Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - (ykamas)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ykamas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 162
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,609

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - (ykamas)

syn.yakamoz ben henüz eskilerin tabiri ile cik cik oluyorum.bende karavan yapmaya çalışıyorum.tabi profesyonel yardım da alarak fakat sizlerin engin tecrübelerine ihtiyaım var şu anda da elektrik,su tesisatı gibi konular çok önemli yardımlarınızı bekliyorum.saygılarımla aracım mercedes 312 kasa yüksek tavan su deposunu nereye yerleştirmeliyim atık suyu ne yapmalıyım saygılarımla

Sayın emmez,
Elektrik kablosunu be 4X2.5 lik elimde faladan bulunan kabloyu şoförün koltuğunun arkasından başlayıp arkaya doğru yan döşeme atından geçirdim.
Bu kablo çok kalın gibi gelebilir ama renklerden ikisi 220W için ekisini de 12 w için düşündüm.Hiçbirini kullanma ihtiyacım olmadı henüz.
Su tesisatı için yumuşak,şeffaf slikon 2.5 luk hortum kullandım.Kıvrılması kolay ve içi göründüğü için.
Aslında telefonla daha detaylı görüşmek mümkün.
Siz çağrı bırakın ben ararım sizi
Selamlar

Sayın emmez,
Atık su deposu önemli, onu galvanizli saçtan dalga kıranlı derseniz her tenekeci bile yapar ama bir bilen olsa daha iyi.
Sakın araç içi depo yaptırmayın.hiçbiri sağlıklı değil.
Benim araştırmama göre 19 Lt su damacanalarından ideali yok. Uluslararası standardı olan tek içeçek su deposu bunlar.
3 tanesi yetti bana.Yıkama derdi yok.değiştimek çok koay.
slikonlu horumu içine saldım.bitince diğerine taktım hortumu.
gözümün önünde tezgah altında duruyor.çok pratik.
bu dediklerimi kullanma suyu için de içme suyu için de kullanıyorum.
gerçi çoğunlukla 5 yada 10 lt hazır sular hem ucuz hemde kolay taşınıyor.
içme suyu için motorum var çok işime yarıyor.hem kısa gezilerde de ideal.
Saygılar

sayın ykamas gerçekten verdiğin bilgiler çok yararlı .en önemlelerinden de lektirik kablo sistemi ayrı ayrı aymaktansa tek kablo ile harika bir fikir.su depo işini dediğiniz gibi bölmeli veya sizin kullandığınız gibi kullanılabilir o zaman içeride yer kaplama durumu olcak.atık suyu nereye direk dışarıyamı yoksa onada bir depomu tezgah altındamı yoksa alttamı koymakta yarar var.aracımın ruhsatını ne olarak alırsam daha uygun olur.moto karavan veya bazı araclarda kamp taşıtı yazıyor ruhsatta,ayrıca son isteğim şimdilik bnde arkaya motor koymak için yer yaptırmak istiyorum.tabi ben tarif ederek demirciye bunla ilgili sizinde motorunuz olduğuna göre bir çizim gönderme imkanınız varmı,eeee çok oldun demeyyeceğinize inanıyorum.ekremyavuz35@hotmail.com. saygılarımla herşey gönlünüzve olsun

sayın ykamas bu arada unuttum önceki aracımdan kalan 12 ve 220 ile çalışan gazlı buzdolabı vardı iyi soğutmuyor.bu nedenle yerine kompresörlü koymayı düşünüyorum.ölçüleri aynımı momilyalar yapılırken boşluğunu o ölçülere göre yaptırırsam ikinci bir iş çıkmaz düşüncesindeyim.saygılarımla

sayın ykamas bu arada unuttum benim önceki aracım transporterdi içne 12 ve 220 ile çalışan gazlı buzdolabı koymuştum hiç verim alamadım.kompresörlü dolap koymak istiyorum ama şu an imkanım yok o nedenle mobilyalçıkmaz diye düşünmekteyimar yapılırken ölçüleri onlarında aynı mı oluyor.büro tiplerinin boşlugunu ona göre bıraktırırsam birdaha iş çıkmaz diye düşünmekteyim

Sayın emmez, büro tipi dolaplarında ölçüleri farklı. Ya dolabınızı alın veya ilerde almaya karar verdiğinizde ortadan kalkmayan bir model seçin. Bence önce dolabı alın sonra mobilya kestirin...

karavanınız hayırlı olsun kazasız belaszı nice gezileri yapmak ve bizle paylaşmak nasip etsin rabbim

Sayın emmez,
Atık su deposu şart.Arabanın altında en uygun yeri usta bulur.
havalandırmalı ve dalgakıranlı olmak zorunda.Aracın sağ tarafında vanası olmalı,kolay açılıp kapanan .
Kullanma ve içme suyu deposu her zaman yani sonradan da olur.bence gereksiz.
En önemlisi herşey 12W a göre olmalı.
en önemlisi buzdolabı 12 w olmalı. 3 sistem ideal olanı. kampdışı konaklamalarda dgazdan faydalanmak çok önemli dolapta.
bir de 12w tv oldumu tamam .kalanı teferruat.
Motor taşıyıcı fotolarım 5 sayfada var.Bence en güzeli Sayın Rüzgar'ın aracındaki .Ayrıntıyı ondan almak daha mantıklı
Bu sitedeki her arkadaşa ve bana dilediğinizi dilediğiniz kadar sorun.kimse sıkılmaz.rahat olun.buradaki güzellikte buradan geliyor zaten.
Saygılar

Ruhsat konusunda;
Aracınızda motokaravan,karavan yazdımı yeter.Koltuk sayısı az olsun.
Tüvden geçtikten hemen sonra ZEYİLNAME düzenletin sigortacınıza
Bu konuda 0533 625 87 83 koçalyans gülay hanımdan profosyönel yardım alabilirsiniz.
iyi günler.

(Kımse sıkılmaz. Rahat olun.)
Bu amator ruh ve anlayıs . Dogrusu Yuregı elınde herkese sunmak ıcın gezen dostluk anlayısı olmalı.
Sagol yusuf hocam.

gerçekten tüm karavancı dostlara minnettarım öncelikle bu siteyi kuran ve tanışıp yardımlarını aldığım hepinize minnettarım.telden arayarak uzunca bilgilendiren sayın arkın beye de ayrıca sevgi ve saygılarımı sunuyorum.iyiki varsınız.dilerim güzel yerlerde güzel imkanlarda buluşmak nasip olur.sizleri seviyorum.herşey gönlünüzce olsun saygılarımla

Mehmet Bey,
Nasıl gidiyor çalışmalar,
Martta Kuşadasına geleceğim,
Aksilik olmazsa dublex bir yer aldım,
Daha bol görüşürüz izmirle-ada arasında.
selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR