Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Ömer Aktaş (gözdemed)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gozdemed Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 149
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,523
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Ömer Aktaş (gözdemed)

Powmar'dan voltmetreyi spariş ettik yarın geliyor digital mavi renk voltaj 11.5 e düştüğünde kırmızı led ile uyarı veriyor.isteyen arkadaşlara Bülent bey yardımcı oluyor.

Etiketler

Yusuf , voltmetre için teşekkürler.Gerçekten nekadar tüketim yaptığımızı görebileceğiz.Diğer arkadaşlarada önerebiliriz.

Arkadaşlar,zımpara işine devam ediyorum.Bu arada oturma gurubu ve yatak süngerlerini kaplamaya verdim.Resimlerini yakında buraya koyacağım.Ayrıca projem onaylandı.Muayene için randevu almaya çalışacağım.

herkese selam

Ömer abi projeniz TSE'den onaydan geçmiş hayırlı olsun birde tesbite gidip muayeneden geçtinizmi tamamdır iş hadi hayırlısı en kısa zamanda şu vernik işini halletmek lazım,zaman geldi artık yaza hazır olması lazım aracın.

Karavanınızı sağlıklı, neşeli gezilerde kullanın. İnverter. akü şarjörü ve aküyü koyduğunuz dolap da havalandırma kanalları açmayı düşünüyormusunuz ? Dolap tamamen kapalıysa sorun yaratabilir. Kolay gelsin.

Hüseyin abi o havalandırma ızgaralarından 3 tarafada açtık çok şık duruyor bi ara fotolarını ekleriz bugün arabada çalışıyoruz pinoteks uygulaması yapacağız.

Ömer bey karavanınız hayırlı olsun sağlıkla kullanın.

Bugün bolca zımpara işinden sonra komple kontralara pinoteks uyguladık Ömer abinin tercihi pinoteksi şeffaf naturel olanından sürdük az da olsa ahşabı kızarttı ama asıl kızarıklığı dolgu ve son kat vernikten sonra göreceğiz,fotoğraf çekemedik fırsat olmadı,sağolsun Atilla abi yine ziyaretimize geldi bol bol sohbet edip çay içtik karavan ve karavancılıkla ilgili çokca bilgi paylaşımı oldu kendisine tekrar teşekkür ederiz,en kısa zamanda fotoğrafları ekleriz.

Ömer bey karavanınız çok güzel.Hayırlı geziler diliyorum.Karavanınızı kendiniz imal ettiğiniz için size ayrı bir zevk verecektir.Sevgi ve saygılar.

merhaba ömer bey aranıza yeni katıldım ve ilk önce sitede karavan linkini gezdim neden derseniz karavan hastasıyım amma karavanım yok mevcut karavanlar pahalı pejo j 9 alıp yüksek tavan panelvan (ucuz olduğu için duygusal bir durum) yapmayı düşünüyorum 5 nüfusum 3 çocuk hanım ben. Bir türlü çizim yapıyorum araçlara baktım inceledim. Ama tam tasarım yapamadım bu arada sizin tasarımı gördüm sitede ki diğer tasarımlardan yararlanıp önce kafamda tasarlayıp sonra önce araba alarak işe başlamayı düşünüyorum inşaallah.. :smiley:

Sayın yaylacım aramıza hoş geldiniz,umarım hayallerinize kavuşursunuz.
Ayrıca avatarınızın altındaki söz çok hoşuma gitti (Yokluk mertliği bozmasa bende bilirim gezmeyi) ;) ;D

Arkadaşlar dün sıkı bir çalışma ile önce ek yerlerinin çıtalarını döndük sonrasında dolgu verniği yaptık kuruduktan sonra aldık elimize 220 zımparayı Başladık Ömer abi ile zımparaya iş bittiğinde ikimizde dolgunun beyaz tozundan değirmenden çıkmış gibiydik ;D sonra vernik kısmına geldi sıra içeeride biraz temizlik yaptıktan sonra pistole ile başladık verniği atmaya güzel oldu birkaç yerde ufak tefek hatalar var yağmur başlamadan bitirelim diye acele ettik sonra biraz zımpara yapıp lokal vernikler atacağım tam yağmur yağmaya başladı bizde koştura koştura bitirdik işi karanlık olduğu içinde fotoğraf çekemedik en kısa zamanda fotoğraflayıp burada paylaşırız,bugün yatak ve koltuk döşemeleride bitiyor sadece su tesisatı bağlanacak sonrasında araç ufak tefek eksiklerle yola hazır zamanla onlarda halledilir umarım herkes hayaline kavuşur.

yaybek' Alıntı:
Arkadaşlar dün sıkı bir çalışma ile önce ek yerlerinin çıtalarını döndük sonrasında dolgu verniği yaptık kuruduktan sonra aldık elimize 220 zımparayı Başladık Ömer abi ile zımparaya iş bittiğinde ikimizde dolgunun beyaz tozundan değirmenden çıkmış gibiydik ;D sonra vernik kısmına geldi sıra içeeride biraz temizlik yaptıktan sonra pistole ile başladık verniği atmaya güzel oldu birkaç yerde ufak tefek hatalar var yağmur başlamadan bitirelim diye acele ettik sonra biraz zımpara yapıp lokal vernikler atacağım tam yağmur yağmaya başladı bizde koştura koştura bitirdik işi karanlık olduğu içinde fotoğraf çekemedik en kısa zamanda fotoğraflayıp burada paylaşırız,bugün yatak ve koltuk döşemeleride bitiyor sadece su tesisatı bağlanacak sonrasında araç ufak tefek eksiklerle yola hazır zamanla onlarda halledilir umarım herkes hayaline kavuşur.

elinize sağlık :smiley:

Ömer Bey, Yusuf Usta özellikle ducato dizaynı konusunda bayağı yol katetti. Her zamanki alçakgönüllülüğüyle bizlerin de gönlünü kazanmaya devam ediyor. Kolaylıklar diliyorum, kazasız belasız günlerde kullanmanız dileğiyle

'' Güzel İzmir'den'' selamlar sevgiler.

Bugün Ömer abinin arabasına pis su deposunu yaptım 10mm kavak kontra vardı eski bir malzemeydi onu kullandım 10mm kullanmamdaki amaç montajını taptıktan sonra kenarlarını yuvarlatabilmekti yani kenar keskin hattını avuç içi taşlamaya taktığım zımpara ile taşlayıp yuvarladımki cam elyafı köşeleri dönüşte istediğiniz gibi köşeli kıvrılmıyor kurumaya başlayınca köşelerde kabarma oluyor ve hava boşluğu kalıyor buda sızdırmaya sebep oluyor,ben elyafı döşerken gerdirerek tel zımba ile zımbalayıp tüm potluklarını alacağımki hava boşluğu oluşmasın,iyice zımbalayıp elyafa hareket şansı vermeyeceğim bu sebeple çok düzgün bir depo çıkacak,önce içini sonra dışını kaplayıp kapağınada aynı işlemi yapıp birleştireceğim tabiki su girişi,çıkışı ve hava çıkışı koyacağım.

Yalnız depoda ben kendi depomdaki sistemi uyguladım daha önce kendi depomda el fren telini aşağı sakıtıp deponun altından geçecek şekilde bırakmıştım teldeki bu esneme el freninin zayıflamasına neden oldu hatta muayeneye götüreceğimden depoyu söktüm el frenini yeniden eski haline getirdi,ama geçen gün Atilla abi ve Levent abi ile konuşmalarımızda deponun ortasından iki ucu dışarıda kalacak boru geçirip fren telini bu delikten geçirerek sisteme bağlayacağız yani fren teline bir yol açacağız ve tel hiçbir engeli olmadan çalışacak,şimdi bu sistemi hem Ömer abinin deposuna hem kendi depoma uygulayacağım ve problen çözülmüş olacak,araç içinde temiz su deposu olan için en pratik çözüm atık su için bu ve ölçüleride yabana atılır gibi değil.

ölçüler 111X40X22 içi kaç litre alır matematiği iyi olan bi zahmet hesaplasın yalnız içerisi 109X20X38

07062010293.jpg

07062010294.jpg

07062010295.jpg

07062010296.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,809
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON KONULAR

Geri