Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;citroen/jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)
Bu yaz tatil öncesi hazırlıklarıma; karavanıma solar panel yapmakla başladım.
Her ne kadar şimdiye kadar ikinci alternatörle enerji ihtiyacımı karşılamak mümkün olsa da,uzun süreli kamp dışı konaklamalarda sıkıntı yaratabilirdi. 150klm yaptığımda asgari 2 günlük enerji depolayabiliyordum.
Bu yaz kamplara girmeden enerjimi üreteceğim,fazla geleni de TEK e satarım diye düşünüyorum
Solar panelim; 140 wat 2 adet olmak üzere toplam da 280 Wat. 30 Amp Voltaj regülartörü, 200Wat İnvertör ve 300Amp (100Amp 3 adet AGM Akü) akü ile takım olarak montajını yaptık.
Sıcaklarda kavrulacağımızı tahmin ediyorum ama,en azından enerjiye bağımlı kalmayacağımızı düşünüyorum.
Tüm Karavan seven dostlara sağlıklı dinlenceler dilerim.
Ynt: Kendi Motokaravanını Yapanlar;citroen/jumper Camper Seyfettin Hoca (airboat)
Seyfettin hocam, Merhaba
Solar sisteminiz hayırlı olsun.Ben malesef randuman alamıyorum...400 vat panel aküleri biliyorsun...
İvertördenmi kaynaklanıyor diye, 1200 vat olanını yedeğe alıp 600 vat yeni bir tane inv. aldım. Yine olmadı. Voltaj reğülatöründe veya başka bir yerde yanlış bağlantımı var bilemiyorum.
Selamlar, Size ve Türkan ablaya...Eşimde selamlarını gönderiyor sizlere...Hoşçakalın.
edessastelio' Alıntı:
Seyfettin hocam, Merhaba
Solar sisteminiz hayırlı olsun.Ben malesef randuman alamıyorum...400 vat panel aküleri biliyorsun...
İvertördenmi kaynaklanıyor diye, 1200 vat olanını yedeğe alıp 600 vat yeni bir tane inv. aldım. Yine olmadı. Voltaj reğülatöründe veya başka bir yerde yanlış bağlantımı var bilemiyorum.
Selamlar, Size ve Türkan ablaya...Eşimde selamlarını gönderiyor sizlere...Hoşçakalın.
Hocam, Denizli de anlıyan yok, sorunu bilemiyoruz...
Önümüzdeki hafta bizim yolculuk var, Yunanistan'a.
İzmir yolumun üzeri, karavancı arkadaşların memnun oldukları bir firma varmış, İzmir'de. Oraya kontrol ettireceğim.
Bazı arkadaşlar, 2 akü yetmez 3 olsun diyorlar.
İlginize teşekkür ederim, Hocam.Hoşçakalın.