Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 mabirsen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mabirsen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 702
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 209,587

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 Mabirsen

Sayın MEHMET KIPÇAK ,

Bimer Başvuru Numaranız :734632

M1 sınıfı araçların muayenesi 2 yıllıktır.Bilgilerinizi rica ederim. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Hakkı Turayliç Cad. No:5 Emek / ANKARA

ULAŞTIRMA,DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI

Birmer'den aldığım cevap:
Sayın MEHMET KIPÇAK ,

M1 sınıfı araçların muayenesi 2 yıllıktır.Bilgilerinizi rica ederim. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü Hakkı Turayliç Cad. No:5 Emek / ANKARA

Bimer'e sorduğum soru:
Sayın MEHMET KIPÇAK ,

Başbakanlık İletişim Merkezine göndermiş olduğunuz isteğiniz alınmıştır.
Göstermiş olduğunuz duyarlılık için teşekkür ederiz. Başvurunuz yasal sürede ilgili Kurum/Kuruluş tarafından değerlendirilip
sonucu e-posta/posta aracılığıyla tarafınıza bildirilecektir.

İyi günler dileriz.

Başvuru Numaranız :734632

Başvurunuzu sorgulamak için Tıklayınız

Başvuru Metni:

Merhaba sayın yetkili, M1 sınıfı motorlu karavanların trafik muayeneleri kaç yıllıktır. Okuduğum yönetmeliklerde açık şekilde yazmıyordu. Yazıyorsa da ben anlamadım. Türkiyede bazı illerde iki yılda bir yapılırken, bazı illerde her yapılmaktadır. Beni aydınlatırsanız memnun olurum.

Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER

TÜV'ün sağı solu belli olmaz :smiley: M1 sebebiyle 2 yılda bir muayene diye baskı yapılırsa , M1 sınıfından dolayı aracınızı ağır kusurlu olarak muayeneden geçirmeyebilirler. Git ruhsatını M1 den M'ye çevir diyebilirler.

Benim daha önce başıma geldi.

Önceki karavanım N1 di. M'ye çevir dediler. M olacak diye söyelememe rağmen Trafik M1 yaptı. TÜV'de ki görevli önce kabul etmedi. Sonra amirlerine kadar çıktım. Onlara danıştıktan sonra zar zor kabul etmişdi M1'i. Bilginize...

KIPÇAK70' Alıntı:
Birmer'den aldığım cevap:
Sayın MEHMET KIPÇAK ,

İlginize teşekkür ederim. Daha öncede bu konu konuşulmuştu. Yanlış hatırlamıyorsam aracın orijinal halinin kamyonet menşeli olması yıllık muayene gerektiriyor şeklinde konuşulmuştu. Anlaşılan boş zamanımda TÜV ziyareti yapmam iyi olur. Selamlar.

aslanahmet' Alıntı:
TÜV'ün sağı solu belli olmaz :smiley: M1 sebebiyle 2 yılda bir muayene diye baskı yapılırsa , M1 sınıfından dolayı aracınızı ağır kusurlu olarak muayeneden geçirmeyebilirler. Git ruhsatını M1 den M'ye çevir diyebilirler.

Benim daha önce başıma geldi.

Önceki karavanım N1 di. M'ye çevir dediler. M olacak diye söyelememe rağmen Trafik M1 yaptı. TÜV'de ki görevli önce kabul etmedi. Sonra amirlerine kadar çıktım. Onlara danıştıktan sonra zar zor kabul etmişdi M1'i. Bilginize...

Bu da önemli bir konu. Aslında TÜV de çalışan bir tanıdık vasıtasıyla uzaktan sordurarak başlamalıyım herhalde. O girişimden olumlu cevap alırsam işi resmiyete dökmek daha mantıklı. Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan da olmayalım. Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Karavanın ruhsatında yönetmelik gereği M SA yazmalıdır. Bu tip aracın muayenesi kaç yıllıktır onu bilmiyorum. TÜV'de M1 yazdılar. Trafikte M1 yazdıramadım. Trafikte de M1 Yazdırabilseydim. TÜV gidip yanlış yaptınız, doğrusu iki yıllık olcaktır. Siz de iki yıllık yapın diyecektim ama olmadı.

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer 12m3 mabirsen

M SA yazması gerektiği yönetmelik maddesini paylaşırmısınız?

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2840 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmlikte yazıyor. Evdeki bilgisayardan yönetmelikteki maddeleri kopyala yapıştır yapamıyorum. onun için sayısını yazdım.

Şimdi baktım gerçekten öyle.

Karavanda işler hiç bitmez. Telsizimizi de montajladık..
u4ubyzeb.jpg

Ayaklar güzel olmuş... da bir de mikrofon askısı olsaydı daha güzel olacaktı.

Bu arada benim TapaTalk yine sapıttı. Son yazdığım mesaj üç kere gitti. Yeniden sil-yükleye üşendiğim için PC'den yazıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR