer aramadığımız için onu devreye almadık bile.Olası açık alan bulamama,ateş yakamama veya daha farklı bir durumla karşılaşırsak diye gittiğimiz yerde varsa bakılabilir diye düşündü arkadaşlar.En zor şartlardaki Cem ve ben açık havadan yana olduğumuza göre durumu sen düşün.
Ayrıca arkadaşlar açısından yadırgamayacağım bir düşünce var oda yağmur olursa arabalara tıkılmayalım düşüncesi,bu düşünceyede daha yeni olduğumuz,fazla toplanamadığımız için katılıyorum.Burada bencil düşünemem kendim gerekirse deniz kıyısına giderim günü orda karşılarım.Zaten olası kampların hepsi denize en fazla 200 mt.

Etiketler

Bülent, çamurun çaresi çizme, yağmurun da çaresi var..Alırsın 10 metre , 3 mt eninde tüp sera naylonu, yararsın ortadan ikiye olur 6x10=60 m2, iki ağacın arasına bir ip gerip üstüne atıp yanlara gerdirdinmi oldu sana 50 m2 kapalı alan, ipi biraz yükseğe bağlayabilirsen altında aşırıya kaçmadan ateş bile yakılabilir..Biz yıllarca bu taktikle her havada kamplara gittik...Size iyi kamplar...

:smiley: Her yiğidin kendine has yoğurt yiyişi vardır,sağol Atilla hocam sizede iyi kamplar..

Güncel liste:

1. orsaalabanda / Cem Babadağ
2. camper_02 / Mürşide - Mehmet Kolege
3. buralpdi / Levent (bir aksilik olmazsa) ve misafir ağbi,yeğen
4. dagciark28 ( T3 Bestfalia ) Arkın + Gülşah
5. mayıstosböce(bir aksilik olmazsa )şartlara göre eşim
6. bahcecim ( T3 ) Berkant + Burak
7. güngör / Levent GÜNGÖR
8. aslanahmet / Hakan
9. bartek
10. HEREKELİ / Zehra-Mustafa Lüleci
11. fsirin / Ferhat Şirin
12. Cengo1965 / K.Cenk Gursel
...................................
14. teos / Oğuz Sevim
15. hiç / Haldun Uluengin
16. Nejat - Derya - Naz URAL'LAR "BMC Levent Alkoven"

13. sıra uğurlu gelmedi. Otel odalarındaki taktiği uyguluyorum :D

Birileri Kandıra çıkışındaki son mola yerinin google maps üzerinde tarifini verebilir mi? Ben mümkün olduğunca erken çıkıp İstanbul grubunu İzmit çıkışında beklemeyi düşünüyorum.

Kandıra (Kocaeli) için 5 günlük hava tahmin raporu: Yüksek mevkilerdeki bir tanıdığımdan gezi için torpil istemiştim. İşe yarayacak sanki... :smiley:

[attachment=1]

captured.jpg

Evet gerçekten güzel haber,yüksek mevkidekilerden senin istediğin iyi olmuş,Cem bende izmite geleyim nasılsa burdan yanlız gidecektim gelirim ordan gideriz.Bu konvoyu kaçırmam..

Bir tahmin de yerli: (meteoroloji.gov.tr)

Cavid Sezen

[attachment=1]

KANDIRA İçin 5 Günlük Hava Tahmini - Met

Gelmeye calisiyorum hala. 9 yaslarinda baska bir cocuk varsa oglumu da getirecegim.

insel' Alıntı:
Gelmeye calisiyorum hala. 9 yaslarinda baska bir cocuk varsa oglumu da getirecegim.

İnsel bey,
Benim kız 5,5 ama kuzenleri 9-10 olmasına rağmen gayet iyi anlaşıyorlar.

Benim kızla iyi anlaşırlardı ama bir haftadır öksürmekten canı çıktı çocuğun. Şu son saat itibarı ile eşimin de beli tutuldu. Bel fıtığı var... Eşim olmadan kızı zaten getiremem. Bakalım artık benim de kafama kiremit falan düşmezse kendimi getireceğim.
Cavid abi, accuweather tahminleri genelde tutuyor. Yerli tahminlere artık güvenmiyorum. Geçen Poyrazlar gezimizde de aynı şekildeydi.

nejat ural' Alıntı:
İnsel bey,
Benim kız 5,5 ama kuzenleri 9-10 olmasına rağmen gayet iyi anlaşıyorlar.

Nejat hocam geliyor mu cocuklar anlamadim.

"Beyaz"ında farklı tonları varmış... :D

Cem,
Kandıra kavşağında bir Shell benzinci görülüyor orası buluşma noktası olabilir.
Sen de bir bak. Arkasına tırlar parketmiş.
N40.7802 E29.9727

Telsizler açık olsun. Frekans 3.15 (PMR) uygunmudur ?

Önce forum içerisinden bir link : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=1729.msg9792

Bir de son kalınacak 2-3 alternatif yer bulmaya çalışalım. Koyların birinde mi, orman içi mesire veya kamp yerlerinden birinde mi? Hep beraber orada bulmaya çalışırsak akşamı edebiliriz. Alan geniş çünkü. Bu nedenle Kandıra yerine son kalabileceğimiz bir yerde buluşabiliriz. Bir iki öncü grupta daha iyi yerler arayabilir bu arada.
Ayrıca Kandıra'dan sonra yol virajlı ve dar. Konvoyla gitmeye çok uygun değil. Gerçi ben tehlikeli bulduğum için konvoyu hiç sevmem bu nedenle aksi propaganda yapıyor olabilirim.

Ferhat hocam, bahsettiğn benzinci bu mu? Verdiğin nasıl bir koordinat sistemidir onu çözemedim? :smiley: ??? ???

K 40.47'.48'' D 29. 59'.31''

[attachment=1]

Biz Bülent'le birlikte İstanbul grubunu burada bekleyebiliriz. Kandıra çıkışında son bir alışveriş molası daha vermemiz gerekir sanırım. Telsiz frekansı uygundur herhalde ??? :p Keşke bir de telsizim olsaydı... :D

captured.jpg

bartek' Alıntı:
Önce forum içerisinden bir link : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=1729.msg9792

Bir de son kalınacak 2-3 alternatif yer bulmaya çalışalım. Koyların birinde mi, orman içi mesire veya kamp yerlerinden birinde mi? Hep beraber orada bulmaya çalışırsak akşamı edebiliriz. Alan geniş çünkü. Bu nedenle Kandıra yerine son kalabileceğimiz bir yerde buluşabiliriz. Bir iki öncü grupta daha iyi yerler arayabilir bu arada.
Ayrıca Kandıra'dan sonra yol virajlı ve dar. Konvoyla gitmeye çok uygun değil. Gerçi ben tehlikeli bulduğum için konvoyu hiç sevmem bu nedenle aksi propaganda yapıyor olabilirim.

Bana AVD'cilerin kamp yaptığı mesire alanı gibi yer uygun gibi geldi ama... ??

Bahsettiğimiz Kandıra'daki buluşma noktası buluşmadan çok son alışveriş noktası olmalı. Zaten grubun çoğunluğu İstanbul'da buluşup gelecek. Biz de Kandıra öncesi bu grupla buluşacağız. Değişik yerlerde ekmek-su gibi son ihtiyaçları gidermek için duraklayıp grubu bekletmektense Kandıra çıkışında bir yer tesbit edip son alışverişleri yapmak lazım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

SON KONULAR

Geri