Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 401,818
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Levent (buralpdi)

Levent bey, gazanız mübarek olsun. Evet, ülkemizden manzaralar ne yazık ki. " Devlet millet için değilde,millet devlet için" olursa bunların olması kaçınılmazdır. Tüm dileğimiz,halkına şevkat gözüyle bakan bir devlet anlayışının hayata yansımasıdır. bu arada sizede sabırlar diliyorum.

Etiketler

"teknik değişiklikle ilgili maliyeden evrak istiyor, maliye ye gidiyorsunuz böyle bir evraktan haberleri yok,"

Levent bey maliyeden istenen evrak nedir acaba? daha önce listelediğiniz 6 kalem evrak içerisinde bu yok sanırım.
Birde eğer uygun olursatelefon numaranızı özelime yazabilirseniz bu konularda sıkışttımmı arıyabilirim.
Sevgi ve dostlukla kalınız.

Levent bey,Biraz önce birşeyler yazdım gönderdim,ama yazımı göremiyorum.Neyse... Kısaca özü şu bu işlerin.Trafik işlemleri genelde aracılarla yapılıyor.Trafik şubesi bu kişilerle yani aracılar kullanılsın istiyor.Sebebini anlayacağınızı sanıyorum!!!.
Gençken Jawa motosiklet aldım acentadan sandık içinde.Faturası elimde,sıfır araç.ruhsat işlemlerini aracılara vermeğe kendime yediremedim,öyleya yeni üniversite mezunuyum,böyle basit bir işlemleri yaparım sandım,yaptım iki günde çıkacak ruhsat 15 günde çıktı gidip gelmeler , gerginlikler cabası.O günden sonra hiç muhatap olmadım,aracıları kullandım.Çünkü onlar ve onlar! kendi dillerinden anlıyorlar.Aralarında sempatik ilişkiler olduğunu bilmeyen yok sanırım.Araba alırken aracıların payını da düşünerek bütçemi ayarlarım.
Yine de işin sonuna gelmişsiniz,sinirinizi bozmadan sabırla devam etmelisiniz.Sonuç mutlaka güzel olacak.

Ömer

lukman' Alıntı:
Levent bey, gazanız mübarek olsun. Evet, ülkemizden manzaralar ne yazık ki. " Devlet millet için değilde,millet devlet için" olursa bunların olması kaçınılmazdır. Tüm dileğimiz,halkına şevkat gözüyle bakan bir devlet anlayışının hayata yansımasıdır. bu arada sizede sabırlar diliyorum.

çok teşekkürler Sayın Lukman

gozdemed' Alıntı:
Levent bey,Biraz önce birşeyler yazdım gönderdim,ama yazımı göremiyorum.Neyse... Kısaca özü şu bu işlerin.Trafik işlemleri genelde aracılarla yapılıyor.Trafik şubesi bu kişilerle yani aracılar kullanılsın istiyor.Sebebini anlayacağınızı sanıyorum!!!.
Gençken Jawa motosiklet aldım acentadan sandık içinde.Faturası elimde,sıfır araç.ruhsat işlemlerini aracılara vermeğe kendime yediremedim,öyleya yeni üniversite mezunuyum,böyle basit bir işlemleri yaparım sandım,yaptım iki günde çıkacak ruhsat 15 günde çıktı gidip gelmeler , gerginlikler cabası.O günden sonra hiç muhatap olmadım,aracıları kullandım.Çünkü onlar ve onlar! kendi dillerinden anlıyorlar.Aralarında sempatik ilişkiler olduğunu bilmeyen yok sanırım.Araba alırken aracıların payını da düşünerek bütçemi ayarlarım.
Yine de işin sonuna gelmişsiniz,sinirinizi bozmadan sabırla devam etmelisiniz.Sonuç mutlaka güzel olacak.

Ömer

Ömer bey güya avrupa birliği uyum yasalarına göre vatandaşın işini kolaylaştırmak için bu sisteme geçildi, geçildi ama ne internet sisteminden nede memur arkadaşlardan gerekli bilgiyi alamıyorsun,
iyi dilekleriniz için çok teşekkürler, selamlar

centilmen' Alıntı:
"teknik değişiklikle ilgili maliyeden evrak istiyor, maliye ye gidiyorsunuz böyle bir evraktan haberleri yok,"

Levent bey maliyeden istenen evrak nedir acaba? daha önce listelediğiniz 6 kalem evrak içerisinde bu yok sanırım.
Birde eğer uygun olursatelefon numaranızı özelime yazabilirseniz bu konularda sıkışttımmı arıyabilirim.
Sevgi ve dostlukla kalınız.

Ümit bey kafanız karışmasın maliyeden evrak istemiyorlar, aşşağıda ki resimde randevu kağıdı var orada istenilen belgeleri incelerseniz ne demek istediğimi anlarsınız, orada dilekçe ve maliyeden kağıt istiyor ama alakası yok

Scan10444.jpg

Levent abi neyse geçmiş olsun üzüldüm içine düştüğün stresli duruma ama yapacak çok şey yok sistem Ömer abinin dediği gibi o iki grup arasındaki dostluk ilişkisine dayalı kurulmuş,bu sadece adı geçen kurum ile alakalı değil devletin tüm kurumlarında böyle eğer muameleci aracılığı ile hallederseniz biraz paranız çıkıyor,yok eğer benim param yok kendim hallederim diyorsanız hem zaman kaybı hemde cannız çıkıyor :D
neyse biz göremeyeceğiz ama sanırım çocuklarımız görür o Avrupa uyum yasalarının uygulamasının halk lehine olur şeklini.

Levent hocam işin stresinden motokaravan ruhsatı almana bile sevinememişsin. Ama boş ver, dert etme sonunda işini halletmişsin. Hemen karavanına atlayıp bir yerlerde çay demleyip bir bardak iç. Bir de sağdaki yolcu koltuğunu arkaya çevirip şöööyle bir güzel ayaklarını uzat da yorgunluğunu unut! ;) ;) ;)
Biz bu günlerin hayalini kurmuyor muyduk? keyfine bak, unuuut gitsin :smiley: :smiley: :smiley:

Levent bey öncelikle bir an evvel sıkıntılı işten kurtulmanızı temenni ederim fakat anlayamadığım bir konu: ben bu işleri yaparken trafikten herhangi bir şey istemediller. Tüv belgesini aldılar ruhsatı verdiler acaba benim eksik yaptığım bir işlemmi var .

yaybek' Alıntı:
Levent abi neyse geçmiş olsun üzüldüm içine düştüğün stresli duruma ama yapacak çok şey yok sistem Ömer abinin dediği gibi o iki grup arasındaki dostluk ilişkisine dayalı kurulmuş,bu sadece adı geçen kurum ile alakalı değil devletin tüm kurumlarında böyle eğer muameleci aracılığı ile hallederseniz biraz paranız çıkıyor,yok eğer benim param yok kendim hallederim diyorsanız hem zaman kaybı hemde cannız çıkıyor :D
neyse biz göremeyeceğiz ama sanırım çocuklarımız görür o Avrupa uyum yasalarının uygulamasının halk lehine olur şeklini.

Yusuf muameleci diye dünyada böyle bir meslek mi var, devlet dairelerinde evrak işlerinizi takip eder, vergi vermez ucuzada çalışmaz, güya sistemi iyileştirdiler, bankoların önünde hep muameleci, memurlarla sanki kankalar sen bir soru sormaya kalk düşman muamelesi

drares' Alıntı:
Levent hocam işin stresinden motokaravan ruhsatı almana bile sevinememişsin. Ama boş ver, dert etme sonunda işini halletmişsin. Hemen karavanına atlayıp bir yerlerde çay demleyip bir bardak iç. Bir de sağdaki yolcu koltuğunu arkaya çevirip şöööyle bir güzel ayaklarını uzat da yorgunluğunu unut! ;) ;) ;)
Biz bu günlerin hayalini kurmuyor muyduk? keyfine bak, unuuut gitsin :smiley: :smiley: :smiley:

Haşmet bey unutmaya çalışıyorum ama halen üstümden atamadım, inşaallah o keyif yapacağımız günlerde gelecek

vehbi42' Alıntı:
Levent bey öncelikle bir an evvel sıkıntılı işten kurtulmanızı temenni ederim fakat anlayamadığım bir konu: ben bu işleri yaparken trafikten herhangi bir şey istemediller. Tüv belgesini aldılar ruhsatı verdiler acaba benim eksik yaptığım bir işlemmi var .

valla Vehbi bey şimdi size ne söyleyeyim bilemedim, ruhsatınızı aldınız ya gerisini boş verin, sadece kontrol edin maliyede de karavan gözüküyormusunuz, o zaman belli olur,
bir gün önce uğrayıp eksik evrak olup olmadığını sordum yok dedi, bir gün sonra gittim aynı adam evrak eksik dedi, ne yaparsın

levent,en kısa zamanda bir maça gideceksin içinden geçtiği gibi ??? bağıracaksın rahatlayacaksın. ;D

rtulun' Alıntı:
levent,en kısa zamanda bir maça gideceksin içinden geçtiği gibi ??? bağıracaksın rahatlayacaksın. ;D

iyi fikir,
ya da bir çırak bulacaksın ;D

Benim ruhsatı çıkardığım zaman vergi dairesinde bir süre daha araç cinsi kamyonet olarak göründü sonra bunu birilerine sorduğumda tescil büro sizin evraklardan bir kısmını nakil vasıtaları vergi dairesine göndermesi lazımki bu değişim oradada işlensin ama bu bilgi verme bazen 1 yılı aştığı oluyor en iyisi sen git tescilden verecekleri evrakla vergi dairesine git orada kendin kaydettir demişti bende öyle yaptım tescil büroya gittim durumu anlattım biraz surattan sonra dosyadan 3-4 sayfalık bir evrak fotokopi çektirdiler onları imza mühürden sonra evrağı vergi dairesine götürdüm işlemi yaptılar yarım saatte araç vergi dairesindede motokaravan olarak cinsi hanesine işlendi,ama şimdiki düzenleme nasıl bilemiyorum tabi.
Tüm bu işlerle uğraşan dostlara kolay gelsin diyorum.

Levent Bey,
Bu bürokratik işler çok sıkıntılı olsa da sonuçta halletmiş olmanız sevindirici.
Selamlar,

yaybek' Alıntı:
Benim ruhsatı çıkardığım zaman vergi dairesinde bir süre daha araç cinsi kamyonet olarak göründü sonra bunu birilerine sorduğumda tescil büro sizin evraklardan bir kısmını nakil vasıtaları vergi dairesine göndermesi lazımki bu değişim oradada işlensin ama bu bilgi verme bazen 1 yılı aştığı oluyor en iyisi sen git tescilden verecekleri evrakla vergi dairesine git orada kendin kaydettir demişti bende öyle yaptım tescil büroya gittim durumu anlattım biraz surattan sonra dosyadan 3-4 sayfalık bir evrak fotokopi çektirdiler onları imza mühürden sonra evrağı vergi dairesine götürdüm işlemi yaptılar yarım saatte araç vergi dairesindede motokaravan olarak cinsi hanesine işlendi,ama şimdiki düzenleme nasıl bilemiyorum tabi.
Tüm bu işlerle uğraşan dostlara kolay gelsin diyorum.

ruhsatı bir haftada verdiklerine göre maliyeye bir senede yazı göndermeleri çok normal,
ruhsatı alırken bir cesaret ve ortam yakalarsam sorarım ;D

yugun' Alıntı:
Levent Bey,
Bu bürokratik işler çok sıkıntılı olsa da sonuçta halletmiş olmanız sevindirici.
Selamlar,

Allahtan sizin böyle işleriniz olmayacak, sizede kolay gelsin :smiley: selamlar

devam,
bu haftasonu sadece pazar günü çalışabildim, lavabonun ve ocağın yerini hafta içi halletmiştim zaten, kapak göbeklerini yerine alıştırıp önce kalın zımpara sonra ince zımpara yaparak yerlerine yapıştırdım, akşama kadar dört kapak bitirebildim, zımpara işlemi çok zaman aldı fakat bu zımparanın iyi yapılmasının neticesini vernikte göreceğiz

DSC01592.jpg

DSC01593.jpg

DSC01594.jpg

DSC01595.jpg

DSC01598.jpg

Levent, güzel gidiyor eline sağlık...
Lavoboyu çok büyük kullandın gaiba, doğrama hazırlıkları için tezgah bırakmadın, bunu nasıl çözeceksin, bir planın varmı.? Musluk için lavoboyu tezgaha ortalamışsın, keşke klasik elektrikli karavan musluğu kullanmayı planlayıp, lavabonun karşı çelik duvarına monteleyecek şekilde planlasaydın, veya köşesinden musluklu lavabo tercih etseydin.... Lavaboyu karşı duvara dayayıp, lavabo önünde bant şeklinde geniş bir iş yapma zemini elde edebilirdin..
Olmuşla bitmişe çare yok, bunu konuyu izleyenler için yazıyorum, bu tip seçenekler, kişisel alışkanlıklar ve tercihlere göre şekillenmekle birlikde, göz önünde bulundurulsun diye yazdım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR