Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 218,841
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (adil05)

Adil bey, iyi akşamlar.aracınız çok güzel,güle güle kullanın.yapılan değişiklikleride gördüm.izniniz olursa bir önerim var; yanılmıyorsam lavaboyu tutan iki parça mdf var, onlara tutturulmak kaydıyla, esnek bir malzeme kullanarak lavaboya paralel(oval) bir malzemeyle alta kadar kapatmayı düşünürmüsünüz?

Etiketler

Şu saunanın estetiğine hastayım.

Atık su borusundan 60 litrelik depo çıkarmak da süper buluş! Yaşa! (İmalat aşamalarının fotoları vardır inşallah.)

racoed' Alıntı:
Adil bey, iyi akşamlar.aracınız çok güzel,güle güle kullanın.yapılan değişiklikleride gördüm.izniniz olursa bir önerim var; yanılmıyorsam lavaboyu tutan iki parça mdf var, onlara tutturulmak kaydıyla, esnek bir malzeme kullanarak lavaboya paralel(oval) bir malzemeyle alta kadar kapatmayı düşünürmüsünüz?
Tabiki kapatacağım canım arkadaşım.Değerli bir arkadaşım çiçek saksısıyla kapatmıştı.Ben hala alternatif arıyorum.Hanım aşağı kadar kapanmasına karşı.Sevgiler.

TA2RX' Alıntı:
Şu saunanın estetiğine hastayım.

Atık su borusundan 60 litrelik depo çıkarmak da süper buluş! Yaşa! (İmalat aşamalarının fotoları vardır inşallah.)
Bekir hocam yaz geçti ,şimdide kış geçiyor,mobilyalarda en ufak ne şişme ne çatlama olmadı.depo nun imalatıçok basit.Zaten kapaklar hazır.Siz boyunu ayarlıyorsunuz,o kadar.Maliyeti 72 tl.Eğer 25 cm çapında yapılırsa aynı boyda 95 litre hacminde oluyor.İvegoların altında boş alan bulmak zor.O nedenle bir şeyler yapmak zorundayız.Sevgiler.

TUGAY58' Alıntı:
Abi gelişmeler süperrrr olmuş,Yakışıklıda olmuş. Ellerine sağlık

Hani derlerya, Almancının inşaatı bitmez hersene bir yeri yıkar yaparlar ya..,

Biz karavancılarda onlara benzedik hayırlısı bakalım seneye ne değişiklikler yaparız Allah kerim..

Sanırım bazı abiler 15m3 den otobüse geciyor,lar bunu gören cok bilginler,de bu iş cocuk oyuncağı oldu deyip tırı karavan yapıp

Miyavvvvv derler galiba Saygılarımızla Tunay & Tugay
Seneye kalmadançatı aktarılacak.Aktarılacak derken akma yok.Çünkü ben tente ve panelleri delmeden monteledim.Noksan olan panellerin watları.Sen sen ol karavan üstüne 150 likten başka panel koyma.Benimkiler 130+130+90 =360 =11,5 amper saat üretiyor,güneşin en yoğun olduğu saatte.Oysa 150x3 = 450 lik kullanmış olsa idim 8.6x3 =25.8 amper saat enerji alacaktım.Senin anlayacağın çatıdaki paneller iniyor,yerine 3 adet 150 lik panel koyuyorum.150 lik panelin ebadı 169x 70 cm Sevgiler.

Demek 150 / 3
Kücük olmak ne güzel ..
Önümüzde büyüklerimiz gider yolda cukur varsa biz kardeşleri korurlar

Adil kardeşim;
Atık su deposu oldukça estetik ve yakışıklı olmuş.Eline ve beynine sağlık.
Buz dolabını da yatak yanına yerleştirmişsin,yaz sıcağın da dolabı açıp soğuk su ile harareti söndürmek kolay olacaktır.

Bu ara "kedidir kedi" "saksıdan yapanlar" "Otobüsten de karavan yaparlar" "miyavvv miyav" ne demek çözemedim?
selam eder ve sağlıklar dilerim

airboat' Alıntı:
Adil kardeşim;
Buz dolabını da yatak yanına yerleştirmişsin,yaz sıcağın da dolabı açıp soğuk su ile harareti söndürmek kolay olacaktır.

Bu ara "kedidir kedi" "saksıdan yapanlar" "Otobüsten de karavan yaparlar" "miyavvv miyav" ne demek çözemedim?
airboat' Alıntı:
Adil kardeşim;

Benim banyodaki lavabonun altının kapatılması.Siteden bir arkadaş lavabonun altını çiçek saksısını keserek kapatmıştı.Onu bende beğenmiştim.Gel gör ki senin dediğin diğer sözcükleri ben de anlayamadım.Sankide yazanlar birilerine dokunmak istemiş olabilirler.Benim düşüncem.Ama şık değil tabi.Yakında yeni bir icatla daha karşılaşabilirsiniz.Ama bitirmeden yayınlamam.Beni yolarlar.Sevgiler.

TUGAY58' Alıntı:
Demek 150 / 3
Kücük olmak ne güzel ..
Önümüzde büyüklerimiz gider yolda cukur varsa biz kardeşleri korurlar
Senin arabana 150x4 olabiliyor.Antenden arkaya uzunluk 345cm.Panel 169x70 İkisi yanyana koyunca 70+70=140cm.Ön tarafa da 169+169=338cm.Yani en 140 boy 338.Saatte8.6x4=34.4 amper eder.Yazın 1000lik bir klima çalıştır.Ama kısa aralıklarla.Tabii invertüründe en az 2000 olmalı.Gibi.Sevgiler.

Hoca 350W panel ile 11,5 A akım nasıl oluyor anlamadım, bir yerlerde bi yanlışlık var, hesaba vurunca 20A çıkıyor, hadi kayıplarla beraber en az 15-16 A alman lazım. bir yerde hata var.

Ayrıca şu fotoda gördüğüm şey kümes mi?? Taze yumurta hesabı, az uyanık diilsin seni gidi seni.....

SAM_4271.JPG_thumb.jpeg

Aka' Alıntı:
Hoca 350W panel ile 11,5 A akım nasıl oluyor anlamadım, bir yerlerde bi yanlışlık var, hesaba vurunca 20A çıkıyor, hadi kayıplarla beraber en az 15-16 A alman lazım. bir yerde hata var.

Ayrıca şu fotoda gördüğüm şey kümes mi?? Taze yumurta hesabı, az uyanık diilsin seni gidi seni.....
Evet o kümesteki holluk.İçine yumurtaları koyup üzerine kuluçkaya yatacağım.Ama saunanın içinde nekadar sağlıklı olur bilemem.
Buzdolabı daha önceden orada idi.Onu kaldırdım ve gördüğün yere 100 lt lik su deposu koydum.Ayrıca üzerine minder koyup sen geldiğinde oturma yeri oldu.Sevgiler.

Adil05' Alıntı:
Seneye kalmadançatı aktarılacak.Aktarılacak derken akma yok.Çünkü ben tente ve panelleri delmeden monteledim.Noksan olan panellerin watları.Sen sen ol karavan üstüne 150 likten başka panel koyma.Benimkiler 130+130+90 =360 =11,5 amper saat üretiyor,güneşin en yoğun olduğu saatte.Oysa 150x3 = 450 lik kullanmış olsa idim 8.6x3 =25.8 amper saat enerji alacaktım.Senin anlayacağın çatıdaki paneller iniyor,yerine 3 adet 150 lik panel koyuyorum.150 lik panelin ebadı 169x 70 cm Sevgiler.
Merhaba...
360W panelden 21A civarında elde edebilmeniz lazım. Belki de akünüz o kadar akımı çekemiyordur. Bir voltmetreyle güneş paneli regülatörünün giriş ve çıkış gerilimlerini ölçün. Her iki değer yakınsa paneliniz yeterli akımı vermiyordur. Yok eğer akü gerilimi 14V panel gerilimi 17V gibiyse akünüz akımı çekemiyor, ihtiyaçtan fazla enerji üretiyorsunuz demektir. Kolay gelsin.

fsirin' Alıntı:
Merhaba...
360W panelden 21A civarında elde edebilmeniz lazım. Belki de akünüz o kadar akımı çekemiyordur. Bir voltmetreyle güneş paneli regülatörünün giriş ve çıkış gerilimlerini ölçün. Her iki değer yakınsa paneliniz yeterli akımı vermiyordur. Yok eğer akü gerilimi 14V panel gerilimi 17V gibiyse akünüz akımı çekemiyor, ihtiyaçtan fazla enerji üretiyorsunuz demektir. Kolay gelsin.
İlginize teşekkür ediyorum.Ben işin tekniğinden anlamam.Bana söylenenleri yazdım.Söylediklerinizi dikkate alıp gerekenleri yapacağım.Sonucu bende merak ediyorum.Sevgiler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri