Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 215,798
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

Adil05' Alıntı:
Gel gör ki karavan donatmak, başlı başına bir sanat.Bu konuda da ne kadar cahil olduğumu benim etrafımda dolanan pazarlamacılardan anlamış bulunuyorum.Tüm arkadaşların dikkatine :Beni bilgilerinizle donatın ki beni yolmasınlar.Uyanık bir tüketici olduğumu sanıyordum.Düşüncemden vaz geçtim.Tam yolunmaya hazır bir kaz gibiyim.

Aslında hepimiz aynı durumdayız. Çok şükür elimizin altında internet gibi muhteşem bir kaynak var. Google'da aradığınız ürünü, yanına ucuz fiyat kelimeleriyle beraber yazıp aratın. Gelen sitelerdeki fiyatları karşılaştırın. Aşırı fark görürseniz, aşırı düşük fiyat veren site hakkında şikayetvar.com'daki şikayet sayısını ve sebeblerini diğer firmalarınkiyle kıyaslayın. (Hakkında şikayet olmayan firma bulamazsınız. En az olanı --yeni kurulmuş bir firma değilse-- en güvenli olanıdır.)

Bulduğumuz ürünlerin fiyatlarını ilgili topik altında paylaşıyoruz. Oraya bakmayı ihmal etmeyin:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73767.0

Etiketler

Adil05' Alıntı:
SevgiliYusuf, nerede güzel bir söz duysam ,yanıbaşımda seni görüyorum.Senin gibi güzel yürekliler bu siteye çok hoş bir tat veriyor.İyiki varsın.Teşekkürler.Selamlar.

Adil hocam övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim çok haketmesemde onurlandım,gururlandım birazda şımardım ;D buralardan istediğiniz birşey olursa elimizden geleni yaparız Allahın izniyle kalın sağlıcakla.

gezmen' Alıntı:
Kurutup çay olarak tüketmeyi ilk kez duydum. :eek: Kurutup deneyeceğim; çok sağolun. :smiley:

"raiche" olarak nette arattım ama ilk anda net bir sonuç elde edemedim... :-\

Cavid Sezen

Cavid Hocam; "kırmızı reishi" olarak internete girebilirsiniz. Ben isim olarak yanlış vermişim.Ayrıca melki espit herne ise pazardan alın ve topraklarını fırçalayın. Sonra küçük parçalara "Küçük parmak büyüklüğünde "ayırın ve ipe dizin kalöriferin yakınına asın.Kuruduğundan emin olunca kavonozda saklayın.Çayın tarifini sonra veririm.Selamlar.

TA2RX' Alıntı:
Aslında hepimiz aynı durumdayız. Çok şükür elimizin altında internet gibi muhteşem bir kaynak var. Google'da aradığınız ürünü, yanına ucuz fiyat kelimeleriyle beraber yazıp aratın. Gelen sitelerdeki fiyatları karşılaştırın. Aşırı fark görürseniz, aşırı düşük fiyat veren site hakkında şikayetvar.com'daki şikayet sayısını ve sebeblerini diğer firmalarınkiyle kıyaslayın. (Hakkında şikayet olmayan firma bulamazsınız. En az olanı --yeni kurulmuş bir firma değilse-- en güvenli olanıdır.)

Bulduğumuz ürünlerin fiyatlarını ilgili topik altında paylaşıyoruz. Oraya bakmayı ihmal etmeyin:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=73767.0

Bekir Bey teşekkürler:

bugün şasedeki tamir gerektiren noktaların kaynak işlerini yaptım.

SAM_4403.JPG

SAM_4404.JPG

SAM_4412.JPG

Aman hocam dikkat et gözünü kaynak almasın, yoksa bir hafta çekersin vallahi...

atiladi' Alıntı:
Aman hocam dikkat et gözünü kaynak almasın, yoksa bir hafta çekersin vallahi...

Teşekkür ederim Atilla Bey o göze batma acısını bilirim. Gözümde elektrik kaynak gözlüğü var.Dikkat ederim, teşekkürler.Tavan altı ve cam çerçevesi etrafındaki ağaç aksamı yapıştırmak için hangi yapıştırıcıyı kullanıyorsunz?Ayrıca vida kullanıyor musunuz?Teşekkürler.İki tane büyük sürgülü cam ve bir tane sabit camı buldum.İhtiyacım olan bir tane banyo havalandırması"uygun ölçüde",50x70 veya 50x80 metal havalandırma,bir tanede yuvarlak havalandırmaya ihtiyacım var. Bu hafta camları takmayı düşünüyorum.

Dediğin yerlerde, sadece "Dayson" mastik kullanıyorum, vida falan kullanmıyorum...

Hocam gaz altı yaptırmalıydın. araçta kesinlikle gazaltı kulanmalısın.

Aka' Alıntı:
Hocam gaz altı yaptırmalıydın. araçta kesinlikle gazaltı kulanmalısın.
Esas onarımı oksijen kaynağı ile yaptırdım.Ben ufak tefek noksanlıkları yaptım. Motoru çalıştırarak bir sakıncası olmazmış.Gazaltı kaynağım yok.Yinede elektrik kaynağının "çalştırarak" zararı varsa kendim yapmam.Gaz altı yaptırırım.Selamlar.

Adil05' Alıntı:
Cavid Hocam; "kırmızı reishi" olarak internete girebilirsiniz. Ben isim olarak yanlış vermişim.Ayrıca melki espit herne ise pazardan alın ve topraklarını fırçalayın. Sonra küçük parçalara "Küçük parmak büyüklüğünde "ayırın ve ipe dizin kalöriferin yakınına asın.Kuruduğundan emin olunca kavonozda saklayın.Çayın tarifini sonra veririm.Selamlar.

Bu yıl, yağış çok az ve pazarda çam mantarı da buna koşut olarak çok az. :( Temiz mantar bulduğumda, dediğinizi uygulayacağım; teşekkürler. :smiley:

Cavid Sezen

Elektrik ve gazaltı kaynağı sırasında motor çalışır halde olmalı, bu konuda her ikiside aynı ( akü kafasını ayırmak en doğrusu, sizin araçta akü kafasını ayırmanın mahsuru yok ) fakat elektrik kaynağı hiç bir zaman gaz altı gibi sağlam olmuyor, öncelikle çapaklı kaynak yaptığı için sağlamlığı daha az oluyor, çabuk kırılıyor.

Aka' Alıntı:
Elektrik ve gazaltı kaynağı sırasında motor çalışır halde olmalı, bu konuda her ikiside aynı ( akü kafasını ayırmak en doğrusu, sizin araçta akü kafasını ayırmanın mahsuru yok ) fakat elektrik kaynağı hiç bir zaman gaz altı gibi sağlam olmuyor, öncelikle çapaklı kaynak yaptığı için sağlamlığı daha az oluyor, çabuk kırılıyor.

Çapaklı ve zayıf olduğu doğru.Yan şase bağlantılarının altına parça koydurmuştum"Oksijen kaynağıyla" oradaki boşlukların bir kısmını da ben elektrik kaynağıyla doldurdum. Burada işin ehlini bulmak çok zor.İlerde Bursa'ya gidersem ,gazaltı ile tamaqmen doldurtmayı düşünüyorum.Selamlar.

Simav'da Hüma Hatun Anaokulunun bahçesine hediye olarak yaptığım şelale.

SAM_0675.JPG

SAM_1018.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR