Kendin Yap - Teardrop Projem

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RCR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,964
Hüseyin bey yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Nisan ayında bitirmeyi ümit ediyorum ama bu kadar titizlenmeyle bitirebilecek miyim bilemiyorum.

Bugün mesai bitiminden hemen önce kapı kilitlerim ve menteşelerim geldi.
Son dakikada çok düzgün bir fotoğraf çekemedim ama belki birilerine fikir verir diye fotoğrafını koyuyorum.
Karavan kapı kolu diye satılan kilitler 100 tl iken ben fotoğraftaki kilitlerin anahtarlılarını 13TL +kdv ye anahtarsızını ise 11 TL + kdv ye aldım. Menteşeler ise 6.5TL + kdv civarında. Menteşelerin en büyük özelliği dışarıdan vidalarının belli olmaması.
Sol üstteki uzun kilitleri ise bir arkadaşım verdi. Onları arka kapak için kullanmayı düşünüyorum.
image.jpg

Etiketler

Vahit bey fotoğraftaki menteşeler kapılarım için, pimler arası uzunluk 120 mm. Bir de fotoğrafta olmayan 90 mm menteşelerim var. Onları ise diğer dış kapaklar için kullanacağım. İçeride menteşeli kapak kullanmayı düşünmüyorum tüm dolapları sürgülü olarak yapmayı düşünüyorum.

İstanbultex kilitleri ve menteşeleri mesanlocks.com adresinden inceleyebilirsiniz. Ancak direkt mesandan almak mümkün değil çünkü satışları koli bazında. Size yakın bir bayilerine yönlendirebilirler. Ben izmir bayisinde istediğim malzemeleri bulamadım o yüzden ankara bayii arge bağlantı elemanlarından sipariş verdim. 2 günde gönderdiler sağolsunlar.

Ancak bilginiz olsun ki kilitlerin içeriden bir açma kolu bulunmuyor. Dil itilerek açılabiliyor. Ben kapılarım içi kullanacağım kilitlerin arka kısmından bir kol yaparak içeriden de açılmasını sağlayacağım. Düşündüğüm gibi olursa içeriden yapacağım kol da orjinal gibi olacak.

Teşekkür ederim ,mesan kilit oldugunu anlamıştım ,haklısınız direkt olarak alamıyorsunuz 20 tl. +kdv Konyada bulunan bayisinde artık oradan alıcam toplamda 10 adet lazımdı bana ,dış yan bagaj kapaklarına kullanacagım için içeriden açma gibi bir durumu olamayacaktır.
Ana giriş kapısı için 100 tl. sanırım aynı kilitden bahsediyoruz krom olanını aldım tavsiye ederim ithal ve çok kaliteli kilitin agırlıgı 1 kg. fazla güvenlik için dahauygun gibi, mesanlar plastik sanırım .
Vahit bey fotoğraftaki menteşeler kapılarım için, pimler arası uzunluk 120 mm. Bir de fotoğrafta olmayan 90 mm menteşelerim var. Onları ise diğer dış kapaklar için kullanacağım. İçeride menteşeli kapak kullanmayı düşünmüyorum tüm dolapları sürgülü olarak yapmayı düşünüyorum.

İstanbultex kilitleri ve menteşeleri mesanlocks.com adresinden inceleyebilirsiniz. Ancak direkt mesandan almak mümkün değil çünkü satışları koli bazında. Size yakın bir bayilerine yönlendirebilirler. Ben izmir bayisinde istediğim malzemeleri bulamadım o yüzden ankara bayii arge bağlantı elemanlarından sipariş verdim. 2 günde gönderdiler sağolsunlar.

Ancak bilginiz olsun ki kilitlerin içeriden bir açma kolu bulunmuyor. Dil itilerek açılabiliyor. Ben kapılarım içi kullanacağım kilitlerin arka kısmından bir kol yaparak içeriden de açılmasını sağlayacağım. Düşündüğüm gibi olursa içeriden yapacağım kol da orjinal gibi olacak.

Ben özellikle plastik olanı tercih ettim çelik ve krom kilitler de var mesanda. Hafifliği, küçüklüğü ve zarif oluşu tam istediğim gibi. Kapılarımı temperli camdan çerçevesiz olarak yapmayı planladığımdan sizin aldığınız kilit bende çok kaba ve ağır olacaktı. Ben o kilit 1.2 kilo geliyor diye biliyorum ama tartmadım. Sizin aracınız büyük olduğundan sizde kötü durmayacaktır.
Birde ona alternatif yuvarlak kilitler var. Pino karavanı olan bir arkadaşımda o yuvarlak kilitten var ve her hangi bir küçük anahtarla rahatlıkla açılabildiğini söyledi. Tabi hepsi öyle mi bilmiyorum.
Ben de ev kapılarında kullanılan bareller gibi olmadıktan sonra her çeşit küçük kilidin çok uğraş gerektirmeden açılabileceğini düşünüyorum.

Almak istediğim malzemeleri önce konya bayiine sormuştum ellerinde yoktu.

İyi gidiyorsunuz Anıl bey
Aldığınız kilitler güzel fakat dıştaki kolun içerideki dili çelıştırmak için açılan delikten içeriye su girebilir,kol işide sizi bayağı uğraştıracaktır
100 tl lik olan kilidi biliyorum bayağı kaliteli ayrıca içeriden emniyet mandalı bulunmakta ama fiyat biraz fazla gibi
Alabileceğimiz bir yurtdışı adresi olsaydı hiç fena olmazdı

Bahsettiğiniz yuvarlak kilitlerin tamamı plastik dili dahil ve anahtarları birbirlerini açmakta

Teşekkürler Yusuf bey.
Malesef ebayde o kilidin fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 38 $ civarıydı yani Türkiyedeki fiyet ucuz bile kalıyor :smiley:
Yapım sürecinde en korktuğum kısım kapılar zaten. Ama yine de risk alıp dışarıdan görünmeyecek şekilde otomobil kapısı gibi contalı ve çerçevesiz bir kapı istiyorum. Olmazsa sil baştan yapacağım.

Teşekkürler Yusuf bey.
Malesef ebayde o kilidin fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 38 $ civarıydı yani Türkiyedeki fiyet ucuz bile kalıyor :smiley:
Yapım sürecinde en korktuğum kısım kapılar zaten. Ama yine de risk alıp dışarıdan görünmeyecek şekilde otomobil kapısı gibi contalı ve çerçevesiz bir kapı istiyorum. Olmazsa sil baştan yapacağım.
fikirleriniz çok güzel gönlünüze göre yapabilmenizi dilerim kolay gelsin

Merhaba
iş yoğunluğu nedeni ile imalat çalışmalarım aksadı, bir süredir foruma giremedim
Bu süreçte kabinin en altta dışta kalan kısmını yapabildim.
İmalatta 6 mm kombi + 10 mm dynafoam + 4 mm kontrlpak kullandım. 20 mm kalınlıgında kompozit elde ettim.

image.jpg

Bitmiş hali aşağıdaki gibi

image.jpg

Kabinin iç zemini ile arasında 7 cm bir boşluk kalacak. Bazı eşyalar için ve sökülür takılır ranzayı kaldırabilmek için bölme oluşturacak.

image.jpg

Yan duvarları koymadan önce cam kapı oyuklarının açılması gerekiyor.
Bu hafta içinde cam kapılarımın menteşe ve kilit yerlerini ölçülendirerek siparişini vereceğim. kapıların yerini ve iç ctp kaplamasını yaptıktan sonra yan duvarları yerine koyacağım.
Kapılarımla birebir ölçüde bir deneme yaptım. Yükseklik 1200 genişlik 750 mm orta bölümde 440 x 440 yukarı kayan ayrıca bir cam olaca. Kapı şuan gözüme çok büyük göründü ama karavanın üzerinde umarım kötü durmaz. Belki açılır pencereyi küçültebilirim biraz.
image.jpg

Merhaba
iş yoğunluğu nedeni ile imalat çalışmalarım aksadı, bir süredir foruma giremedim
Bu süreçte kabinin en altta dışta kalan kısmını yapabildim.
İmalatta 6 mm kombi + 10 mm dynafoam + 4 mm kontrlpak kullandım. 20 mm kalınlıgında kompozit elde ettim.

Ekli dosyayı görüntüle 5352

Bitmiş hali aşağıdaki gibi

Ekli dosyayı görüntüle 5353

Kabinin iç zemini ile arasında 7 cm bir boşluk kalacak. Bazı eşyalar için ve sökülür takılır ranzayı kaldırabilmek için bölme oluşturacak.

Ekli dosyayı görüntüle 5351

Yan duvarları koymadan önce cam kapı oyuklarının açılması gerekiyor.
Bu hafta içinde cam kapılarımın menteşe ve kilit yerlerini ölçülendirerek siparişini vereceğim. kapıların yerini ve iç ctp kaplamasını yaptıktan sonra yan duvarları yerine koyacağım.
Kapılarımla birebir ölçüde bir deneme yaptım. Yükseklik 1200 genişlik 750 mm orta bölümde 440 x 440 yukarı kayan ayrıca bir cam olaca. Kapı şuan gözüme çok büyük göründü ama karavanın üzerinde umarım kötü durmaz. Belki açılır pencereyi küçültebilirim biraz.
Ekli dosyayı görüntüle 5354
çalışmalar başarılı gidiyor kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR