Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Ömer Aktaş (gözdemed)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gozdemed Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 149
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,450
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Ömer Aktaş (gözdemed)

Sıra arabanın altında sürünmeye geldi demekki, kolay gelsin..
Yardıma ihtiyacınız olduğunda, yedek kuvvet olarak hazırım haberiniz olsun..
Yapacağın depo, 82.8 Litre....

Etiketler

Sağolasın Atilla abi bende aynı çıkarmıştım birde size danışayım dedim 82 litr kullanım suyu atığı için fena değil sanırım ve çok estetik olacağına eminim sıra polyester kaplamaya geldi bu hafta içi bir aksilik olmaz ise bitirip tamamlayabilirim,sadece yardım için değil herzaman gelebilirsiniz.

kolay gelsin Yusuf,
el fren telinin geçeceği boruyu mümkün olduğunca büyük tut, tolerans payın olsun

Haklısın Levent abi bende aynı fikirdeyim daha boruyu ayarlamadım ama uygun olan en iyi boruyu kullanacağım borunun dışınıda polyester kaplayıp o şekliyle takacağım yerine ayrıca orta üst noktasına hava çıkışı koyacağım bakalım bitince neye benzeyecek.

Aliço' Alıntı:
Karavanınızı sağlıklı, neşeli gezilerde kullanın. İnverter. akü şarjörü ve aküyü koyduğunuz dolap da havalandırma kanalları açmayı düşünüyormusunuz ? Dolap tamamen kapalıysa sorun yaratabilir. Kolay gelsin.

Hüseyin bey, iyi dileklerinize teşekkür ederim.Aı geçen kutunun iki yüzüne 5*17 cm boyutunda havalandırma pencereleri açıldı.

Tüm iyi dilek dileyen arkadaşlara teşekkür ederim.Yusuf depoyu burdaki resimde gördüm teşekkür ederim.Döşemeleri aldım yerlerine yerleştirdim bence güzel oldu.Sürgülü Kapıdaki yapıştırma camı su geçirdiği için canım sıkıldı.Havalar ısınınca hemen silikonlayacağım.Acilen buzdolabı kilidi lazım,kapısı açılıyor.
En önemli haberim karavan 19 haziranda muayeneye girecek,inşaallah bir sorun çıkmaz.

Yusuf senle konuştuğumuzdan buyana kaç saat oldu. Kapağı yaptım eve cıktım. Arabanın içi darma duman :smiley: . Temizlenecek oda yarına kaldı. Bahsettiğin çalışmalara şimdi bakabildim. Gayet güzel olmuş. Çok güzel olmuş elinize saglık. Bu işte acele etmemek yavaş yavaş sindire rek yapmak en güzeli. Allahtan evin altındaki küçük atölye var. Bu cok iyi senin acından.
Ömer Bey aracınız hayırlı olsun. Kısa zamanda ugrayıp tanışmak isterim. Yatak sistemi v.s diğecek yok çok güzel.

Arkın teşekkürler beğenmene sevindim sanada kolay gelsin.bu hafta sonu muhtemelen bir aksilik olmaz ise bizim orada çalışacağız haberleşiriz vaktin olursa gelirsin sohbet ederiz.

Ömer bey öncelikle karavanınız hayırlı olsun güzel günlerde güzel geziler yapmanız dileğiyle.

Yusuf usta ben yine krom diye tutturucam. Atık su deposunun içinden demir boru geçirirsen deterjanlı su hızla demiri çürütür bir iki seneye kalmadan başın ağrır. Krom boru kullanırsan yıllarca sorun çıkmaz. Kullanacağın borunun çapını belirleyince haberim olsun belki bende ayarlayabilirim.

Ömer beye ve sana iyi çalışmalar kolay gelsin.

İlker kardeş çok teşekkürler haklısın paslanmaz tabiki iyi olur gerçi ben polyester kaplayacaktım boruya polyester saracağım için bozulma olmaz ama yinede imkan varsa paslanmaz yapmada fayda var 45cm ve 40'lık boru işimizi görür içinden 8'lik demir geçecek

Tebrikler. Yeni gordum ve gercekten cok begendim. Elinize saglik. Sevgiler.

Bugün İkitelli sanaiden gidip polyester ve cam elyafı aldım ve depoya başladım önce elyafı serdim her tarafından iyice zımbaladımki kabarma olmasın sonrada sadece alt kısmını akşam karanlığı basmadan ilacını yapıp sürdüm yarın içini tamamıyle bitiririm gerekirse ikinci katını süreceğim ama zımparalayarak tabi zımparalamaz isek katmanlar arasında cam yüzey yapışmayı engeller bu da mukavemeti azaltır.

10062010297.jpg

10062010298.jpg

10062010299.jpg

Bugün ayrıca keresteciler sanai sitesinden kapaklar ve kapılar için tas menteşe aldım banyo kapısı için 4 adet 90 derece açılan menteşe,kapaklar içinse kendinden amortisörlü olanından diğerlerine göre daha pahalı bir ürün ama açıp kapatırken piston sebebine yavaş açılıp kapanıyor hatta malzemenin hafifliğine göre yukarıda bile tutma durumu var birde bir güzelliği kapağı kapatınca kendiliğinden açılmasını engelliyor ayrıca bir kilit takmaya ihtiyaç kalmayacak gibi.

Yusuf usta el fireni demirini geçireceğin borular hazır.

Evet değerli dostlar hem iş yoğunluğundan hem karavan ile alakalı koşturmalardan çok fazla nete girmeye fırsatımız olmuyor bu geçen zaman zarfında elimizden geldiğince Yusuf kardeşiminde yardımıyla birşeyler yapmaya devam ettik ve bugün itibariyle işin kabasını attık şükür araç projeside onaylandı ve tüv'den tesbit için muayene randevüsü aldık ayın 19'unda kısmetse muayenesinide yapıp aracımızı tescilleyeceğiz.araç şu haliyle bayağı elle tutulur hale geldi yatak ve minderler bitti,vernik cila işleri bitti su tesisatı lavabo işi bitti kullanılır hale geldi ocak almıştık ama muayeneden sonra takacağız,elektrik ve lambaların montajı bitti sadece tavana vinleks ve banyonun iç mineflo uygulaması kaldı onlarıda zaman içinde halledeceğiz,bugün en son kapakları kesdik ve güzel kendinden amortisörlü tas menteşeleriyle montajını yaptık çok şık oldu tavsiye ederim,ayrıca atık su deposu bitti sadece su giriş ve çıkışları takılıp alta montajı kaldı onlarıda en kısa zamanda muayeneden sonra halledeceğiz,yaptığımız işler ile alakalı 3-5 kare foto umarım beğenirsiniz.

12062010300.jpg

12062010301.jpg

12062010302.jpg

12062010303.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri