Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 402,576
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

atiladi' Alıntı:
Levent, güzel gidiyor eline sağlık...
Lavoboyu çok büyük kullandın gaiba, doğrama hazırlıkları için tezgah bırakmadın, bunu nasıl çözeceksin, bir planın varmı.? Musluk için lavoboyu tezgaha ortalamışsın, keşke klasik elektrikli karavan musluğu kullanmayı planlayıp, lavabonun karşı çelik duvarına monteleyecek şekilde planlasaydın, veya köşesinden musluklu lavabo tercih etseydin.... Lavaboyu karşı duvara dayayıp, lavabo önünde bant şeklinde geniş bir iş yapma zemini elde edebilirdin..
Olmuşla bitmişe çare yok, bunu konuyu izleyenler için yazıyorum, bu tip seçenekler, kişisel alışkanlıklar ve tercihlere göre şekillenmekle birlikde, göz önünde bulundurulsun diye yazdım...

Atilla ağbi lavaboyu bilerek büyük tuttum, sebeb ise büyük lavaboda bulaşık yıkamak daha rahat oluyor etrafa daha az su sıçrıyor, lavabo daraldıkça bulaşık yıkamak daha da zorlaşıyor, yerin darlığından dolayı rahat bulaşık yıkamak adına böyle bir tercih yaptım, lavabonun içinde tırnak bölümüne göre(kırmızı noktalı yerlere göre) bir plesiglas kestirerek lavabo üstünü tezgah olarak kullanacağım, ayrıca banyo-wc duvarından mutfak tezgahına inen seyyar bir de masam olacak, yani mutfakta rahatca yemek yapılabilecek ortamı sağlamış oluyorum
altt resimdeki gibi

cvbn.jpg

Etiketler

Herşey çok güzel oluyor. Bekleyin yollar; süper bir karavanı taşımak ve onu istediği yere ulaştırmak için...
Ellerinize sağlık. Saygılarımla..

Şeref

Herşey çok güzel oluyor. Bekleyin yollar; süper bir karavanı taşımak ve onu istediği yere ulaştırmak için...

Şeref

Esinti35' Alıntı:

Şeref

Şeref bey çok teşekkürler, saygılar :smiley:

Levent abi pleksiglas'ın ölçülerini verirsen belki senin için ayarlayabilirim bizim dekorlarda çokca kullanılan bir malzeme artanlar oluyor ayarlamaya çalışırım.

yaybek' Alıntı:
Levent abi pleksiglas'ın ölçülerini verirsen belki senin için ayarlayabilirim bizim dekorlarda çokca kullanılan bir malzeme artanlar oluyor ayarlamaya çalışırım.

Yusuf lavabo 40x50 gibiydi herhalde, eğer sorun olmayacaksa sevinirim ama biraz kalın olması lazım 6 veya 8mm gibi 10mm olursa süper olur esnemez rahat çalışılır

buralpdi' Alıntı:
Yusuf lavabo 40x50 gibiydi herhalde, eğer sorun olmayacaksa sevinirim ama biraz kalın olması lazım 6 veya 8mm gibi 10mm olursa süper olur esnemez rahat çalışılır

Tamam abi ben bir bakayım 8 yada 10mm olanından şeffaf olacak sanırım ayarlamaya çalışayım 50x50 alırım sen kendin çevresini dekupajla halledersin.

yaybek' Alıntı:
Tamam abi ben bir bakayım 8 yada 10mm olanından şeffaf olacak sanırım ayarlamaya çalışayım 50x50 alırım sen kendin çevresini dekupajla halledersin.

Yusuf problem olmayacaksa olur

Levent, tezgah ilaveni anladım, iyi olur...

Bu arada Pleksiglas dekopajla kesilmez aklınızda olsun, pleksiglas ancak sabit devirli 2800 devir yatar dairede kesilebilir, dekopajla denemeyin, hızı yetmiyor, sıkışıyor, pleksi patlatıyor, denedim düzgün kesim yapılmıyor..mesbur kalınırsada hızı ayarlı dekopajlarda en hızlı devirde kesin...

Levent bey;
pleksiglası keseceğiniz yerin, dekopajın altına gelecek bölümüne kağıt bant kullanırsanız (yapıştırısanız)patlatmadan kesebilirsiniz.. Bu arada cok keyifli bir iş çıkartıyorsunuz sizi keyif ile izliyorum.. elinize sağlık..
Rıza

marlon' Alıntı:
Levent bey;
pleksiglası keseceğiniz yerin, dekopajın altına gelecek bölümüne kağıt bant kullanırsanız (yapıştırısanız)patlatmadan kesebilirsiniz.. Bu arada cok keyifli bir iş çıkartıyorsunuz sizi keyif ile izliyorum.. elinize sağlık..
Rıza

Rıza bey çok teşekkürler :smiley:, selamlar

Atilla ağbi dekopajla keserken sıkışıp patlamasının sebebi devir ile alakalı değil diş yapısı ile alakalı, diş açıklığı testere gövdesinden fazla açık olmadığı için aradaki talaş boşluğu yetmiyor, bu yüzden testere gövdesi plesiglas malzemeye fazla sürtünüyor bu sürtünmeden dolayı çıkan ısı malzemeyi eritip testere gövdesine yapıştırınca patlama meydana geliyor

İnsanin basina gelince anliyor. Ne t2 westfalia camperimde ne de mercedes karavanimda simdiki kadar kucuk lavabom olmamisti. Ocaktan cok daha onemli. Ben de ileride bu duzenlemeyi muhtemelen degistirmeyi dusunecegim. Dah buyuk bir lavabo bulasik icin cok gerekli.

insel' Alıntı:
İnsanin basina gelince anliyor. Ne t2 westfalia camperimde ne de mercedes karavanimda simdiki kadar kucuk lavabom olmamisti. Ocaktan cok daha onemli. Ben de ileride bu duzenlemeyi muhtemelen degistirmeyi dusunecegim. Dah buyuk bir lavabo bulasik icin cok gerekli.

İnsel hocam bende bu kararı alırken fikrini aldığım hanımların sözünü dinledim :smiley:
bazı şeyleri küçük tutmanın hiçbir faydası olmuyor, mutfak lavabosuda bunlardan biri

Levent bey hayırlı olsun darısı başımıza diyorum ALLAH kaza bela vermesin son iç görüntüler yokmu KARAVANınızın

grjet' Alıntı:
Levent bey hayırlı olsun darısı başımıza diyorum ALLAH kaza bela vermesin son iç görüntüler yokmu KARAVANınızın

Ramazan bey imalat aşamasındayız karavanımız daha bitmedi, yaptıkca yayınlıyoruz, şu an resmi olarak karavan oldu onun sevincini yaşıyoruz,
karavanın dolap kapaklarını yapıyoruz, bu haftasonu bir aksilikler olmazsa devam edeceğiz,
İnşaallah sizin karavanın bitiş sevincini de burada yaşarız,
kolay gelsin

Levent merhaba,
Karavanını mutlu günlerde kullanmanı dilerim. Ruhsatı almışsındır umarım.
Levent

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR