Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Nihat Zaloğlu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zaloğlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 586
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 107,009
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Nihat Zaloğlu

TA2RX' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=51526.0;attach=386030;image

Sürücü kabininin üzerini tamamen mi kapatacaksınız? Yoksa buraya bilahare kapak yapılacak mı? Yapılmayacak ise güzel bir dolap alanı ziyan edilmiş olur derim.
Bekir bey Yatak kısmındaki dolaplardan yapacağım.(önceki sayfalarımda resimleri var.)
İlginize teşekkür ederim.
Aka' Alıntı:
Genel olarak güzel bir iş çıkarmışsınız, elinize sağlık. faydalandık.
Çok teşekür ederim.Sizede kolay gelsin.
buralpdi' Alıntı:
Nihat hocam bu hamsiler güç, kuvvet, moral olmuş size, işler hızlanmış :smiley:
kolay gelsin,
selamlar
Levent ustam sağol sizlerden de güç kuvvet alıyorum.Sevgiler.
drares' Alıntı:
Afiyet olsun, hamsilerin kokusu buraya kadar geldi :D
Sürücü kabininin üstünü öyle bırakmayacaksın değil mi? Banyoda kullandığın duş teknesinin menşei nedir? kaça mal oldu?
Haşmet Doktorum banyo teknesi 70*70 piyasa malı ederi 100yt.Dolap olacak ,teşekkür ederim.
halilo11' Alıntı:
afiyet olsun görüntü güzel
Buyrun beraber olsun.Teşekkür ederim.

S6303405.jpg

Etiketler

oooo paneller takılmış, ellerinize sağlık, selamlar :smiley:

zaloğlu' Alıntı:
Bekir bey Yatak kısmındaki dolaplardan yapacağım.(önceki sayfalarımda resimleri var.)
İlginize teşekkür ederim.Çok teşekür ederim.Sizede kolay gelsin.Levent ustam sağol sizlerden de güç kuvvet alıyorum.Sevgiler.Haşmet Doktorum banyo teknesi 70*70 piyasa malı ederi 100yt.Dolap olacak ,teşekkür ederim.Buyrun beraber olsun.Teşekkür ederim.

sağol abi inşallah birgün izine gelebilirsem gelir tanışırız nasipse

Hamsi çok leziz görünüyor,

Güneş sisteminizi güle güle kullanın..

Selamlar ve kolaylıklar..

Nihat bey,

Sizin dolap uygulamalarından kopya çekmeye niyetliyim. (Açıkça kopya istiyorum yani ;) )

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51526.msg896609#msg896609 [201 no.lu mesaj]

- Tavan dolaplarının alt ve üst kısımdaki derinlikleri kaç santim?
- Bu dolapların kapağının etrafına (arka yüzeyde) ikinci bir kontra yapıştırmışsınız. Bu güçlendirme için mi? Başka bir amacı mı var?
- Dolabın alt tarafında beyaz bir plastik var. Fayanslarda kullanılanlara benzettim ama sizinki biraz daha enli. Bu nedir? Uygulama şeklini yakın plan fotoğrafla gösterebilir misiniz?
- Basmalı kilitleri nereden kaça aldınız?
- Dolapları neyle / nasıl astınız / sabitlediniz?

yugun' Alıntı:
Hamsi çok leziz görünüyor,

Güneş sisteminizi güle güle kullanın..

Selamlar ve kolaylıklar..
Teşekkür ederim Yücel bey ,Sağlıklı mutlu günler dilerim.
TA2RX' Alıntı:
Nihat bey,

Sizin dolap uygulamalarından kopya çekmeye niyetliyim. (Açıkça kopya istiyorum yani ;) )

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=51526.msg896609#msg896609 [201 no.lu mesaj]

- Tavan dolaplarının alt ve üst kısımdaki derinlikleri kaç santim?
- Bu dolapların kapağının etrafına (arka yüzeyde) ikinci bir kontra yapıştırmışsınız. Bu güçlendirme için mi? Başka bir amacı mı var?
- Dolabın alt tarafında beyaz bir plastik var. Fayanslarda kullanılanlara benzettim ama sizinki biraz daha enli. Bu nedir? Uygulama şeklini yakın plan fotoğrafla gösterebilir misiniz?
- Basmalı kilitleri nereden kaça aldınız?
- Dolapları neyle / nasıl astınız / sabitlediniz?
Bekir bey şu an dolapların yapım aşamasındayım.Ben Kopyadan hoşlanan biriyim. ;D Zamanında bende çektim.
-Dolap kapağının yüksekliğine göre değişebiliyor,yalnı menteşe montaı için üst tarafın en az 5-6 cm olmalı.
-İçtarafına yapılan kontra kapağın arkaya gitmemesi ve basmalı kilidin kapağı sabit tutması için.
-90 derece dönmeli aliminyum profil üzerine vinleks kapladım.
-Basmalı kilitleri hafeleden geçen yıl 3 tanesini 40yt almıştım.
-Dolaları hepsinin iç tarafında le alümyumla sabitlenmiştir.Aynı zamanda öneririm somun perçin kaporta aksamına sıkmışımdır.(yapım aşamasın da var)
Pratik olarak nasıl yapacağınızıda anlatabilirim.Kolay gelsin.

S6303462.JPG

S6303461.JPG

S6303452.jpg

S6303457.JPG

S6303463.JPG

zaloğlu' Alıntı:
-Dolap kapağının yüksekliğine göre değişebiliyor,yalnı menteşe montaı için üst tarafın en az 5-6 cm olmalı.
-İçtarafına yapılan kontra kapağın arkaya gitmemesi ve basmalı kilidin kapağı sabit tutması için.
-90 derece dönmeli aliminyum profil üzerine vinleks kapladım.
-Basmalı kilitleri hafeleden geçen yıl 3 tanesini 40yt almıştım.
-Dolaları hepsinin iç tarafında le alümyumla sabitlenmiştir.Aynı zamanda öneririm somun perçin kaporta aksamına sıkmışımdır.(yapım aşamasın da var)
Pratik olarak nasıl yapacağınızıda anlatabilirim.Kolay gelsin.

Dolabın derinliği ne kadar? (Farklı ise hem tavan, hem alt tarafta)

201 no.lu mesajdaki resimlerin birinde alüminyum profilin kesilmiş hali var. Ama nasıl monte olduğunu anlamadım. Sanırım aslını görmem gerek.

Kapağın arkaya gitmemesini anladım ama basmalı kilidin kapağı sabit tutması meselesini anlamadım.

Hafele sanırım dükkanın adı olsa gerek. Internet'te buldum, bakacağım. Teşekkürler.

TA2RX' Alıntı:
Dolabın derinliği ne kadar? (Farklı ise hem tavan, hem alt tarafta)

Bu alüminyum profil işini anlamadım. Sanırım aslını görmem gerek.

Kapağın arkaya gitmemesi ile basmalı kilidin kapağı sabit tutması meselesini de anlamadım.

Hafele sanırım dükkanın adı olsa gerek. Internet buldum, bakacağım. Teşekkürler.
Dolabın derinliği tezgah üstündeki 27cm, Yükseklik 30cm. Otuma gurubu üstündeki derinlik 20cm.Yükseklik 30cm.
6mt boyunda hazır profil.Resimlerim.
Kapakta amartisor ve menteşelerin arkaya yatırmaması için.
Sana daha detaylı resim çekerim.İyi çalışmalar.

zaloğlu' Alıntı:
Dolabın derinliği tezgah üstündeki 27cm, Yükseklik 30cm. Otuma gurubu üstündeki derinlik 20cm.Yükseklik 30cm.
6mt boyunda hazır profil.Resimlerim.
Kapakta amartisor ve menteşelerin arkaya yatırmaması için.
Sana daha detaylı resim çekerim.İyi çalışmalar.

Bilgiler için teşekkürler. Amortisör'leri de fotoğraflarsanız sevinirim. Komutan sizin kapakları çok beğendi. Ama ben bu tür bir şeyi hiç yakından görmediğim için mekanizmaları kafamda tam olarak oturtamadım. Fotoğraflar çok makbule geçecek.

Bugün menüde gözleme vardı.Arkadaşım Nazmi hazırlamış sağolsun.Kendisine çok teşekkür ederim.
Kaba işleri yavaş yavaş bitiriyorum.
Bekir bey fotoğraflar işinize yarayacak.Yaptıkça yayınlarım.

S6303470.JPG

S6303469.JPG

S6303468.JPG

S6303467.JPG

S6303466.JPG

Sayın Zaloğlu,

Yaptıklarını ve yapacaklarını bir solukda okudum.Geçenlerde her nedense,yapılanları görememişim.Resimlerde çok daha güzel görülüyor
Eline sağlık.Bu arada çalışmaların dışında,çay,Gözleme,Hamsi ler!Ne diyeyim komşuda pişer bir gün bizede düşer inş...
Şaka biryana kolaylıklar dilerim Nihat'cığım

zaloğlu' Alıntı:
Bugün menüde gözleme vardı.Arkadaşım Nazmi hazırlamış sağolsun.Kendisine çok teşekkür ederim.
Kaba işleri yavaş yavaş bitiriyorum.
Bekir bey fotoğraflar işinize yarayacak.Yaptıkça yayınlarım.

Walla ne yalan söyliyeyim, gözleme fotoğraflarını görünce dolaplar ikinci plana düştü. Çok iştah açıcı görünüyorlar yahu :D

airboat' Alıntı:
Sayın Zaloğlu,

Yaptıklarını ve yapacaklarını bir solukda okudum.Geçenlerde her nedense,yapılanları görememişim.Resimlerde çok daha güzel görülüyor
Eline sağlık.Bu arada çalışmaların dışında,çay,Gözleme,Hamsi ler!Ne diyeyim komşuda pişer bir gün bizede düşer inş...
Şaka biryana kolaylıklar dilerim Nihat'cığım
Seyfettin Hocam Samimi güzel duyguların için çok teşekkür ederim.Yapım aşamasında bana güç kuvvet oluyor.
TA2RX' Alıntı:
Walla ne yalan söyliyeyim, gözleme fotoğraflarını görünce dolaplar ikinci plana düştü. Çok iştah açıcı görünüyorlar yahu :D
Bende bir daha sadece öğlen menüyü yayınlarım. :D :D :'(

Nihat hocam üst dolapların altına küçük raflar monte et, çok işe yarıyor,
gözlemelere laf yok afiyet olsun ;D, kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR