Kendi Mini Kamp Aracını Yapanlar; Mitsubishi L300

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan geziyoM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 95
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 115,013
Ynt: Kendi Mini Kamp Aracını Yapanlar; Mitsubishi L300

mustafa54' Alıntı:
Hocam merhabalar ilk önce sizi tebrik etmek istiyorum, emeğinize sağlık. Bende bu aracın 1996 modeline sahibim ve bu camper olayını yaklaşık 2 hafta önce keşfettim. Önceden arabamın bu tip olaylarda kullanıldığını bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu. Yabancı sitelerde arama yaparak ciddi bir araştırma yaptım hatta bir youtube kanalı buldum l300'ü campera çeviren bir alman çift dünyayı dolaşıyordu ve bölüm bölüm videolarını çekiyordu.Ve iyiden iyiye benimde kafama yattı bu iş ve şans eseri bugün bu siteyi buldum,kayıt oldum ve bu konuyu görünce inanılmaz mutlu oldum.Hocam bi kaç sorum var size tüm bu olaylar ne kadar tuttu? arabamızın tavanı alçak bu problem oluyormu? ne kadar sürede yaptınız bunları? şimdiden cevaplarınız için teşekkürler, kolay gelsin :smiley:

Mustafa bey teşekkür ederim, inşallah sizin de gönlünüze göre olsun.
Maliyet konusunda kabaca bir hesap yaparsak;
Civata,silikon,tiner,vernik,tutkal,fırça,çekyat makası vs ------250.-TL
Lavabo ve ocak altında kullanılacak malzeme------------------ 50.-TL
Profil ve kaynak masrafı------------------------------------------- 50.-TL
Döşeme-------------------------------------------------------------- 250.-TL
Kavak kontra, kontraplak------------------------------------------ 350.-TL
Laminat parke, vs---------------------------------------------------100.-TL
Toplam-------------------------------------------------------------: 1050.-TL arada unuttuklarım olmuştur mutlaka ( mesela köşe bağlantıları için L metal ayakları gibi :smiley: yani 200 lira da öylesine eklesek olur 1250.-TL , ama bunlar ilden ile ,semtten semte değişir tabi, yine de kabaca bir fikir versin diye yazdım, fakat esas harcama bunlardan sonra isteğinize bağlı olarak ; güneş paneli,regülatörü,kablosu,bağlantı ayakları, musluk, invertör, şarj cihazı, yaşam aküsü gibi unsurlar için yapılıyor.
Tüv ve ruhsat değişimi 360.-TL ve de proje çizdirilmesi ve onaylatılması için de harcama yapılıyor. Benim harcamam şimdilik 2500.-TL civarı.

Tavanın alçak olması problem oluyor mu ? -Duruma göre oluyor tabii, elbise değişiminde mesela, ama otururken, yemek yaparken,yerken vb durumlarda sıkıntı yok, alçak tavan olması kapalı otoparklara da girebilmemize imkan veriyor ve bence bir avantaj.

Ben aracın yapımına Temmuz başında başladım ve 20 Temmuz gibi %90 bitmişti, aslında gölge bir alanda, daha uygun şartlarda bu işler 1 haftada biterdi diye düşünüyorum.

Etiketler

mehmet bey , aracınızı iyi günlerde kullanın.çok iyi olmuş verdiğiniz bilgiler için teşekkürler... iyi geziler dilerim...salih güranç...İzmirden selamlar....

Aracınızı iyi günlerde kullanın. Esprili anlatımınızı çok beğendim ,tebrikler ;D

Salih bey,Yucel bey,
İyi dilekleriniz icin cok tesekkurler.
Selamlar.

Çok başarılı bir çalışma mehmet abi güle güle kullanın.

Mehmet Bey, karavanınız çok güzel olmuş; hayırlı günlerde kullanmanızı dilerim. Bu çalışmaları bizimle paylaştığınız için de teşekkür ederim. Ben de Eskişehirliyim ve ben de sizin gibi kendi karavanımı yapmak istiyorum. Öncelikle soracağım konulardaki cehaletim için beni bağışlayın. Birçok araştırma yaptım, hatta birkaç yere de sordum ama projeyi artık biz çizemiyoruz dediler. Sizden bu konuda yardım istiyorum. Projeyi kime çizdirdiniz? Bu projede sizin dolapları nerelere, ne kadar koyacağınız, ocak yeriniz, lavabo yeriniz gibi bilgiler mi var? Yani biz önce nasıl bir karavan yapacağımızı proje çizenlere mi taktim ediyoruz? Bir de mobilya aksamının yetkili bir firma tarafından yapılması gerektiğini okumuştum bir yerde. Bu engelleri nasıl aştınız. Yani yaptığınız her şey hakkında bilgi istiyorum. Tek problem proje işi ve yetkili firma gibi. Onu halledersek hepsi tamam olacak. Yapım aşaması konusunda çekincem yok, sizin gibi gözü kara biriyim. Odunpazarı'ndaki eski evimizi kendim restore ettim. Evin ahşap merdivenlerini dahi kendim yaptım. Sorularıma vereceğiniz cevaplar, bu yaz karavanımda güzel günler geçirmeme yardımcı olabilir. Şimdiden teşekkür ederim.

zipkinci selman' Alıntı:
-- Birçok araştırma yaptım, hatta birkaç yere de sordum ama projeyi artık biz çizemiyoruz dediler.

Selman bey merhaba, hayalinizi en kısa zamanda gerçekleştirmenizi dilerim.
Maalesef Eskişehir TSE'de görevli Mak.Mühendisi kardeşimiz sözleşmeli ve yarı zamanlı çalıştığı için biraz çekingen yaklaşıyor ve karavan konusunda mevzuata pek de hakim olduğu söylenemez, ben kendisiyle 3-4 defa uzun uzun görüşüp açıklamaya çalışmıştım ve biraz da ümitsizliğe kapılınca başka arayışlara girmiştim. O esnada o arkadaşımız da Ankara'daki arkadaşları ile iletişime geçip bilgi,belge tedarik etmiş ve beni daha sonra çağırıp neler yapılması gerektiğini anlatmıştı ama o arada ben işlemi bitirmiştim.
TSE'deki mühendisin yaklaşımını bilen proje çizimini yapmaya yetkili olan Mak.Mühendisleri de karavana dönüştürme projesinin ilimizde onaylanmadığını söyleyip duruyorlar ama "sebep nedir?" sorusuna da cevap bulmaya çalışmıyorlar.

--Bu projede sizin dolapları nerelere, ne kadar koyacağınız, ocak yeriniz, lavabo yeriniz gibi bilgiler mi var? Yani biz önce nasıl bir karavan yapacağımızı proje çizenlere mi taktim ediyoruz?

Aynen dediğiniz gibi,projeyi çizecek olan mühendise karavanınızda düşündüğünüz yerleşim planını karakalem şeklinde bile vermeniz yeterli, yani santimi santimine tam ölçüler geremiyor ama araç içerisinde nerede ne var belirtiliyor (yatak, mutfak grubu vs)

---Bir de mobilya aksamının yetkili bir firma tarafından yapılması gerektiğini okumuştum bir yerde.

Böyle bir zorunluluk yok ama yapılan işin,işçiliğin faturalandırılması gerekiyor.

Şu sıralar şehir dışındayım, yüz yüze görüşüp yardımcı olma imkanım yok maalesef, çalışmalarınızda başarılar dilerim, kolay gelsin. selamlar.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. İnşallah yüz yüze görüşmek de nasip olur. Şimdilik araç arayışı içindeyim. Hem şehir içinde hem de gezilerde kullanabileceğim bir araç olsun istiyorum. Transporter'da karar kıldım gibi. İlk öncelik sökülüp takılabilen pratik bir araç yapmak sonrası malum zaten. Tekrar teşekkür ediyorum.

Çok güzel olmuş. Hayırlı olsun güle güle kullanın. İnşallah bir gün bizim de bir karavanımız olur ve bir yerlerde karşılaşırız. Bu güzel fotoğraflı anlatımlarınız bizlerin ufkunu açtı , çok teşekkür ederiz.

Levent bey teşekkürler,
Tez zamanda gönlünüze göre bir karavana kavuşmanız dileği ile selamlar.

Gözümden kaçtıysa kusura bakmayın aracı herhangi bir gezide kullandınız mı? Performansı nasıl, iç yerleşim planı kullanışlı oldu mu? Bunları da paylaşırsanız sevinirim. Selamlar.

mabirsen' Alıntı:
Gözümden kaçtıysa kusura bakmayın aracı herhangi bir gezide kullandınız mı? Performansı nasıl, iç yerleşim planı kullanışlı oldu mu? Bunları da paylaşırsanız sevinirim. Selamlar.

Mehmet Ali hocam, 2013 yılında yaklaşık 2 aylık bir tur yaptık, 2014' de 25 gün civarı bir gezimiz oldu, arada 3-5 günlük gezilerimiz de oluyor.

Araç 2 kişiye yeterli geliyor, tek sıkıntı yüksek tavan olmaması, ama kapalı otoparklara girebilme gibi bir avantajı var.
Bu araçların kullanımı çok rahat, manevra kabiliyeti yüksek, şehir içinde, dar sokaklarda çok rahat kullanılabiliyor.
Tam yüklü olarak 100 kilometrede 8-9 litre arasında yakıyor (rüzgarın yönüne göre)

İç yerleşiminden biz memnunuz, her şey oturduğunuz yerde elinizin altında, gezilerimizde yatağı koltuk pozisyonuna getirmiyoruz yani sürekli olarak yatak pozisyonunda kullanıyoruz, böylesi kolayımıza geliyor, şimdi düşünüyorum da şunun yerine şunu mu yapsaydım diyebileceğim bir şey yok açıkçası.

Afyon'a selamlar, sevgiler.
Henüz tamamlayamadığım 2013 gezisinin bağlantı adresi;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=107053.0

Sn. Mehmet bey .
Sayfanıza baktım. Kendi el emeginizle cok güzel bir karavanınız yapmışsınız . Çok beğendim.
Gezilerinize bile başlamışsınız . Ne güzel . Belki rastlaşırız . Hayırlı olsun, güle güle kullanın ,tekerinize taş değmesin.
Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR