Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,025
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,310
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Aka' Alıntı:
Burada yeni başlayacak olupta araç içine pütür sonra üzerine benim yaptığım gibi mastik uygulayacak olanlara bir uyarı, mastikle tabana herhangi birşey tutturulacağı zaman, o kısımdaki pütür kesinlikle kazınmalı, mastik çok sıkı tutabiliyor fakat pütürün yapışma sayısı çok düşük, normalde araç altına atıldığında her türlü baskıya ve darbeye dayanabiliyor fakat bunun tam tersini uygulayarak oradan ayırmaya kalktığınızda kolayca ayrılıyor. mastik gibi tutunamıyor.
Kemal Beyin bu uyarısı oldukça ciddi ve güzel bir tespit.

Titizliğin faydaları sanıyorum..

Rıza

Etiketler

yakın gelecekte çok güzel bir karavan daha yollarda olacak gibi gözüküyor, Kemal bey kolay gelsin, iyi çalışmalar, selamlar.

Duş kutusunun arka planı, alttaki küçük tahliye hortumu araç dışına uzanıyor. çalışmalar sırasında kutu biraz kirlendi ama sonuçta heryüzünde su izolesi mevcut.

DSCN0394 copy.jpg

Ve buz dolap havalandırma kanallarının yapımı, ben istediğim ölçülerde hazır ızgara bulamadığım için, giriş ızgarasını elde yaptım, giriş ve çıkış ağızları istenildiğinde kapatılabilecek ve havalandırmanın dışarı ile alışverişi kesdilecek, fakat dış delikler kapanırken iç delikler açılacak ve dolaşım araç içinden devam edecek.

DSCN0396 copy.jpg

DSCN0397 copy.jpg

Soğutma işi fan ile olacak, fakat benim düşündüğüm sistem dolapla aynı anda çalışan ve duran bir fan değil, çünki bu sistemde dolap durduğu an fan durursa dolap henüz soğutulmamış olarak kalmakta, ben küçük bir devre ilavesi ile dolabın çalışıp çalışmadığına bakmadan sadece dolap ısındığında devreye giren ve soğuyana kadar çalışan bir fan düşünüyorum.

DSCN0398 copy.jpg

DSCN0400 copy.jpg

Kolay gelsin,ellerine sağlık.
Belki yapmışsındır ama ben küçük bir uyarı yapayım.Buzdolabı havalandırma ızgarasına arkadan iki noktadan küçük çentikler açarsanız su tahliyesi olur.
Selamlar.

Soğutma işi fan ile olacak, fakat benim düşündüğüm sistem dolapla aynı anda çalışan ve duran bir fan değil, çünki bu sistemde dolap durduğu an fan durursa dolap henüz soğutulmamış olarak kalmakta, ben küçük bir devre ilavesi ile dolabın çalışıp çalışmadığına bakmadan sadece dolap ısındığında devreye giren ve soğuyana kadar çalışan bir fan düşünüyorum.

Bence ona da gerek yok. Buzdolabının sigortası açıldığında fanı da devreye sokarsa yeterli olur. Ben kendi sistemimi bu mantık üzere tasarladım.

İncik boncuk işine devam, wc havalandırması için manika yapmaya başladım, istediğim ölçülerde manika bulamayınca büyük ebatlardan krom bir kepçenin sapı kesildi, içine 60mm krom boru kaynatıldı, ilk aşama bitti.

DSCN0403 copy.jpg

DSCN0404 copy.jpg

DSCN0406 copy.jpg

Geçen gün yağan afet türü yağmurda, aracın üzerinde fabrikasyon açılmış ve plastik tapa ile kapatılmış bekleyen klima deliklerinden tavana 1 çay bardağı kadar su sızdı, her ne kadar tavandaki marin kontra olsada suya temas eden ilk kat suyu emdi, ve 1. katın formunda azda olsa bir bozulma meydana geldi, demekki yerli malı marin kontra hikaye, üstelik 1. kalite yazıyor.
Bunun üzerine tavan ve yan duvarları vidalı olduğu için üşenmeden söktüm, büyük parçaları araç içinde küçükleri dışarıda, iç tarafları olmak üzere sutut ile yalıttım, kuruduktan sonra deneme yaptığımda hiç su emmedi. Sonuçta plywood denilen hiç su emmeyen malzemeninde üzerinde ince bir plastik film tabakası kaplı.
Resimde yalıtımı yapılmış ve yapılmamış 2 kısım görülüyor.

DSCN0402 copy.jpg

Yusuf, evde öyle kepçe ne gezer, lokantalarda bile yok, sadece yemek fabrikaları kullanıyormuş.
Rafet bey, bu tür çalışmaları bende severim fakat çok oyalıyorlar.

Ve mutfak davlumbazına devam,

DSCN0416 copy.jpg

DSCN0418 copy.jpg

DSCN0419 copy.jpg

Ben araçta herşeyi her ihtimale karşı sökülebilir, değiştirilebilir yapmaya çalışıyorum, ileride temizlik gerektiğinde sökülmesi için buda tam parçalı oluyor.

DSCN0420 copy.jpg

DSCN0421 copy.jpg

DSCN0422 copy.jpg

Burada kullandığım fan buhar yada nemden etkilenmiyor, ama zamanla kanatlar is, yağ, kir tutarsa temizlemek gerekecek tabiki, fiyatı ise 24 euro.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR