Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mehmet_mtrs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 977
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 224,819
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedes Alkoven-(mehmet_mtrs)

Mehmet bey, geçmiş olsun. Yola park ettiğimiz araçlarda bu risk herzaman var. Bununla geçmiş olsun.

Etiketler

"Geçmiş olsun " dilegınde bulunan tüm dostlara teşekkur ederım.

Evet "mehmet " ben oluyorum . "mtrs" ise , bittiğinde karavanımın ismi olacak . ( Hoş ve buruk bır hikayesi de var . bir gün anlatırım ).

Bu gun ettim- edemedim içime bir kurt düştü , hasarı bir hayli inceledikten sonra ne yapabilirim diye işe koyuldum. İşkencelerıi kullanarak bir uclarını binanın duvarına sabitleyip göçmüş olan bolgeyı eski yerıne dogru çekmeye başladım. belirli bir çekmeden sonra araç tekrar eski yerıne dogru sürukleniyor fakat göçük bölge de bir iyileşme olmuyor du. Araç dingili ıle duvar arasına destekleyıp tekrar çektığimde de makasların esnekliği nedeniyle bir gelişim saglayamadım. Motosiklet bagajı olarak yaptıgım bolgeyi icerıden inceledigimde aracın şasisini dayanma noktası olarak kullanarak dışarıya dogru itebilirsem daha iyi bir guç saglayabilecegi düşündüm. İtmeyi saglayabilmek için aracın hidrolik kirkosunun taban bölümünü kavrayabilecek bir aparatı hurdalar ve kaynak yardımı ıle yapıp cıvatalar ıle sıkıştırarak bir krikonun hareketliliginden faydalanarak uzayabılen bir mekanizmam oluştu. Bunu araç şasisindeki en saglam ve esnemeyen bölge ıle göçük arasına giirerek kirkoyu pompalayarak (bu işlemi bir kaç defa yaptım) hasarlı bölgeyı yerine getırdim . Aracın her iki yanına da ip çekerek kontrolumu da yaptım. Bu işlemlerim sırasında yüzeyleri koruyabilmek amacı ıle dayanma noktalarına oldukca sağlam takozlar yerleştirerek hasar vermemeye çalıştım . bir-iki boya sıyrıgı dışında herhangi bir hasar vermedim. Kendim ce yapabildiğimi sanıyorum.
Teşekkür ve selamlarımla.

Mehmer abi gecmis olsun. Hem hasarida duzeltmissiniz zaten artik uzulecek birseyde kalmamis. Tekrar calismaya devam. Insallah onumuzdeki bahara yollarda olur.

Mehmet abi, insan becerikli olunca her şey kolay :D :D :D
Seni çok sıkıntıya sokmadan problemi halledebilmiş olmana sevindim. Allah başka dert vermesin :smiley: :smiley: :smiley:

Melıh bey
ve
Haşmet bey kardeşlerim.
Teşekkür ederim . Çok fazla bir hasar olmayışı aslında benım için de bir test oluşturmuş oldu. Demek oluyor ki ; yaptıgım işlemlerın saglamlıgı da gecer not aldı sayılır.
Selamlar.

Mehmet bey,
Yeni okudum,büyük geçmiş olsun, bu kadar emek verdikten sonra oluşan bu tatsız durumu atlatmış görünüyorsunuz, herşeyin başı sağlık.
İyi bayramlar ...

Oğuz bey , merhaba.
Söylediğiniz gibi. Çok korkmuştum fakat ezılme olmayıp sadece gonyesınden bır mıktar kaçmış olması işi kolaylaştırmış oldugundan , sadece gerdirerek sorunu hallettim sayılır.
teşekkür ederım.

Bu arada ; Aracınızı gordüm . yakın zamanlarda oralarda olabilecegim gibi bir düşüncem oldugu için , yenı karavanınızı gorüp bıre-bır hayırlamayı ve kutlamayı düşünüyordum. l Lakin yılbaşı gibi yürür hale gelebilecegimi zannediyorum . Daha da gecikmiş olmak istemiyorum artık. Çok güzel bir karavan olmuş , sanırım herkesin düşlerını süsleyen bir karavan Hayırlı olsun , güle güle kullanın . Görmek ve görüşebilmek dılegiyle .
Sizin de bayramınız kutlu olsun , selamlar.

Mehmet bey,
İltifatlarınız için çok teşekkürler. Her zaman beklerim, şu anda Bodrum'da konaklıyorum ve planım kışı burada geçirmek. Zaman ne gösterir bilemiyorum.
Bir an önce bitirmeniz ve görüşmek dileği ile ...

Yılbaşı ise Mehmet hocam,bahara yollardayız desene.

Mehmet abi,
Öncelikle geçmiş olsun, ucuz atlattığın için sevindim.
İmalat ne aşamada bilmiyorum.
Pleksiglas su deposu sözüm baki,senden gelecek istek doğrultusunda hazır bekliyorum, ne zaman istersen....
kolay gelsin.

Bülent bey kardeşim.

Evet, bütün gayretim ve kuvvetimle her gün çalışıyorum. Kendimi yılbaşına odakladım. Tabi bir çok konfordan yana eksigim olacaktır , ama benim hedefim yılbaşından önce garajdan çıkıp şöööyle bir yakın çevre turu atabilmek .
Bahar a mı .?
O gunlerde beni tutabilene aşkolsun.
Ben yine de dilimi ısırıp da soyleyeyim , bir aksilik olmasın. :D
Selamlar.

mehmet_mtrs' Alıntı:
Bülent bey kardeşim.

Evet, bütün gayretim ve kuvvetimle her gün çalışıyorum. Kendimi yılbaşına odakladım. Tabi bir çok konfordan yana eksigim olacaktır , ama benim hedefim yılbaşından önce garajdan çıkıp şöööyle bir yakın çevre turu atabilmek .
Bahar a mı .?
O gunlerde beni tutabilene aşkolsun.
Ben yine de dilimi ısırıp da soyleyeyim , bir aksilik olmasın. :D
Selamlar.

bahara hep beraber kamptayız , böyle hissediyorum :smiley:

Arif bey kardeşim.
Bir an once boya işlemini (pütürlendirme üzerı akrilik) bitirmeye calışıyorum. Daha sonra da evin bır çok odasına kamufle ettigim elde yapmak zorunda kaldıgım parçaları uzeriine montaj edebilmenin yolunu açmaya ugraşmaktayım. Boya öncesı kalan bozuk satıhları rutuj yapmak ve ince zımpara ile gidermekteyim. Bilirsiniz , gozluğü takıp da araştırdıkca çıkıyor da çıkıyor. Bu güzel havalarda iki kat boyayı atabilmek olacak hedefim.
Hak vereceginiz gibi su deposu ihtiyacımı ertelemiş durumdayım. Derler ya hani "yarım-yamalak da olsa , artık söyle bir salınıp dolaşmak istiyor gonul. İlginiz için teşekkür ederim . biraz rahatladığımda su deposu için yardımınızı rica edecegim .
Çarpışma olayını da sineye cekmiş durumdayım , zaten çok kısa sürede halledip kaldığım yerden devam etmekteyım.
Sağolunuz, selamlar.

Leven bey kardeşim.
Agzın bal yesin kardeşim.
Ben hala dilimi ısırmaktayım.
sagolunuz, selamlar.

Mehmet Abi, Selamlar ve kolay gelsin,

En kısa sürede dışarda yol üzerinde olabilmesini dilerim.. Arzu ettiğiniz gibi..

Yola çıktıktan sonra eksikler olsa da size yapımda yeni bir heyecan olarak geri dönecektir umuyorum..

Selamlar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR