Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Nihat Zaloğlu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zaloğlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 586
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 106,822

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Nihat Zaloğlu

3* 97 wat güneş paneli
Juto marka şarz reglatörü
100*2 Jel akü
Güneş panelinin montajını yaptım. 4-5 gündür denemeler çok başarılı olduğunu gözlemliyorum.

DSC00005.jpg

DSC00014 (800x600).jpg

DSC00004 (800x600) (2) (300x225).jpg

Daraldığım son noktada Rıfat imdadıma yetişti,sağolsun.
Eklemeleri ,Bağlantıları ve montajda her türlü kolaylığı gösteren CND firması ve Cengiz beye teşekkür ederim.

DSC00006 (800x600) (640x480).jpg

DSC00010 (800x600) (2).jpg

Nihat hocam paneller hayırlı olsun güle güle kullan :smiley:,
tente bu hafta kargoya verilecek, selamlar

Nihat abi, kolay gelsin, yapanında yardım edeninde ellerine sağlık.....

Abi, fotoğrafda gözüme bir şey çarptı, senin kayar kapının üst kilidi yüzünden sıkıca kapanmama konusunda bir sorunun varmı önce sorayım...
Kilit göründüğü kadarı ile çalışmıyor olması lazım, çünkü mekanizma geriye doru çok dönmüş, bu dönme 45 dereceyi geçerse kapıyı kapadığın zaman kapı kapanır ama üst kilit sabitlemez, kilidin 45 dereceden fazla geri dönmesini engelleyen kilidin içindeki siyah plastik parça kırılmış olabilir, hatta bu pozisyonda kilidin oynayan parçasını kapıya doğru elle döndürsen geri dönüp bir noktaya gelince çıt sesi ile dik konumda kalması lazım, işte kapının kilitlendiği an bu an oluyor, ama senin kilidin döneceğini sanmıyorum.... Resmin sağına yapıştırdığım kilitler kapı açıldığı zaman kilidin doğru hali...
Böyle bir sorun yaşıyormusun, belkide kapı üstten kilitlenmiyor farkında bile deyilsin...
Ben gördüğüme göre bir sürü yorum yaptım ama yinede senin cevabına göre kilidin tamirini beraberce yaparız zira bu kilit 45TL....

Ducato kilit.JPG

berkcantp' Alıntı:
Nihat hocam, hayırlı olsun..
Teşekkür ederim İlhan bey.
güngör' Alıntı:
Nihat hocam,kolay gelsin ve hayırlı olsun.

Selamlar.
Levent bey çok teşekkür ederim.
mhmtabi' Alıntı:
Nihat bey, güle güle kullanın.
Çok sağolun daha iyileri sizeolsun.
buralpdi' Alıntı:
Nihat hocam paneller hayırlı olsun güle güle kullan :smiley:,
tente bu hafta kargoya verilecek, selamlar
Levent çok sağol İlgilerin için çok teşekkür ederim.

yugun' Alıntı:
Hayırlı olsun, İyi günlerde kullanın..
Yücel bey çok teşekkür ederim.Kolay gelsin.
atiladi' Alıntı:
Nihat abi, kolay gelsin, yapanında yardım edeninde ellerine sağlık.....

Abi, fotoğrafda gözüme bir şey çarptı, senin kayar kapının üst kilidi yüzünden sıkıca kapanmama konusunda bir sorunun varmı önce sorayım...
Kilit göründüğü kadarı ile çalışmıyor olması lazım, çünkü mekanizma geriye doru çok dönmüş, bu dönme 45 dereceyi geçerse kapıyı kapadığın zaman kapı kapanır ama üst kilit sabitlemez, kilidin 45 dereceden fazla geri dönmesini engelleyen kilidin içindeki siyah plastik parça kırılmış olabilir, hatta bu pozisyonda kilidin oynayan parçasını kapıya doğru elle döndürsen geri dönüp bir noktaya gelince çıt sesi ile dik konumda kalması lazım, işte kapının kilitlendiği an bu an oluyor, ama senin kilidin döneceğini sanmıyorum.... Resmin sağına yapıştırdığım kilitler kapı açıldığı zaman kilidin doğru hali...
Böyle bir sorun yaşıyormusun, belkide kapı üstten kilitlenmiyor farkında bile deyilsin...
Ben gördüğüme göre bir sürü yorum yaptım ama yinede senin cevabına göre kilidin tamirini beraberce yaparız zira bu kilit 45TL....
Atilla çok sağol ilgin için ayrıca teşekkür ederim .Sabah ilk işim kapıya bakmak olacak.İyi olacak kişinin doktor ayağına gelirmiş.

İçeriden kilide dikkat et, tahminen mekanizma, kapı kasasındaki mekanizmanın altından geçip boşa gidiyor, zaten kapıyı açınca kilidin mekanizması elle kapıya doğru dik konuma getirilemiyorsa, arızalı demekdir, ama sorun yok hallederiz...

Nıhat bey
Nazar degmesin hem cok guzel oluyor , hem de oldukça hızlı gidiyorsunuz.
Hayırlı olsun , kolay gelsin.
Selamlar.

Nihat abi, panelin hayırlı olsun, güle güle kullan. Atilla abinin anlattığı kilit arızası benim arabada da vardı, serviste hallettirdim. Acaba bu modellerin kusurlarından birisi mi?

Haşmet o kilit size özel deyil, bizimkilerdede aynısı kullanılıyor, tasarımında bir sorun var, ama bir kaç yöntem ile ben o sorunu çözdüm, diğerlerininde resimlerini ayarlayayım, tamiri anlatacağım, ihtiyacı olanlar kolaylıkla sorunu çözebilecekler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri