Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Nihat Zaloğlu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zaloğlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 586
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107,036
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Nihat Zaloğlu

zaloğlu' Alıntı:
Yerlerine alıştırılan parçaların tümü söküldü.
Zımpara yapıldı.

Ahşap işlerim bitince o işi benim de yapmam gerekiyor. Nasıl gözümde büyüyor, anlatamam. :(

Etiketler

zaloğlu' Alıntı:
Hikmet bende sizleri çok özledim,torunlardan fırsat buldukça karavanı bir an önce bitirmeye çalışıyorum.
Benimde çok ihtiyacım var bir kış kampına inşallah bu kış bitmeden yaparız.Selam ve sevgiler.Adil bey ısıtıcımdan çok memnunum en düşük ayarda içerisi fırın gibi.Yolcu kotuğunun altında üflemeyi koridoro doğru yönlendiriyorum.Selam ve sevgiler.
Zaloğlu teşekkür.Ben de aynı yere yerleştirmeyi düşünüyorum.Selamlar.

Nihat abi selamlar, bu aralar pek görünmüyordun, sanırım ikizler zamanını baya dolduruyor ;)
Karavanına yeni eklemeler yapmışsın, eline sağlık güzel görünüyorlar. Aynaya taktığın kaplamayı ben de düşünmüştüm ama aile bireyleri ortak bir karara varamadılar, ben de beklemeye aldı.(Aydın'da da çifti 100 tl) :smiley:

zaloğlu' Alıntı:
Karavan yapımında en sıkıcı ve yorucu iş bu.Selamlar.

Ben zımpara ve vernik işini bir profesyonele yaptırma niyetindeyim. Ama bütün herşeyi söküp yeniden monte etme fikri bile işkence gibi geliyor. Bitmiş bir işi ikinci kere yeniden yapmaktan oldum olası nefret etmişimdir. Gönlümden hep anında verniklemek geçiyor. Ama renkte ton farkı olacak diye çekindiğimden (ki olacağı kesin, fabrikasyon ürünlerde bile buna bizzat şahit oldum) mecburen erteliyorum. Ben bu tür farklara çok titizlenmem aslında. Ama hanım sanatçı olunca iş değişiyor. ;)

drares' Alıntı:
Nihat abi selamlar, bu aralar pek görünmüyordun, sanırım ikizler zamanını baya dolduruyor ;)
Karavanına yeni eklemeler yapmışsın, eline sağlık güzel görünüyorlar. Aynaya taktığın kaplamayı ben de düşünmüştüm ama aile bireyleri ortak bir karara varamadılar, ben de beklemeye aldı.(Aydın'da da çifti 100 tl) :smiley:
Haşmet doktorum torunlar ilk sırayı fazlası ile aldı duygular çok değişik.Teşekkür ederim,Ankarada aynı fiyata aldım.Benim çok hoşuma gidiyor.

TA2RX' Alıntı:
Ben zımpara ve vernik işini bir profesyonele yaptırma niyetindeyim. Ama bütün herşeyi söküp yeniden monte etme fikri bile işkence gibi geliyor. Bitmiş bir işi ikinci kere yeniden yapmaktan oldum olası nefret etmişimdir. Gönlümden hep anında verniklemek geçiyor. Ama renkte ton farkı olacak diye çekindiğimden (ki olacağı kesin, fabrikasyon ürünlerde bile buna bizzat şahit oldum) mecburen erteliyorum. Ben bu tür farklara çok titizlenmem aslında. Ama hanım sanatçı olunca iş değişiyor. ;)
Eğer kayın kontra üzerine şeffaf vernik düşünüyorsan ton farkını önlemenin imkanı yok.(ağacın ve desenin farklı olmasından dolayı)
Benim tüm parçalarım sökülüp takılacak şekilde monte ediyorum.Yerine alıştırmadanda yapılır ancak o iş profosyenellere ait.

Kolay gelsin Nihat abi..
Vernikli çalışmada zurnanın zırt dediği delik işte burası...Ahmet Kaya'nın "siz benim neler çektiğimi nereden bileceksiniz" şarkısındaki gibi, bende ilk karavanda bu sıkıntıyı yaşadım, ben yine "kendime göre" bir çözüm yolu bulmuştum, mobilya literatüründe böyle bir çözün varmı bilemiyorum ama işin içinde olanlar görüşlerini belirtebilirler...
Kontra üzerine, sonkat vernik atılmadan önce 2-3 kat dolgu verniği her katta zımparalanak sürülür, bu yöntem yüzeyin el temasında ipeksi bir his vermesini sağlar, bende ilk karavanı bu yöntemle yaptım, arada şunu keşfettim, her dolgu verniği katı kontraya hafif sarımsı bir tabaka yüklüyor, dolgu vernikli bir kontra ile dolgu verniksiz kontra arasında kesin bir ton farkı oluyor...İşte ben çözümü burada buldum, işin başında 2 kat sürmeye başladığım dolgu verniği kat sayısını iş ilerledikce sırası ile 3-4-5 kata çıkararak dolgu verniğinin sarımsı duman tabakası artırarak kontrada oluşması olası ton farklarına engel oldum..Çok gecikmeli ilavelerde ise dolgu verniğini 7-8 kat atarak yine ton farklarına kısmen engel olmaya çalışdım...
Vernikli kontra işi gerçekden 2-3 kat dolgu verniği, her katta zımpara, en sonunda ipek mat sonkat uygulanırsa gerçekden zor iş...

20111215_160510.jpg

Atilla çok teşekkür ederim.
Gezenbiliri çok seviyorum;çok şey öğretti bize .Konu açılmışken zımparanın tozunun boğazını doldurup öksürmeye başladığın,kipriklerinin arasına dolup gözlerinden yaşlar geldiği zaman emeğin kıymetini daha çok anlıyorsun.Selamlar.

zaloğlu' Alıntı:
Zımpara ve dolgu verniğine devam.
Zaloğlu kolay gelsin.İş buraya kadar geldiğine göre sırat köprüsünü geçmiş sayılırsın.Kullandığı masifin adını öğrensek.Biliyorsun peşinden geliyoruz. Selamlar.

Nihat abi kolay gelsin çok güzel oluyor masifin rengi çok güzel görünüyor,yalnız aynı işi 2 kere yapmak çok zor sök tak işi bayağı uzatacak ben vernik ve dolguyu üstünde yaptım camları ve örtülmesi gereken yerleri gazeteyle kağıt bant kullanarak kapadım sonra tek seferde bitti iş,ayrıca dolgu vernik çok güçlü bir yapıştırıcıdır aralara girerek tüm parçaları bir birine bağlayıcı özelliği var ;)

Adil05' Alıntı:
Zaloğlu kolay gelsin.İş buraya kadar geldiğine göre sırat köprüsünü geçmiş sayılırsın.Kullandığı masifin adını öğrensek.Biliyorsun peşinden geliyoruz. Selamlar.
Adil bey dolgu verniğini soruyorsan markasını resimliyorum.Selamlar.
Yusuf Aybek' Alıntı:
Nihat abi kolay gelsin çok güzel oluyor masifin rengi çok güzel görünüyor,yalnız aynı işi 2 kere yapmak çok zor sök tak işi bayağı uzatacak ben vernik ve dolguyu üstünde yaptım camları ve örtülmesi gereken yerleri gazeteyle kağıt bant kullanarak kapadım sonra tek seferde bitti iş,ayrıca dolgu vernik çok güçlü bir yapıştırıcıdır aralara girerek tüm parçaları bir birine bağlayıcı özelliği var ;)
Yusuf teşekkür ederim.Artık sona geldik.Selamlar.

imagesCAP3365O.jpg

Nihat agabey ellerine saglık cok güzel olmuş saglıktan kullanın.

Selamlar Saygılar.

Turan YUCEL.

Tebrik ediyorum çalışmalar çok başarılı.
Tek handikap Tuv Türk muayenesindeki olası sıkıntılar ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,787
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

SON KONULAR

Geri