Kendi Karavanını Yapanlar; Magırus Camper - Raci Edalı (racoed)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan racoed Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,848
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Magırus Camper - Raci Edalı (racoed)

Sayın Yalçın,teşekkür ederim.Kaplamayı düşünmedim değil ama aldığım fiyatlardan sonra boyayı tercih ettim.Şu an üzeri kelebek çıkartmalarıyla süslü,kısmen dolmuş değil.Sizde aracınızı kazasız,belasız iyi günlerde kullanın.

Etiketler

Karne tatilinde Antalya'da olacağım,o bölgede olan varsa görüşüp tanışmak isterim.Selamlar.

Merhaba,
Yeni edindiğim, XC-35G 3 sistem,Çin yapımı, üstten kapaklı portable fridge buzdolabımın çakmak bağlantı kablosu yok.Kabloyu edinmem ve karavanımdaki yerleşim,havalandırma ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum.Saygılar.

Fiş için link...
http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-3324-CAKMAK-TiPi-FiS-LEDLi.html

Sn. Raci bey merhaba,
Benim ismim Uğur. Tüm forumdaki arkadaşlara da selam. Ben de epey süredir forumları okuyup bilgi alıyorum ve çok da yararlı oluyor. Gezenbilir forumu bir nevi modern ansiklopedi her türlü deneyimlerinizi paylaştığınız için tekrar teşekkürler. Raci bey magirus karavanınız mükemmel olmuş kazasız belasız kullanmanızı dilerim. Ben de bir kafamda ne zamandır tasarladığım magirusu bir kaç hafta önce 5500 Tl'ye hattan çıkma aldım. Halen münübüs ruhsatlı olarak duruyor. yeni kanunlara göre karavana çevirmem mümkün müdür? Siz plan proje onay TSE vs. ne kadar masraf etmiştiniz? biliyorsunuz kanunlar sürekli değişiyor ve devlette çok da bilgisi olan yok her kafadan bir ses çıkıyor. hatta geçen gün tadilat projesi için bir firmayı aradım çevirme işi artık kalktı kanun da boşluk var dedi belki de de başından attı. Sizden ricam bu minibüste ne gibi görünmeyen değişiklikler yaptınız (su sistemi, tüp koyma yerleri, atık su vs.) ve araçta nerelere koydunuz? mobilya ve diğer bağlantıları nerelere ve nasıl yaptınız? ruhsat ve onay işlemlerin de zorluk yaşamamak için önerebileceğiniz bilgiler var mı? Ben de bu işlere girersem sizi sık sık sorularımla rahatsız edeceğim galiba:smiley:) şimdiden teşekkür ederim. tekrar kazasız belasız geziler dilerim.

Raci hocam nerelerdesin, görüşemiyoruz :smiley:
selamlar

Dolabınız hayırlı olsun,
Dolapla ilgili yorumlarınızı da bekliyoruz, bir de
xc-35 G Fiyatı nasıl ve nereden edinebiliriz bilgi verebilir misiniz?
Teşekkürler,

Sayın Yugun,teşekkürler.dolabı geçen yıl ege turu yaparken aracıma ilgi duyan birisi, elinde bu dolabın olduğunu,karavan yapmak ve kullanmak için yabancı bir karavancıdan aldığını ve satmak istediğini söylediği için aldım,yani bir tesadüf sonucu elime geçti.üzgünüm,bunun ötesinde bir bilgim yok.selamlar.

Levent kardeş merhaba.Bir süre Fransa'daydım şimdide Antalya'dayım,bayram sonrası Adapazarı'na döneceğim.Umarım iyisinizdir.Görüşmek üzere selam ve sevgiler.

Uğur bey,merhaba.Aracın resimlerini buradan görebilirsiniz.yinede sizi bilgilendirmek isterim,her zaman sorularıza bildiklerim doğrultusunda cevap veririm,lütfen rahat olun.
Ben aracı geçen yıl alıp tamamladım.sürücü koltuğunun arakası mutfak,üç bölüm.eviye altı 12 kg ve piknik tüp,bitişiği üç bölüm çekmece ve mini bar denilen 220v buzdolabını soldan sağa yerleştirdim.ön,tekli yolcu koltuğunun arkasına banyo ve lavabo,altınada atık su deposu yaptım.arka iki teker arkasına iki taraflı 60'ar lt lik su depsu,birbirirne bağlantılı ve içine 12v dalgıç pompa koydum.çeşmeler elektrik düğmesiyle çalışır dudrumda,ancak bugüne değin su sistemini kullanma gereği olmadı,seyyar 30 + 20 lt su bana yetti.arka 5'li koltuğun çatısı sabit,orta kapı ve karşısında (aynı hizada)karşılıklı çekyat yaptırdım.motor kaputunun üzerini küçük bir masa ce bardak koyma yerleri ile doldurdum(pratik kahvaltı masası veya dinlenirken kullanma amaçlı).bagajda açık duş bağlantısı var.
Adapazarı'nda yaşıyorum,yakınlarda iseniz aracı görebilirsiniz.
Aracı aldığımda çekme belgeliydi.koltuklarını söküp sözünü ettiğim donanımları yaptım.makina mühendisi bir arakadaşım projelendirdi,plaka ve muayenede hiç bir sorun yaşamadım.işlerimi muameleci yaptığı için istediği parayı ödedim.bugünkü işlemler konusunda maliyeti bilmiyorum.
umarım açıklamalarım yeterli olmuştur,gereksinim duyarsanız yardımcı olmaya çalışırım.selamlar,iyi günler.

Raci bey merhaba,
İlginiz için teşekkür ederim. Aracın resimlerini size yazmadan önce incelemiştim.bende İstanbul dayım Adapazarı taraflarında olduğum zaman aracı görmek için sizi rahatsız edebilirim. aracı geçen sene yaptıysanız kanunlarda halen bir değişiklik yoktur herhalde. bende bir araç tadilatları yapan firma ile görüştüğümde karavana çevirme işinin artık yapılamadığını kanunda boşluk olduğundan bahsetti. bende bunu gözönünde bulundurarak çok fazla masraf etmeden kaçak kullanmayı düşünmüştüm. Demek ki biraz daha araştırmaya devam edeyim. projeyi herhangi ı bir makine mühendisi çizebilir mi yoksa o kişinin bir onay veya TSE yeterlilik vb. kritere sahip olması gerekiyor mu acaba? Tse deki onay işlemi uzun sürüyor mu? Bir de aracın trafik sigortası 800 Tl civarında ödedim. Karavana çevirince daha da düşüyor mu? Aracınız ruhsatta motokaravan olarak mı geçiyor? Son olarak aracınızı yaparken şurasını böyle burasını bu şekilde yapsaydım, ekleyip veya çıkarsaydım daha iyi, daha kullanışlı olurdu şeklinde bir düşünceniz var mıdır? İlginiz için tekrar teşekkürler, iyi günler dilerim.

Uğur bey,tatilde olduğum için bilgisayarı sık kullanmıyorum bu yüzdende gecikmeli yazıyorum kusura bakmayın.Arkadaşım bu konuda epeyce faal benim TSE onayım bir günde çıktı.Aracım 1+1 özel amaçlı karavan ruhsatlı M1 sınıfı. Trafik sigortası yanılmlyorsam 380 tl ödedim.Size yolcu sayısı + sürücü yapmanızı öneririm,biliyorsunuzdur ama hatırlatmak istedim,her yolcuya bir adet sabit koltuk ve emniyet kemeri olması zorunlu.Dilerseniz plaka çıkarmadan önce görüşelim belki Adapazarı'ndan yararlanabilirsiniz.Selamlar

Raci bey selamlar,
tatilde de ilgilendiğiniz için teşekkürler. Ben de bu aralar planlama yapmaktayım henüz aracın yapımına girişmedim. +sürücü +yolcu konusunu hatırlattığınız için sağolun. Sizinle tatil dönüşü görüşmek isterim. ben iletişim numaramı yazayım döndükten sonra haberleşebilirsek makbule geçer. tekrar teşekkürler size iyi tatiller dilerim.
05334843680
ugur.tackin@dolunay.com

Raci hocam umarım iyisinizdir görüşemiyoruz ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR