Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,013
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,951
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Resimleri ilgili parağraf altlarına yerleştirmek istedim,ama olmadı.

CIMG1569.JPG

CIMG1570.JPG

CIMG1571.JPG

Etiketler
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;Citroen/Jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)

Seyfettin hocam, kış günlerinde uzun yatan araçlarda akü sorunu hep olur, Ben bu işe başka bir çözüm buldum, yaşam akülerini kesicileri kapatarak devreden çıkarıyorum, bu arada panel çıkışları haliyle boşta kalıyor, besleyecek akü bulamıyor, ve her iki ucu oto çakmak girişli bir kablom var, bir ucunu yaşam kısmındaki çakmaklığa diğerinide aracın orjinal çakmaklığına takıveriyorum iş bitiyor.

Buda panellerin diğer faydalarından.

Seyfettin Hocam, Merhaba;
Sayfanızı izlemek büyük bir zevk. Bu sayede zamanı gelen bakımları, unuttuklarımızı sayenizde hatırlıyoruz.
(her ne kadar bakım yapsam bizim katır eşşek olmaz :( ;D ??? :-\
ama yinede aç bırakmamak lazım.)
(sizinde bildiğiniz malum firma 11 gün sonra tarafıma açık fatura tebliğ ettiler, noterden itiraz ettim.)(Tüm arkadaşların Polatlı yakınlarındaki karavan firmasından yeterince uzak durmaları mağdur olmamaları için menfaatine)
Sizin topiğinizde yeri yok biliyorum ama, yeni karavan sevdalı arkadaşları uyarma açısından yukarıdakileri yazdım, benim görevim olarak düşündüm, kendimi engelleyemedim.Özür dilerim.

Görüşmek dileğiyle, selamlar saygılar.

Aka' Alıntı:
Seyfettin hocam, kış günlerinde uzun yatan araçlarda akü sorunu hep olur, Ben bu işe başka bir çözüm buldum, yaşam akülerini kesicileri kapatarak devreden çıkarıyorum, bu arada panel çıkışları haliyle boşta kalıyor, besleyecek akü bulamıyor, ve her iki ucu oto çakmak girişli bir kablom var, bir ucunu yaşam kısmındaki çakmaklığa diğerinide aracın orjinal çakmaklığına takıveriyorum iş bitiyor.

Buda panellerin diğer faydalarından.

Benim gibi araç aküsünün şarjını tamamlamak için mazot değil,güneş panellerini kullanıyorsun,doğru anlamışmıyım?

Karavanını kendi yapan veya yaptıran dostlarımızın, malzeme ve ekipmanları bulmakta güçlük çektiklerine tanık oldum.

Bulunan ekipmanlar "Karavan"için alınmak istendiğinde; normal fiyatların en az 4 & 5 katlandığını gözlemledim.

Bu amaçla;kendi atölyemde ve üretenlerden temin ettiğim malzeme ve ekipmanları karavancı dostlarımın ihtiyaçlarını karşılamak üzere, bu konu başlığı altında sunmaya çalışacağım.

1.Ürün: Motokaravan,çekme karavan ve diğer araçlarda kullanılabilecek;MANUEL BASAMAK

CIMG1579.JPG

CIMG1580.JPG

CIMG1581.JPG

CIMG1582.JPG

CIMG1583.JPG

İşte buuuu Abi ellerine sağlık emekcilerin gücü nerde yenildi,ki..saygılarımla

Basamak cok guzel
Tek bir yay , her iki (açıkükapalı) durumda çekme yönündeki merkezini degiştirerek her iki konumda da sabit durabilmeyi sağlamakta oldugunu tahmin ediyorum . (yahut da ben öyle görmüşüm.) Dolayısı ile konum değiştirebimesi için tek hamlede tek noktadan güç uygulanarak kolay kullanılabilirlik oluşu tercih sebebi olacagına inanıyorum. Tabi ince hesaplar gerektirdiği malum .
Teşekkurler Seyfettin hocam elinize saglık.

mehmet_mtrs' Alıntı:
Basamak cok guzel
Tek bir yay , her iki (açıkükapalı) durumda çekme yönündeki merkezini degiştirerek her iki konumda da sabit durabilmeyi sağlamakta oldugunu tahmin ediyorum . (yahut da ben öyle görmüşüm.) Dolayısı ile konum değiştirebimesi için tek hamlede tek noktadan güç uygulanarak kolay kullanılabilirlik oluşu tercih sebebi olacagına inanıyorum. Tabi ince hesaplar gerektirdiği malum .
Teşekkurler Seyfettin hocam elinize saglık.

Mehmet kardeşim,Teşekkür ederim.
Yay iki yan tarafda.Çekme de ve itme de kolaylık sağlıyor.
Diğer eleştirileri -varsa-Karavan dostlarımdan bekliyorum.

CIMG1579.JPG

Teknik konuda söz söyleyemem ama çabanızı takdirle karşıladığımı söylemeliyim; "eski kuşak" böyle işte!... ;) :smiley:

Cavid Sezen

Seyfettin hocam elinize sağlk.Pratikte çok kullanışlı bir basamak.Köy enstitüsü böyle birşeydi değilmi hocam.

seyyah54' Alıntı:
Seyfettin hocam elinize sağlk.Pratikte çok kullanışlı bir basamak.Köy enstitüsü böyle birşeydi değilmi hocam.

Bir de Köy Enstitülü olsaydık,ne yazık ki Tekne Kazıntısıyız biz.
Teşekkür ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR