Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (Adil05)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Adil05 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,147
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 219,466
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar İveco 15.6 (adil05)

Adil hocam sanırım 2 -3 sene deyil 5 -6 yıl sizi götürür sağlıklı bol güneşli günlerde kullanmanız dilegi ile.

Selamlar Saygılar

Turan YUCEL.

Etiketler

Adil05' Alıntı:
Levent Bey, söylediğiniz sorunu başlarken yaşadım. Buna rağmen şansımı masiften yana kullandım. Bu nedenle tüm kapaklar zıvanalı ve ortaları 25 yıldan beri elimde bulunan 5x60 cm ebatlarındaki lambrilerden doldurdum. Sunta, mdf bana göre değil. Kapakların dönmesi mümkün değil. Bu şekliyle iki sene kullansam bana yeter. Kaldı ki, banyo kapısı ve çekmeceler hariç, diğer kapaklar üstten oturmalı. Ana gövdelerini çalışmayacak şekilde bağladım. Sizin tedirginliğinizi yaşadım. Benim adıma tedirginliğinizi belirtmeniz beni çok mutlu etti. Teşekkür eder, sevgilerimi iletirim.

Adil hocam, tedirginlikle yazmıştım acaba gönülleri kırılırmı diye ama yazmak zorundaydım, neticede kendi zevkiniz fakat sizin araca bakıp masif ahşap yapmak isteyen arkadaşlarımız olacaktır, en azından başına gelecekleri bilsinler ona göre tercih etsinler,
hocam ahşabınız kuru ama aracınız bir noktada sabit değil, sizin ahşabınız bulunduğu bölgenin nem şartlarına göre kuru.
kuru ahşapla antalyada 10gün kalınca ahşabınızın nem miktarı antalya iklimine uyarak artacaktır, sonrasında başka bölgeye geçtiğinizde oranın nem miktarına uyacaktır, tehlikede buradadır,
selam ve sevgiler

buralpdi' Alıntı:
fakat sizin araca bakıp masif ahşap yapmak isteyen arkadaşlarımız olacaktır, en azından başına gelecekleri bilsinler ona göre tercih etsinler,

Doğrusu ben bu görüntüye özenmiştim,

Aka' Alıntı:
Doğrusu ben bu görüntüye özenmiştim,

masif ahşabın çalışma riski olmasa benimde tercihim olurdu,
onun sıcaklığını ve doğallığını hiçbir şey vermez,
selamlar

buralpdi' Alıntı:
Adil hocam, tedirginlikle yazmıştım acaba gönülleri kırılırmı diye ama yazmak zorundaydım, neticede kendi zevkiniz fakat sizin araca bakıp masif ahşap yapmak isteyen arkadaşlarımız olacaktır, en azından başına gelecekleri bilsinler ona göre tercih etsinler,
hocam ahşabınız kuru ama aracınız bir noktada sabit değil, sizin ahşabınız bulunduğu bölgenin nem şartlarına göre kuru.
kuru ahşapla antalyada 10gün kalınca ahşabınızın nem miktarı antalya iklimine uyarak artacaktır, sonrasında başka bölgeye geçtiğinizde oranın nem miktarına uyacaktır, tehlikede buradadır,
selam ve sevgiler

Önemli bir açıklama. En azından imrenenlere yol gösterici olacaktır; teşekkürler... :smiley: ;)

Cavid Sezen

Adil hocam ona çare bulur, hiç bşey yapamazsa aracı nemli bölgelere götürmez. yada kuru..

İyi bir izalasyonla bu problem ortadan kaldırılamaz mı?
Masif olsa da olmasa da, profesyonelce fırınlanmamış her ağaç için aynı tehlike yok mu??

Bence, bu araç kış aylarında yapıldığından; yazın kullanılırken değişen hava sıcaklıklarında metal genleşmesi, ahşaptan fazla olacağında, rutubet alacak noktalarda uygulanacak iyi bir izalasyon ile sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum.

Bu konuda,kullanılır ama bakımı zordur diyelim ve Adil Hocam'ı bu araca ağzının tadı ile bindirelim :smiley:

Syg.

Adil bey vernik işlemi tamamlandımı? son halini meraktayız. Yollara bir an önce çıkmanızı dilerim.

Selamlar

Turan YUCEL' Alıntı:
Adil hocam sanırım 2 -3 sene deyil 5 -6 yıl sizi götürür sağlıklı bol güneşli günlerde kullanmanız dilegi ile.

Selamlar Saygılar

Turan YUCEL.
Turan YUCEL' Alıntı:

Selamlar Saygılar

Turan YUCEL.
Böyle dostlar beni rahatlatıyor.Yaşayıp görcez.Sevgilerle kalın.

gezmen' Alıntı:
Önemli bir açıklama. En azından imrenenlere yol gösterici olacaktır; teşekkürler... :smiley: ;)

Cavid Sezen
Burada herkesin yeni gelenlere doğruyu söyleme zorunluluğu var.Darılmak şöyle dursun teşekkür etmek lazım.Gelen eleştiriler aile üyelerinden geldiği için başım üstüne.Değişik bir uygulama yaptım.Eksisini artısını zamanı gelince yazacağım.Sevgiler.

güngör' Alıntı:
Adil bey vernik işlemi tamamlandımı? son halini meraktayız. Yollara bir an önce çıkmanızı dilerim.

Selamlar
Levent Bey, üç gündür Ankara'da idim o nedenle cevaplayamadım.Özür diliyorum.Sanırım 17, 18 nisanda son şekliyle resimleyeceğim.Sevgilerle kalın.

Aka' Alıntı:
Adil hocam ona çare bulur, hiç bşey yapamazsa aracı nemli bölgelere götürmez. yada kuru..
7x10 metre boyutlarında örtü yaptım.Üzerini örtüp,sadece bakmak üzere evin önünde sergilemeyi düşünmez değilim,hani!.Nasıl ki klimasız yaşamak için bir rota takip edeceksem,Arabaya bir higrometre koyup %35ile %45 arası neme göre de ek bir rota düzenlemem gerekecek.Sevgilerle kalın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Bu konuya bir cevap yazın...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,625
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler