Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,305

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Aka' Alıntı:
Burada kullandığım fan buhar yada nemden etkilenmiyor, ama zamanla kanatlar is, yağ, kir tutarsa temizlemek gerekecek tabiki, fiyatı ise 24 euro.
Kolay gelsin,ellerine sağlık.
Yaptığın parçaları görünce ,kendim yapmışım gibi zevk alıyorum.
Hazır bir parçayı yerine güzel montaj yapmak elbette beceri ister,güzel bir yetenektir,fakat ihtiyaç olan bir aparatı ,cihazı ,parçayı yapıp işlevsellik kazandırmak çok g
üzel birşey.
Taktığın fan islenmez, kirlenmez,yağlanmaz çünkü:taktığın fan pide salonunun mutfağında çalışmayacak. ;)
Selamlar.

rtulun' Alıntı:
Taktığın fan islenmez, kirlenmez,yağlanmaz çünkü:taktığın fan pide salonunun mutfağında çalışmayacak. ;)
Selamlar.

Evet doğru söylemşsiniz.

Aka' Alıntı:
Ben araçta herşeyi her ihtimale karşı sökülebilir, değiştirilebilir yapmaya çalışıyorum, ileride temizlik gerektiğinde sökülmesi için buda tam parçalı oluyor.

Gercekten guzel bir tasarim ucuz ve kullanisli olacaga benziyor.

Su tesisatı bitti

yc7.jpg

Bölmelerin yerine alıştırılması

yc3.jpg

yc4.jpg

yc6.jpg

c2.jpg

Sn.Aka,

Hidroforunuzun konumu hatalı, bu konumda hem su çekmek hemde su basması gerekeceğinden zorlanacak ve fazla sesli çalışacaktır. İdeal olan binalardaki
gibi konumda çalışmasıdır. Deponun alt seviyesine en yakın konumda monte edilmelidir. Bu bağlantı şeklinde su birleşik kap mantığında hidrofora giriş yapacak
pompa sadece suyu basmak için güç harcayacaktır.

Kolay gelsin.

Ben de pompa içeride olursa çok ses yapmaz mı diyecektim. Çoğu uygulamada aracın dışında alt taraflarda bir yerde.

Hımmm, doğrusu hidrofor konusunda tecrübem hiç yok, satıcı 3 metreden suyu çekebilir demişti ve şu an deponun üst seviyesinden 10cm yukarıda, en fazla depo dibine kadar indirebilirim, araç dışına taşıma şansım yok ayrıca suyun donma ihtimaline karşı öyle bir düşüncemde olmadı, gene donma ihtimaliyle mutfak atık suyuda içeriden taşındı, banyoda küvet giderinin altta olması sebebiyle bu şansımız yok.
Zamanında uyarılarınız için teşekkürler.

Sayın AKA yanlış anlamadıysam depo zaten hidroforun monte edildiği perdenin alt arkasında dolayısı ile mevcut yere yatay monte ederseniz . ses hariç sorunu giderebilirsiniz diye düşünüyorum.

SAygılarımla

Evet depo hemen arkasında, fakat o görülen boşluk 45X50 ölçülerinde olup hidrofordan başka 12lt tüp, küçük bir dağıtım ve sigorta panosu, gaz dedektörü, tatlı su dolum ağzı gibi nesneler olacak, hidroforu yukarı düşünmemin sebebi tüpün şişman değilde üst ince kısmına denk gelebilir olmasıydı, bişeyler düşünücem artık, söylenilenleri kafamın bir köşesine yazdım.

sayın aka calışmalarını başından beri takip ediyorum inan sanki bana yapılıyormuş gibi heyecanlıyım ellerine saglık kolay gelsin

Aka' Alıntı:
Evet depo hemen arkasında, fakat o görülen boşluk 45X50 ölçülerinde olup hidrofordan başka 12lt tüp, küçük bir dağıtım ve sigorta panosu, gaz dedektörü, tatlı su dolum ağzı gibi nesneler olacak, hidroforu yukarı düşünmemin sebebi tüpün şişman değilde üst ince kısmına denk gelebilir olmasıydı, bişeyler düşünücem artık, söylenilenleri kafamın bir köşesine yazdım.
Kolay gelsin çok güzel bir çalışma oluyor. :smiley:

Elektrik ve sigorta panosunu tüpün yanına koymayın. Gaz dedektörü olabilecek kaçağı haber verir ama ne olur ne olmaz arada en azından bir ayırıcı levha olsun derim.

Sayın Tugay58, bu acemiliğim, sizede ustalığımda yardımcı olurum, bu ilk olduğu için tasarım, yaz boz uzun zaman alıyor.
Sayın Fsirin, dediklerinizi dikkate alacağım.

Isıtıcı konusunda yardım gerekli, hangi markanın hangi modeli, yada Eberspacher'in hangi modeli, bilen arkadaşlar aydınlatırlarsa memnun olurum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR