Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhan110 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 883
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 235,050
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; LR 110 4x4 Defender Camper-(erhan110)

Isıtıcıyıda takınca araç, sonbahar orman gezili kamplarına hazır oldu....

Etiketler

:smiley: Evet ısıtıcıyı açıp ormanlara dağlara doğru rota tutacaz artık
Ama akü gene çok önemli , sen bilirsin Atilla sabaha kadar bu ısıtıcı sence kaç amper harcar ?

Yusufcum sagol kardeşim.

Isıtıcı bendede vardı merakdan darmadağan etmiştim, üflemeyi 100 watt'lık bir fan yapıyor, yani 10 saatte 1 amp harcar, lafı bile olmaz yani, sen keyfine bak...Isıtıcıyı yeni taktırdığın için bir müddet çalıştır, boyaları falan pişsin, ilk çalıştırma kokularını atsın, sonraki çalışmalarda koku yapmasın..

Evet aynen :smiley: bu Defenderı aldıgımda benzınlı modeli vardı ısıtıcının bende onu dagıtmıstım oldukça basit bir yapısı var , fanda haklısın bişey harcamaz kıbrıt kutusu kadar pervane ancak yanma odasına emilen mazotu sürekli olarak yakabılmek ıcın acaba ateşlemde sürekli çekermi aküden diye düşündüm

Bu ısıtıcılar brolür sistemi ile çalıştığı için ateşleme sadece ilk çalıştırmada oluyor, sonra yanma sürekli devam ediyor, yanlız birazda yakıt otomatiği enerji harcıyordur..

Erhan bey hayırlı olsun,gayet şık bir projeyi gerçekleştirdiniz kutlarım.Yalnız merak ettiğim bir şey var,sizde aracınızı sağlık bakanlığından ambulans olarak almıştınız,benim aracımda zaten üzerinde ısıtıcı vardı,sanırım sizinkinde yokmuş.Ama benimki benzinli,ancak mozotlu olanları daha kullanışlı ve güvenliymiş ve sanırım fiyatıda 1600tl civarı yanılıyormuyum?selamlar

Isıtıcı bendede vardı merakdan darmadağan etmiştim, üflemeyi 100 watt'lık bir fan yapıyor, yani 10 saatte 1 amp harcar, lafı bile olmaz yani, sen keyfine bak...Isıtıcıyı yeni taktırdığın için bir müddet çalıştır, boyaları falan pişsin, ilk çalıştırma kokularını atsın, sonraki çalışmalarda koku yapmasın..

Hesapta yanlışlık olmasın! 100 watt lık fan sürekli çalışırsa saatte ortalama 8 amper çeker.Mazot pompası ve diğer sistem kullanımlarını da gözönüne almakta yarar var.

Bu arada aracınız çok güzel olmuş iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Erhan bey;
Bende 8 amper hesabına katılıyorum ki 80 A/h lik bir aküyü tek başına 10 saatte harcar. dikkatli olmakta yarar var..
Bu arada tam akü kapasitenizi hatırlamıyorum ancak o anda çalışan diğer cihazlar ile beraber kullanımında sabah bir yarım saat kadar arabayı rolanti üstü bir devirde çalıştırmanız gerekebilir.( Akü Şarj maksatlı)

Rıza

Erhan Bey buzdolabı v e d2 hayırlı olsun. Araç donanıyor :smiley: .D2 bende kullanıyorum, soğuk havalarda aracı hiç çalıştırmadan 90 amperlik aküyü üç günde bitiriyor.Sıfırın altındaki dondurucu havalarda ise akü tam dolu değil ise sabah marş basmayabiliyor.Aracımda d2 yi yaşam aküsüne bağlatmadığım için geçen kış arcı çalıştırmada problem yaşamıştım.Eksi derecelerde bile ısıtmasına diyecek yok , tişörtle oturup kar yağışını seyrederek kahvenizi keyifle içebiliyorsunuz.Cem Bey(orsaalabanda)'in bahsettiği rakım problemini bu sene yüksek yerlerde deneyeceğim.

eğer 3 gün gittiyse yaklaşık sizin cihaz 8 wat bir güç çekiyor..

Sn.Levent bey,
Sn.Yaşar bey,
sn.Ertan bey

Teşekkürler ederim alakanıza ,sağolun :smiley:
Ertan bey yukarda yazmıstım bendede vardı benzin D2 ama masraflı durumda oldugu ıcın dagıttım , bu arada D2 fiyatı 1000 tl .kk taksit falan yapıyorlar yada peşinde indirim.

Yaşar bey sizin izolasyonlardan aldım ambarlardan gerçekten teşekkürler :smiley: o tavisye ettiğiniz yer yalıtım aleminin Nirvanası gibi bir yer ne isterseniz var ısı ve ses izolasyonuna dair.

Selamlar
ERHAN

Cevap için teşekkürler.Hayırlı olsun tekrardan.

Sn.Atilla bey,
Sn.Skill,
Sn.Marlon,
Sn.Toffy

Sizlerede D2 tüketimi ile ilgili yorumlarınız için teşekkür ederim.
Aletin teorik tüketim hesabında galiba bir çelişki çıktı gibi ama neticede Atilla bey ve Gökhan bey D2 yi kullandıklarına göre bir gecede aküleri tüketmiyeceğimiz konusunda ben rahatladım :smiley: ama Gökhan bey 3 günde ortalama günlük saat alarak kullanımda hareketle kaç saat boyunca marş basmadan kullandığını belirtirse okuyucalar için daha aydınlatıcı olacağını düşünüyorum.

Bu arada belli zamanlarda klimalarda oldugu gibi belli ısıya geldiğinde termostat aleti minimuma alırsa fanda bekleme konumuna geçerek enerji tasarrufu sağlıyacaktır herhalde.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR