Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 mabirsen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mabirsen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 702
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 209,580

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 Mabirsen

Sayın Karaali71 ben aynı zamanda radyo amatörü telsizciyim. Yurtiçi ve yurt dışında amatörler için belirlenmiş frekanslarda haberleşme yapabiliyoruz. Bu da ayrı bir hobi. Aynı zamanda afetlerde diğer haberleşmelerin kesime uğradığı zamanlarda ayakta duran yegane haberleşme sistemi. Ben de aynı zamanda el telsizi de var. Böylelikle karavandan ayrıldığımda karavanda bulunanlarla da sürekli irtibat kurma imkanı sağlamaktadır. Özellikle GSM iletişiminin kesildiği arazilerde. Selamlar.

mabirsen' Alıntı:
Hocam bendeki anten de aynı. Ancak ben kaldırıma yanaşırken ağaç dallarına takıldı ve kırıldı. İçeriden tamirini yaptım. Dışarıdan da yapıştırdım. Kullanılabilir durumda. Şimdilik yerine takmadım. El telsizi şehir içerisinde idare ediyor. Şehirlerarası yolculuğa çıkarsam anteni takacağım. Biliyorsunuz rahatça yerine montajlanabiliyor. 73's.

Aynı sorunu geçtiğimiz hafta ben de yaşadım. Bende çift anten var. Birisi kırıldı. Sanırım bir kaç tane ısmarlayıp yedekleyeceğim.

Mehmet Öğretmenim,
Yazı dizinizin tamamını yeni okuma fırsatım oldu. Hayırlı olsun..
Birde maliyetlerden bahseder misiniz? Size toplamda kaç saat işgücüne ve ne kadar maliyeti oldu?
Ayrıca akü seçimindeki tercihiniz hangi tip ve kaç amper oldu?
Selamlar
Fatih

Mehmet hocam merhaba, öncelikle karavanınız hayırlı olsun. Ben de bu akşam izci'nin yapım aşamalarını bir solukta okudum ve çok bilgilendim.Paylaşım için teşekkür ediyorum. Tatile yetişmesi de iyi olmuş.Önceki mesajların birinde izciyi satmayı düşündüğünüzü okudum. Hemen satmayın, biraz daha tadını çıkarın, çünkü çok emek verdiniz. İlk göz ağrısından hemen vazgeçmeyin diyorum. Saygılar. Ergun

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 mabirsen

Fatih bey iyi dilekleriniz için öncelikle teşekkür ederim. Maliyet konusu biraz göreceli. Araç bir kere alınıp kaporta, motor, yürüyen aksamları, yağ, baskı balata vb. bin değişmesi baya maliyetli oluyor. Ben bunlara 2000 TL harcadım sadece. Tabii proje, ruhsatta 1000 TL gibi halloluyor. Sigorta eskiden yüksekti şimdi Ankara sigorta fiyatları oldukça iyi. İçi en az 10000 gibi yer. Tabii ithal malzemelerle bu rakam çok daha büyür. Aküyü Çelik akünün Marin olanından tercih ettim. 200 amper. Yaz boyu kullandım oldukça iyi. Gerçek JEL akü bulmak biraz zor ve çok maliyetli. Çelik akü bu tipi karavan ve yatlar için imal etmiş. Selamlar.

Ergun bey teşekkür ederim. İzci ilk göz ağrım. Şu anda otomobilim olmadığı için şehir içi de kullanıyorum. Satma düşüncemde ise karavan yapımıyla uğraşmak insanı dinamik tutuyor. Hem bedenen hem de zihnen çalışıyorsunuz. Ben yapımına mart ayında başlayıp haziran sonu bitirdim. Bu geçen zamanda fırsat buldukça yaptım. Tabii çalıştığım için ara ara uğraştım. Sona yaklaşırken özellikle ramazanda her gün çalıştım. Çok şükür tüh şurasını da şöyle yapaydım diye bir pişmanlığım yok. Satışım tamamen yeni heyecan ve dinamizm odaklı. Her hafta sonu kısa gezilerle keyfini sürüyorum zaten. Satılırsa yeni bir maceraya yelken açmış olurum. Sayılmazsa dediğimiz gibi keyfe devam. Selamlar.

Merhaba Mehmet Ali bey.

Aracınızı malum sitede satılık görüp, isminiz de yabancı gelmeyince, arayıp buldum bu başlığı.
Dün gece baştan sonra okuyup izledim.
Öncelikle "elinize sağlık" demek istiyorum. Çok güzel bir araç hazırlamışsınız.

Merak ettiğim, en başlarda tabana yapıştırdığınız membran malzeme yaz sıcaklarında koku yaptı mı? Veya başka bir sıkıntı hissettirdi mi?

Hayırlı müşteriler dilerim.
Güzel günleriniz olsun.
İstanbuldan selamlar.

Gültekin bey. İlginize teşekkür ederim. Bu yaz 35 gün boyunca ege sahillerinde bazen insanı bunaltan sıcaklıklarda konakladım. Ancak alttan mebran kokusu gelmedi. Zaten aracı yaparken de zemine döşediğim playwood ile kenarda kalan boşlukları tamamen mastiklemiştim. Satmak konusunda da eskisi kadar hevesli değilim. Karavanımın yapım aşamalarını tekrar tekrar gözden geçiriyor ve emeklerimin değerini bir kez daha anlıyorum. Tabii kirpi bile yavrusunu pamuğum diye sever :smiley: Satılırsa kısmet tabii. Ancak ilk başta da satmak düşüncem olmadığı için kendim ve ailem için ne sağlıklıysa onu yaptım. Bu yüzden içim rahat. Selamlar.

Bölümünüzü inceledim,çok emek vermişsiniz.Umarım gönlünüze göre olur,hayırlı satışlar...

Mehmet Ali Bey,İzci 2004 model,70000 km de almışsınızilandaki 2001 model,290000 km kafam karıştı,aynı araç değilmi?

Arada atladınız herhalde özel sebeplerden dolayı ilk aldığım aracı sattım. 2001 model olana izciyi yaptım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR