Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Arif Hüküm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 374
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 112,147
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Off-road,Raodhopper (Arif Hüküm)

10 000 çok makul bir maliyet. bizim çok ihtiyacımız var böyle bişeylere, belki maliyeti düşürmek için bunun üstü çadır olanıda olabilir. İlk fırsatta inşaata başalrım bende. Sizinde tecrübelerinizden yardım alırız :smiley:

ben off road kabiliyeti biraz daha iyi bişey istiyorum arazide arkada sorun yaşamamak için o yüzden belki helezon amortisör gibi birşeyler kullanabilirim.

Etiketler

Tempus' Alıntı:
10 000 çok makul bir maliyet. bizim çok ihtiyacımız var böyle bişeylere, belki maliyeti düşürmek için bunun üstü çadır olanıda olabilir. İlk fırsatta inşaata başalrım bende. Sizinde tecrübelerinizden yardım alırız :smiley:

ben off road kabiliyeti biraz daha iyi bişey istiyorum arazide arkada sorun yaşamamak için o yüzden belki helezon amortisör gibi birşeyler kullanabilirim.

Çok daha ucuza maledilebilir tabiiki, kişisel şartlara bağlı.
Herzaman aklımın erdiği kadar yardıma hazırım.
Şu an sitede, karavan bölümünde yapımı süren farklı çekme karavanlar var bi inceleyin.
"ben off road kabiliyeti biraz daha iyi bişey istiyorum" derken benimki kabileyetsizmi? :D aşkolsun..
Asfaltta da arazide de helezon veya torsiyon+ amortisör olmadan zatan olmaz.

Arif bey flanşlarla lastikleri açmıştınız yanlış hatırlamıyırsam, bu durumda aks üzerindeki bilyalara yük daha fazla binecektir. Bilyelere bi bakın isterseniz. Aynı ölçülerde çok daha dayanıklı rulmanlar var piyasa da, Zaten baktıysanız benimki boş kuruntu :smiley:

Epeydir bakamamıştım. Meger ne guzel şeyler yapmışsınız. Zaten sızın şu estetik kavramınıza hayran kalmıştım . gozüme takıldı , nereden buldunuz diyecegim, her bulunan şey de takacagınız yere cuk diye uyacak değil ya diyorum kendimce. Çamurluklar ilişti gözüme , belliki uygullamayı uydurmak gayesi ıle süper estetik kazandırılmış . böyle şeylere oldum olası gözler ve bir şekilde faydalanabilme yolları ararım dururum hep . Sayfanız sanki bir okul gibi , bak bak öğren bir kenara sakla. Ellerıne saglık Arif bey kardeşim . Bu arada ısıtıcınızda hayırlı olsun.
Selamlar.

mehmet_mtrs' Alıntı:
Epeydir bakamamıştım. Meger ne guzel şeyler yapmışsınız. Zaten sızın şu estetik kavramınıza hayran kalmıştım . gozüme takıldı , nereden buldunuz diyecegim, her bulunan şey de takacagınız yere cuk diye uyacak değil ya diyorum kendimce. Çamurluklar ilişti gözüme , belliki uygullamayı uydurmak gayesi ıle süper estetik kazandırılmış . böyle şeylere oldum olası gözler ve bir şekilde faydalanabilme yolları ararım dururum hep . Sayfanız sanki bir okul gibi , bak bak öğren bir kenara sakla. Ellerıne saglık Arif bey kardeşim . Bu arada ısıtıcınızda hayırlı olsun.
Selamlar.
Mehmet abi övgülerin için teşekkür ederim.
Bu kadar beğenildiyse ne mutlu bana :D
Sizin ki içinde aynı şeyleri ben size söyliyeceğim.Azminiz, emeğiniz göz kamaştırıyor,ben bu sitede bukadar kişiyi aynı anda bir sayfaya bakarken hiç görmedim.
Ellerinize sağlık.

msceylan' Alıntı:
Arif bey flanşlarla lastikleri açmıştınız yanlış hatırlamıyırsam, bu durumda aks üzerindeki bilyalara yük daha fazla binecektir. Bilyelere bi bakın isterseniz. Aynı ölçülerde çok daha dayanıklı rulmanlar var piyasa da, Zaten baktıysanız benimki boş kuruntu :smiley:
Poyrayı değiştirdim, kapalı bir poyra,rulmanı içinde, bakım olmuyor.Bir flanlşla boruya takılıyor.
İlginize teşekkür ederim, sorun yok.
[attachment=1]

Poyra.jpg

yok estafurullah :smiley:

sadece makaslı yerine helezonlu yapıp salınımlarını daha rahat hale getirebilirim, birde avustralyadakileri iyice inceleyip adamlar neler yapıyor bakmak lazım.

Tempus' Alıntı:
yok estafurullah :smiley:

sadece makaslı yerine helezonlu yapıp salınımlarını daha rahat hale getirebilirim, birde avustralyadakileri iyice inceleyip adamlar neler yapıyor bakmak lazım.

değişik sistemler var:
MC2 Asymmetric Link chassis and suspension system .
[attachment=1]
Linktede videosu var,
http://www.youtube.com/watch?v=oa4BgNF8eKQ&feature=player_embedded

30 ncu saniyeden sonraya dikkat,araçtan(tam seçemedim ama land yada lexus a benzettim )daha istikrarlı gidiyor.

imagesCABKO6BC.jpg

Arif bey zaten çok güzeldi, ama bu tekerlekler ve jantlarla gerçekten çok daha güzel olmuş..
harika..

Arif bey merhaba,
Yeni yapılanları şimdi farkettim iyi günlerde kullanın.
Bende lastik ebatlarımı büyütmek için flanş ekledim ancak ben poryaya değilde kampana ile jant arasına monte ettim
umarım sorun olmaz.

Eberspaher'in temiz hava ağzını biraz daha geriye çevirebilirseniz iyi olur,gidiş istikametinde toz pislikten korumuş
olursunuz.
Mazot hortumunu dışarıya çıkartıp içeri giriş yapmışsınız donmaya karşı oda izole olsa iyi olur.

Selamlar.

son yapılan rutuşları yeni farkettim, çok güzel olmuş tekrar güle güle kullanın :smiley:,
selamlar

güngör' Alıntı:
Arif bey merhaba,
Yeni yapılanları şimdi farkettim iyi günlerde kullanın.
Bende lastik ebatlarımı büyütmek için flanş ekledim ancak ben poryaya değilde kampana ile jant arasına monte ettim
umarım sorun olmaz.

Eberspaher'in temiz hava ağzını biraz daha geriye çevirebilirseniz iyi olur,gidiş istikametinde toz pislikten korumuş
olursunuz.
Mazot hortumunu dışarıya çıkartıp içeri giriş yapmışsınız donmaya karşı oda izole olsa iyi olur.

Selamlar.

Levent hocam merhaba,
Tam canlandıramadım, yük kampanaya bindiyse biraz endişe ettim,yok gene poyradaysa mesele yok.
Eberspaher'in temiz hava ağzı konusunda hemfikiriz.Yürürken çok kullanmıyacağımı düşünüyorum ama önlem almakta fayda var.
Otomatiği ses yapmasın diye dışarı koydular herhalde, mazot hortumu da onun için dışarda kaldı.Otomatiği içeri almayı düşünüyorum, o zaman sorun kalmaz.

Selamlar

çok güzel olmuş ellerinize sağlık
arkakapak ve kullanım alanı genişletilmesi açısından bende bir video eklemek isterim.
büyük ihtimalle biliyorsunuz dur ama genede ....

http://www.youtube.com/watch?v=JGAX9IR-_mI&feature=related

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR