Tekrar merhaba aracım uzun şasi yüksek tavan j9 kapalı kasa komyonet diye geçer ruhsatında , en kral arkadaştır kendi çapında , minik b,ir aslan gibi durur kapımda kör gibi gözleri işte karşınızda çalış güzel j9 yürü güzel j9
[attachment=1]
aracıma girişmek için sabredemiyorum ama aksaraydan almıştık satış fiyatı 1.800
satan kişi iyilik olsun diye ustaya götürdü oradaki adam üst kapağın volan dişlisinin 1 aylık olduğunu söyledi. bize devridaim motor pervanesi ve kayışları değiştirerek teslim etti. aracın sadece kaportası kötü anlayacağınız. Usta motoru takarken aceleye getirmiş. önce fren vakum pompası gevşemiş sonra alternatör gevşemiş. hepsini kendim yaptım ustalar 50 tl diyordu 50 kuruşluk civata ile halloldu.Aracın içine başlamadan önce yapılacakları listeleyim..
1 benzin deposu tarafı vuruk kapağı yok içerisi yaprak çakıl kozalak dolu sökülüp temizlenecek
2 depo ile mazot pompası arası duran şeffaf hortum çok sertleşmiş yarılması an meselesi.
3 fren lambaları ön farlar ve dörtlüler dışında plaka aydınlatması stoplar gösterge ışıkları ve iç aydınlatmalar,depo göstergesi ,kalerüfer motoru,tavan aydınlatmaları elden geçecek.ön farlar değişecek.
4 ön lastikler değişecek
5 fren ayarı yapılacak ( arka sağ kitliyor sanki )
6 direksiyonda büyük bir boşluk var ( sebebi rot falan değilde direksiyon kutusu gibi sanki önerilerinizi bekliyorum j9cu abilerim )
7 biodiesel yapmaya heveslendim baya, yanlış anlaşılmasın 10 numara yağ değil.. o yüzden büyük bir depo yapmak istiyorum . ayrıca vizikoziteyi düşürmek için pompa girişine elektirikli ısıtma.sonrasınıda motorunsıcak suyuyla halledebileceğim bir aparat düşüncem var.
8. Kaporta tüm çıplaklığıyla beni bekliyor.sac kesiminden anlamam sanırım fiber ile dolduracağım sağı solu , ayrıca kapı fitillerine ihtiyacım var
9. kapılar ayarlanıp yeni kapı kilitleri takılacak.
10.arka kapılar iple bağlı baya bi elden geçmeli.
11.yüksek tavanımız fiberdenmiş bazı yerleri çatlak ve delikler mevcut. tavanı komple indirip onarım yapılacak ayrıca arabanın tavanındaki demirlerin bazıları ayrılmış kaynak işçiliği ve ek demir profil istiyor uzun vade için.
12. karavan için kağıt işlemlerini ayarlayıp düşünükten sonra 2. sıra koltuk arkasındaki bölüm sökülecek ( arka kapılar yerine montajlanabilirse süper olur ) (resimleri ekleyeceğim)
Tüm bu işlemleri ben yapacağım.El becerilerim gayet iyidir. Karsana mail attım . j9 service manuel varsa gönderin diye sizlerdede varsa çok sevinirim ortalık kablo yığını düzenlemem lazım.
Başlayıpta çözemediğim tek bi sorunum oldu mazot pompası.. çalışıyor ne güzel. sonra stop ediyor. bakıyorum pompanın ağzından kabarcık yapa yapa tüm hortumu dolduruyor sonra hiç çalışmıyor. Pompacıya gitmek şart oldu sanırım . Şimdilik bukadar. 2 hafta sonra elimi tamamen bulaştıracağım arabaya ozaman fotoğrafları sunarım . teşekkürler iyi forumlar