Kendin Yap - Teardrop Projem

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RCR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,987

Etiketler
Yusuf bey
Gönderdiğiniz linki ve daha önce yaptığınız diğer karavanları inceledim (umarım atladığım karavan projeniz kalmamıştır) ve azminize hayran kaldım. Gerçekten çok güzel çalışmalar yapmışsınız. Umarım ben de sizin kadar azimli olurum.

Yapılan projeleri aşamaları görmek çok keyifli oluyor. Ne yazık ki çoğu konuda fotoğraflar görünmüyor.

Teşekkürler destan06 sizin ducato projenizi de en kısa zamanda detaylı olarak incelemek istiyorum.

Dingil ve kaplinimin siparişi için çok ugraştım ancak çayırovanın yoğunluğundan gönderdiğim sipariş mailime, 4 kere telefon etmeme ragmen henüz yanıt gelmedi. Ben de bu sırada araştırmalarıma devam ediyorum ve sabırsızlanıyorum. Umarım önümüzdeki hafta kontrplaklarımı atölyeme getiririm ve kesim işlerine başlarım.

Yusuf bey dediğiniz siteye baktım fiyatlarda baya fark var. Birde sanırım siz bayiden aldığınızda sıkıntı yaşadığınızdan bahsetmiştiniz. Bir hafta da üretir kargoya veririz dedi cayırova.
Sizinki sanırım kısa gelmişti ben de öyle bir sıkıntıyla karşılaşmamak için çizim yolladım. Çünkü sipariş konuşmamızda onlar da beni dingil dıştan dışa 1500 diye anladı, sanırım genelde ölçü öyle veriliyor halbuki ben bağlantı ayakları dıştan dısa 1500 demiştim. Umarım çizim ile bir sorun çıkmazo_O

Bu arada frenli torsiyonlu dingilde en küçük 1000 kg frenli kaplinde en küçük 2000 kg ve ithal miş benim için fazla ama fiyatlar uygun ve daha küçüğünü bulamadığımdan alıyorum. Sorun yaratmaz umarım.

Son düzenleme:

Dingillerin orta kısmı boş oluyor,kauçuk boydan boya gitmediğinden kesilip ölçülerle oynanabilir,malzeme profilden üretildiğinden sağlamlığına dailde bir güvensizlik olmaz.Bazı ülkelerde bu dingiller sağ ve sol olmak üzere parçalı olarakta satılıyor.Benim satın aldığım yer maalesef üçkağıtçının önde gideniymiş.
Sizinhi özel sipariş olduğu için sarkmıştır,standart bir ölçü olsa sanırım yollanırdı.1000 kglik yollayacaklarını varsayarsak kapasitesini doldurmayan ağırlıklarda bozuk yollarda zıplaması kaçınılmaz.750 yada 800 kglik almaya çalışın

Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim.

Ölçü sıkıntısından dolayı kayın marin kontrplak bakıyordum ancak az önce çok zor da olsa 1500*3000 ölçülerinde 18mm huş marin kontrplak buldum piyasada çok değişik kayın-huş fiyatları var. Ancak son bulduğum yer güven verdi. Az da olsa fiyat farkı olmasına rağmen gösterilen örneğin kalitesi kayına göre daha iyi gibi, ölçüleri de tercih sebebi oldu. Yarın sabah almayı planlıyorum. 6 mm huş ise o ölçülerde yok ne yazık ki, sanırım taban için 6 mm kayın marin alacağım.

Üst karkas için ise köknar önerdiler. 20mm*50mm çok dayanıklı olmaz diyenler oldu. Alacağım ağacı 20mm den mi yoksa daha kalın mı doğrasam henüz karar veremedim.

Dingilim ise şuan üretim aşamasında.

Henüz çok fazla yol alamadım ama malzemeleri toplar toplamaz hızlanmayı ümit ediyorum.
Birde dün bu iş için bosch pof 1400 ace el frezesi satın aldım, imalatımda bana yardımı olacağını düşünüyorum.

Calışma ortamım işyerim, hafta içi fırsat buldukca kravan üzerinde çalışacağım. Eğer sorma nedeniniz bu ise.

Bir süredir giremedim. Bu süre içinde dingilim ve kaplinim geldi. Menteşe ve kapı kilitlerimin siprişini verdim. Uygun kapı contası için denemelere başlayacağım. Şasinin kaynağına henüz başlayamadık ne yazık ki. Bu hafta içinde şasinin tamamlanmasını ümit ediyorum.
Kontrplaklarımın kesimine şasi bittikten sonra başlayacağım.

Bir süredir giremedim. Bu süre içinde dingilim ve kaplinim geldi. Menteşe ve kapı kilitlerimin siprişini verdim. Uygun kapı contası için denemelere başlayacağım. Şasinin kaynağına henüz başlayamadık ne yazık ki. Bu hafta içinde şasinin tamamlanmasını ümit ediyorum.
Kontrplaklarımın kesimine şasi bittikten sonra başlayacağım.
hayırlı olsun kolaylıklar dilerim

Bugün, uğraşlarımız sonucunda römorkum tamamlandı. Yarın kendi atölyeme çekip üstyapı çalışmalarına başlayacağım.
Ön oku direkt platforma kaynatmak yenine ikinci kayıta kadar tek parça profil ile imal ettik. Platformdan parça çıkararak arasına yerleştirdik.
image.jpg

image.jpg

Okun ön profilde gireceği yer plazma ile açıldı

image.jpg

Ve son hali
image.jpg

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR