Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot J9 (asilkanissan)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan asilkanissan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 79
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,404
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot J9 (asilkanissan)

Karavana dönüştürene kadarki süreçten bahsetmiştim. Normalde benim aracım minibüs ruhsatına sahip olsa idi 18+1 olduğu için b sınıfı ehliyetim yetersiz kalırdı. Şimdi ruhsatımda kapalı kasa kamyonet yazdığı için rahatça kullanabiliyorum.

Etiketler

Aracınız hayırlı olsun. Karavan yapımı yolunda kolaylıklar dilerim.
Bizde üzerimize düşeni yapıp yaptıklarınız takip etmeye başlıyoruz.
Selamlar
Ömer

İyi dilek ve temennileriniz için tekrar teşekkürler. Öncelikle 1.3 megapixellik telefonla çekmeyelim, fotoğraflar gezenbilir forumu gibi kaliteli olsun diyerek bir tane casio fotoğraf makinesi siparişi verdim. Haftasonu aracı yürütüp evimin önüne çekeceğim.

Off road bölümünde teknik diye bir alt bölüm açılmış, kişilerin araçlarında yaptıkları modifikasyon ve düzenlemeler için.Sanırım benim paylaşılarım uzun bir süre aracı toparlamak ve tamir etmek ile ilgili olacak. Karavan yapımı bölümüne geç gireceğim. Bir sorunu olur mu acaba ? Mesaj atma yetkimde yok daha buraya yazmak zorunda kaldım. Teşekkürler.

Kardeş zorlu ve bir o kadarda keyifli bir işe başlamışsın umarım en kısa zamanda aksaklıkları halleder ve yapım aşamasına geçersin bizde buradan elimizden geldiğince size destek olmaya çalışırız kolay gelsin.

Karavan yapma yolun açık olsun.
selamlar.

Merhaba ruhsat işlemleriyle daha hiç ilgilenemedim malesef. Sadece arabayı toplamakla uğraşabiliyorum. O işlemlere karavan dönüşümüne fiilen başlayacağım zaman girişeceğim. Bugün ilk defa aracıma müdahele şansı oldu. Evin önüne getirmiştim. Neredeyse bütün parçalarını elden geçirmem gerekiyor. Su boruları içi resmen çamur dolu radyetörü söktüm. Mazot deposu kapağıda yoktu deponun içi yaprak pislik dolmuş hep. Depoyuda sökmem lazım. Ayrıca depodana gelen şeffaf boru baya sertleşmiş. onuda değiştireceğim. Ek olarak deminde söylediğim gibi radyetör ,radyetör su deposu mazot filitresi , diyaframını söktüm . Yakın zamanda dibi çamur tutmuş borularıda söküp temizleyeceğim. hava filitresi elemanlarının içide katman katman yağ ve pislik dolmuş. Kalerüfer için sıcak su açıp kapatma mekanizması kopmuş. Onuda sökeceğim. Fakat bunun yanında 1 2 sorum var izninzle j9 cu abiler için :smiley:

1. Su deposunda su seviyesini ölçen sensör var acaba su bittiğinde uyarı ışığı yakıyormu ?
2. Radyetörün altında sıcaklık için sensör var iki ucuda boş acaba hararet ölçme için mi ?
3. mazot filitresinin altındanda sıcak su geçiyor. Oradanda 2 tane kablo çıkmış oda sıcaklıkla ilgili görünüyor. Acaba ne için ?
4. kontağın yanındaki kırmızı lamba ne işe yarıyor.5
5. Sol altta jikle kolu gibi birşey var o ne işe yarıyor :smiley:

İşlem ile ilgili resimleri yüklüyorum sorduğum sorular ki resimleride çekip yakın zamanda yüklerim.
[attachment=1][attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

03042011(002).jpg

03042011(001).jpg

03042011.jpg

J9 Benim çocukluğumun ikinci yarısının en popüler servis ve dolmuş aracı, O yüzden J9'ları çok seviyorum hala, Bu keyifli çalışmanız çok hoşuma gidiyor. Bir J9 toplamak eğlenceli olmalı özellikle de böyle motora bile kendiniz girişerek. Tebrikler ve kolay gelsin. Bir gün ben de bir araba alıp şaseye kadar tamamen söküp kendi emeğimle toplayacağım, Ama büyük ihtimalle bir Vosvos, Golf 1-2 veya T2-3 olacak. (İnşallah)

Bugün karsana uğradım yedek parça almak için.
j9 lar için karsan servis fiyat listesi şöyle

yağ filitresi 7 tl
mazot filitresi 5 tl
karter contası 5 tl
enjektör geri dönüş hortumu ( küçük olan ) 5 tl
depoya giden büyük geri dönüş hortumu metresi 2 tl fakat 13 metre yazmış yetkili oda 26 tl.
stop camı tanesi 10 tl.
yan sinyal 7 tl
ön sinyal camı tanes, 10 tl
sol - sağ far çerçevesi tanesi 20 tl
yağ basınç müşürü 40 tl
yağ müşürü pistonlu 40 tl
marş dişlisi 50 tl
sıvı seviye müşürü 40 tl.

bir nissan kullanıcısı olarak fiyatlar gerçekten çok uygun geldi. sadece görüldüğü üzre müşürler pahalı.

Bende hadi iş olsun diyerek su deposunu komple sökmüştüm zaten. mazot vakum pompasınıda sökmüştüm. Vakum pompasını dağıttım. geri kaçırma yapıyordu. Eve getirip uğraşmaya değer sıvı seviye müşürünü düşündüm. Mazot kokusu gerçekten başını ağrıtıyor insanın..

öncelikli olarak içinden 1 avuç çamur çıktığını belirtmek isterim.
Sökmek için bıçak ile alttan zorladım.[attachment=1]
içinde mantar gibi sudan yoğunluğu az olan bir halka var içindede mıknatıs. fakat mıknatis sizlere ömür. o mıknatıs belli bir seviyenin altına düştümü devreyi kesiyor ve su yok işareti beliriyor. mıknatısı bulamayacağım için türk usulü bir çözüm ürettim kendi kendime..
[attachment=2]

[attachment=3][attachment=4]

sonraki konuda resim ekleme hakkım azaldığı için sıvı seviye sensörü tes denemesi ve mazot vakum pompası sökümü ve temizliğini göstereceğim.

04042011.jpg

06042011(005).jpg

06042011(001).jpg

06042011.jpg

Yandakiler ders notlarımı onlaada arabir bakmak gerekiyor :smiley: En kısa zamanda istediğin karavanı yaratman dileğiyle....

Tekrar merhaba ,

mazot filitrei ve vakum pompasını sökmüştüm. Dağıttım bi güzel. mazotun geri kaçmasını engelleyen ve pompanın verimli olarak çalışmasını sağlayan 2 ufak plastik parça adını tam olarak bilmiyorum fakat işlevini yitirmiş artık. [attachment=1]
bu parçadan 2 tane var pompaya basıldığında biri geri kaçmayı bıraktığımızdada motora giden hortumdan çekilmemesini sağlıyor..Acaba nereden temin edebilirim bu parçayı keçecilerde mevcutmudur ki :smiley:
Bu resimdede vakum pompasının parçaları mevcut. [attachment=2]
Ömrünü yitirmiş plastiği temin ettikten sonrada toparlayacağım.Vakum pompası canavar gibi olarak. Her çalıştırmada da pompayla uğraşmama gerek kalmayacak.

CIMG0347.jpg

CIMG0346.jpg

J9 parçacılarında veya tamircilerde rahatlıkla bulabilirsin. El pompası tamir takımı dersen takım olarak verirler. Çokda pahalı birşey değil zaten. Kolay gelsin...

kolay gelsin bizde bir j 9 almayı düşünüyoruz etrafınızda bildiğiniz bir araç varmı acaba

kolay gelsin başarılar dilerim j 9 lar oldum olası bana sevimli gelmiştir o yüzden ilgiyle takip ediyorum sizi şu an öğrenci olsaydım veya vaktim bol olsaydı j9 alıp başlardım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR