Kendi Karavanını Yapanlar; VW T5 dublex Camper - Murat Erdoğan(omnitemporal)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan omnitemporal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 194
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,347
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; VW T5 dublex Camper - Murat Erdoğan(omnitemporal)

ankarda murat oto döşemeden açılınca yatak olan oto koltuk almayı düşünüyorum,benim araç city van ,arka sıra koltuğu çıkarayım diyorum,en arkaya almayı düşündüğüm açılınca yatak olan 3lü koltuk,sürgülü kapı tarafına dönerli tek koltuk,sol önede evye-ocak ,tezgah altı buzdolabi girecek etejer yaptırayım marangoza diyorum,muayeneye giderken yatak olan koltuğu çıkarıp, orjinal arka koltuğu takıp,etejerin üst kapağını kapatıp yük gibi göstereyim ,hiç karavan ruhsatı almayayım dedim ama bilmemeki nasıl olur

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; VW T5 dublex Camper - Murat Erdoğan(omnitemporal)

mehmet_mtrs' Alıntı:
Bahsettiğiniz düzenlemenin , her marka ve model için ayrı ayrı seri üretim belgesi almış olan işletmeler tarafından sonraki düzenlemeleri yeniden proje yapılmasına ihtiyaç göstermeden seriüretim bigilerini ekleyerek işlem yürütmektedirler. Aynen otogaz sistemleri dönüşümcülerinin yürüttügü sistemdir. Bu bigileri daha önce aracım için proje sini gercekleştirdigim Mühendisten almıştım.

Açmacı denen kişilerin proje gerektirmeden, diğerlerinin proje çizdirerek ilave koltuk ekleyebileceğini anlıyorum, doğru mu?

Dediğim gibi Murat benim aracım cityvan olsaydı dediğini yapardım,tüv e giderkende koltuğuda sökmezdim,şu ana kadar pek duymadım arka koltukların kontrol edildiğini,orjinalinde zaten var ilk defa proje ile koyduruyor olsan başka.Yani masrafsız geçiş ,he olduda yolda karavan hafiyesine yakalandım bağladı mı gider o zaman çizdiririm ben bu zamanda böyle birşey olacağına inanmıyorum olursa da en kötüsü bu ise kabulümdür.

mayıstosböce' Alıntı:
şu ana kadar pek duymadım arka koltukların kontrol edildiğini

Bülent, TUV'ü kastettiğini varsayarak yazıyorum.

TUV'e her yıl aynı yerde giriyorum (Akhisar), her yıl ayrı uygulama gördüm; özellikle arka üçlü koltuk konusunda. Bir yıl, arkada boylamasına çekyat vardı (gipsy camper uygulamamın bir ögesi) ses çıkarmadılar; diğer bir yıl, üçlü koltuk hiç yoktu/arka bomboş, sormadılar; bir diğer yıl üçlü koltuğu yerinde sağlam monte edilmiş olarak istediler...vb

Bilgilerinize...

Cavid Sezen

omnitemporal' Alıntı:
ankarda murat oto döşemeden açılınca yatak olan oto koltuk almayı düşünüyorum,benim araç city van ,arka sıra koltuğu çıkarayım diyorum,en arkaya almayı düşündüğüm açılınca yatak olan 3lü koltuk,sürgülü kapı tarafına dönerli tek koltuk,sol önede evye-ocak ,tezgah altı buzdolabi girecek etejer yaptırayım marangoza diyorum,muayeneye giderken yatak olan koltuğu çıkarıp, orjinal arka koltuğu takıp,etejerin üst kapağını kapatıp yük gibi göstereyim ,hiç karavan ruhsatı almayayım dedim ama bilmemeki nasıl olur

Çok iyi olur. Her şeyi sök-tak şeklinde yaparsanız mükemmel olur. Koltuk-muayene işine gelince...İVEDİK'te TÜVTÜRK'e yakın bir döşemeci dostum var.Oraya uğradığımda bazı araç sahiplerinin günlük (Muayene için) koltuk takdırdıklarını görüyordum.Kira bedelinin hediyesi de 50 TL idi...Benim aracım da 5+1 şeklinde.Ancak 1+1 şeklinde kullanıyorum.Muayenelerde arkaya üçlüyü,öne ise tekliyi söküp ikiliyi takıyorum;canım çıkıyor.Bir de bu malzemenin muhafazası yok mu,illallah dedim...Neyse, bir ay içinde 4+1'e düşürebilirsem sadece arka üçlüyü muhafaza edeceğim.
NOT : Muayenede emniyet kemerlerini bile inceliyorlar.Onları bile hurdacıdan temin etmiştim.Ama,benden önceki sahibi , aracı 5+1 (Projelendirip ruhsata işletmiş) olarak kullanmasına rağmen arka koltuklar için emniyet kemeri yoktu.Üstelik bu hâlde iki (2007 ve 2008 yılında ) defa muayeneye girmiş...

benim ön ikili zaten hep sabit kalacak,sadece arkadaki yatak olan 3 lü koltuğu çıkarıp orjinal 3 lü koltuğu takacağım,satan adam yatak olan 3 lü koltuğun kolayca çıkacak şekilde takıldığını söyledi,hatta hiç sökmeden öyle bir denerim belkide geçer muayeneden

Murat Bey; Yeni aracınız hayırlı olsun. Her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim.

Bekir Beydoğan

Murat bey aracınız hayırlı olsun şimdiden kolay gelsin.
sizi takipteyim bende benim vito ile sizin araç benzerlik gösteriyor.
bakalım transporterı nasıl ince hesaplarla kotaracaksınız.
öndeki ikili koltuğun kalıcı kullanmak gezilerde kullanışlı olmuyor.
bende ikilide var teklide şehir içinde ikiliyi kullanıyorum.
gezilerimde tekliyi kullanıyorum.

Murat bey,aracınız hayırlı olsun.Karavan yapımında başarılar diliyorum.

Merhaba,

Kolaylıklar ve kısa sürede güzel gezilerde kullanılmasını dilerim..

Selamlar..

hafta sonu ankarada arkaya, açılınca yatak olan 3 lü koltuk taktırdım,850 tl verdim,yarın foto çekip yüklerim,buzdolabıyla ocak da geldi kargoyla

Murat bey o mu? bu mu ? derken hızlı bir geçişle aracın iç düzenlemelerine bile başladınız.Allah kolaylık versin .Bahara kadar tamamlayıp gezilere başlarsınız inşallah.

Yakından takip ediyorum Murat Bey. Ben de izlediğin yolun tüm detaylarını edinmeye çalışacağım yardımlarınla.

umarım sonu güzel biter ve benzerini yapmak isteyenlere yol gösterir,sanırım şu konuda herkes hemfikir,tamamen kullanım amacına göre ve kullanıcıların beklentilerine göre seçenekler şekilleniyor,kimine göre çok güzel ve kullanışlı olan kimine göre öyle olmuyor
pop-up tavan işini uygun fiyata ve kaliteli bir şekilde yaptırabilirsem ,belki bir yol açarım diye düşünüyorum
hafta sonu t5 ile eskişehirden kayseriye gidip geldim,km de 36 kuruş yaktı,hızım genelde 100-130 arası değişti
uzun yolda acaba bu tüketim normalmi?yoksa servise bir uğramalımıyım,aldığım kişi tüm bakımlarının birkaç ay önce yapıldığını,trigger kayışlarının değiştiğini söyledi ve güvenilir bir insandı,aracım 2006 model 1.9 motor,105 bg

Bu aracların bu kadar yakabilecegini tahmin etmezdim . Eskişehirde bir akrabam 97 transporter 5 silindir turbo ıle , 10 kilometre de (100 Km sabit ) 1 lt yaktıgını söylemişti. Eşleştirmiyorum ama şoyle bir kafadan kıyasladım.
Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR