Teraziye alma ve hizalama işlerinde lazer zaviye kullandım.
Karkas bağlantılarım için kullandığım vidaların içerden ve sağlıklı olarak atılmasını sağlayan kreg jig aparatım.
Oyuğun yapısı gereği vidalama sırasında kendini ahşabın kendini çektirip güçlü bir tutunma sağlıyor.
Ön duvarın kavisli kısmı için duvarları şekillendirirken cnc makinede bir adet şablon kestirmiştim. Genişliğini de karkas kalınlığı ile aynı yapmıştım.
Bu sayede kapı boşluklarından çıkan artan huş marin kontrplaklarımdan bu şablonu kullanarak parçalar çıkardım.
bunun için daha önce duvarları şekillendirirken de kullandığım rulmanlı freze ucunu kullandım.
Şablonu birebir kopyalamış oldum.
gerekli uzunlukta parça cıkarıp o parçayı malzemelerin üzerine vidalayalarak tekrar kopyaladım.
not frezeyi yormamak için alttaki malzemeyi önce dekopaj ile 1-2 mm pay bırakarak kesip sonrasında freze ile eşitlemenizi tavsiye ederim.
Kreg jig kullanırken 2. Fotodaki gibi klasik işkence kullanmak oldukça vakit kaybettirici oluyordu.
alttaki fotoda solda görünen kıskaçlı işkence de yeterince sıkı tutamıyor delme işlemi sırasında kaydırıyor du.
Kreg jigin kendi sıkıştırma aparatları da var ancak bana biraz maliyetli geldiğinden getirtmemiştim.
Ben de bunun üzerine bulduğum eski bir makina parçasını masaya sabitledim. Kolu çevirerek oldukça hızlı bir şekilde sıkıştırıp kreg jig matkap ucu ile deliyorum.
Karkasın kavisli bölümünü aşağıda görebilirsiniz.
ara parçaları 2-3 cm şaşırtmalı olarak döşedim.
Bu arada dış kısımda ctpde fazlalık bıraktığımı görebilirsiniz.
karkasın içinden ve dışından 4 mm kontrplak kaplayacağımdan. Fazlalıkları kaplama işlemi sonsası keseceğim.