Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Kamper- NAOS (seyyah54)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah54 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 571
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 124,351

Etiketler
TV yi güle güle kullan.Aklıma gelmişken uyarayım.karavan ruhsatını aldıktan sonra vergi dairesine gidip oradada kamyonet bilgisi karavana dönüşmesi gerekiyor .aslında bu düzeltmenin bilgisini emniyetin yapması gerekiyor,buda elektronik ortamda yıllar sürebiliyor ;)
Ben bir yıl sonra vergi dairesinden kontrol ettiğimde karavanım hala kamyonet görünüyordu
kamyonet vergisi(altı aylık)2004 model ducato 303 lira
karavan......................................................383 lira
geçmiş dönemlerin farklarınıda ödeyerek düzeltme işini bitirdim.
sana güzel geziler diliyorum.

Levent teşekkür ederim.Şimdi sırada seyfettin hocam var.Onu ziyaret edip başını ağrıtacağım.En son durak ta sen varsın.Biliyorsun.Debosto sözün var.

Ahmet hocam Rıfat abi doğru söylüyor vergi artıyor hatta vergi dairesinde dönüşümü yaptırsanızda sonradan farkını ödüyorsunuz hatta gecikmesiyle birlikte :mad: benim sattığım karavanın tüm işlemlerini yaptırdım o dönem vergi dairesindeki görevli vergi arttığından bir sonraki vergide farkınıda ödeyeceksiniz dedi sonraki ödemede fark çıkmadı sadece mevcut artışı ödedim ve aracı sattıktan 2 sene sonra bana ihbarname geldi ve farkı 2 katı gecikmesiyle birlikte aldılar maliyedeki şefe çıktım ya hocam bu işte benim suçum ne dedim ben üzerime düşeni yaptım tüm işlemleri hallettim sizden kaynaklanan bir gecikmenin cezasını ben niye çekiyorum dedim,şef bana yerden göye kadar haklısınız ama sistem bu şekilde işliyor yapabileceğimiz hiçbirşey yok dedi :mad:

Yusuf Ankaraya sormam lazım.Fakat araç tipi panelvanla motorlu karavan aynı tipte.Onun için farklı vergi çıkmaması lazım.Yarın netten sorgulayıp trafiğe giderim.Belgelerin giden evrak sayılarını alıp ankaraya sorgularım.Hayırlısı.Daha trafik sigortasınada gidemedim.İşlerim yoğunda ondan.Sigortacı arkadaş abi getir ücreti düşürelim dedi.

Yusuf Aybek' Alıntı:
Ahmet hocam Rıfat abi doğru söylüyor vergi artıyor hatta vergi dairesinde dönüşümü yaptırsanızda sonradan farkını ödüyorsunuz hatta gecikmesiyle birlikte :mad: benim sattığım karavanın tüm işlemlerini yaptırdım o dönem vergi dairesindeki görevli vergi arttığından bir sonraki vergide farkınıda ödeyeceksiniz dedi sonraki ödemede fark çıkmadı sadece mevcut artışı ödedim ve aracı sattıktan 2 sene sonra bana ihbarname geldi ve farkı 2 katı gecikmesiyle birlikte aldılar maliyedeki şefe çıktım ya hocam bu işte benim suçum ne dedim ben üzerime düşeni yaptım tüm işlemleri hallettim sizden kaynaklanan bir gecikmenin cezasını ben niye çekiyorum dedim,şef bana yerden göye kadar haklısınız ama sistem bu şekilde işliyor yapabileceğimiz hiçbirşey yok dedi :mad:

İşlerine gelmediği zaman öyle derler. Yapılacak bir şeyler her zaman vardır. Dilekçe ile yapacağınız itiraza olumsuz cevap verecek olurlar ise ilk durak vergi mahkemesi. Son durak AİHM.

TA2RX' Alıntı:
İşlerine gelmediği zaman öyle derler. Yapılacak bir şeyler her zaman vardır. Dilekçe ile yapacağınız itiraza olumsuz cevap verecek olurlar ise ilk durak vergi mahkemesi. Son durak AİHM.

Ahim'e gerek kalmadı İst.Bölge İdare Mah. temyize gönderdim,söke söke aldım,pardon alamadım yeni dönem taşıt vergisinden
düştüler alacağımı. Mahkeme harcını geri alma hakkım varmış nasıl ve nereden alabilirimi öğrenmem lazım.

Bugünde arabanın tv işleri ile ilgilendim.Montajı yapıp seyyar antenle idare edeceğiz.

SL273591.JPG

SL273592.JPG

SL273594.JPG

SL273601.JPG

Apdullah bey teşekkür ederim.Rıfat bey sigorta içinde arkadaş genel merkezine mail attı cevabı sanırım pazartesi gelir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri