Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - haydarsinan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan haydarsinan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,899
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - haydarsinan

Sinan hocam şişirmeyin işleri , kolaya kaçmayın, acele etmeden yapın :D :D

Etiketler

buralpdi' Alıntı:
Sinan hocam şişirmeyin işleri , kolaya kaçmayın, acele etmeden yapın :D :D

Levent hocam, uyarını dikkate alarak işleri biraz yavaşlattık. beğenmediğimiz işleri yeniden yapacağız. straforları çok dağınık yapıştırmışız beğenmedik. onları söküp yerine izocamın polistren köpüğü ile yeniden döşeyeceğiz. taban bölgesini sabitlememiştik, onu kaldıracağız. tavan bölgesinin 2/3 ü vidalanmıştı onlarıda söküp dolapları vidalayabileceğimiz karkaslar yapıştıracağız.
yapım aşamasında çok dikkatli planlamalar gerektiriyor, aceleye getirilmemesi gerekiyor. ilk tecrübemiz bu oldu.kestiğimiz parçaları aynen kullanacağız ancak, iç bölgesini de sağlama almaya karar verdik. geri dönüşü yapabilmek için ahşapları birbirine yapıştırmıyoruz. imkanlar ölçüsünde çokta geç kalmadan en azından proje çizimi yapılabilecek kaba inşayı bitirmeye çalışacağız.

haydarsinan' Alıntı:
Levent hocam, uyarını dikkate alarak işleri biraz yavaşlattık. beğenmediğimiz işleri yeniden yapacağız. straforları çok dağınık yapıştırmışız beğenmedik. onları söküp yerine izocamın polistren köpüğü ile yeniden döşeyeceğiz. taban bölgesini sabitlememiştik, onu kaldıracağız. tavan bölgesinin 2/3 ü vidalanmıştı onlarıda söküp dolapları vidalayabileceğimiz karkaslar yapıştıracağız.
yapım aşamasında çok dikkatli planlamalar gerektiriyor, aceleye getirilmemesi gerekiyor. ilk tecrübemiz bu oldu.kestiğimiz parçaları aynen kullanacağız ancak, iç bölgesini de sağlama almaya karar verdik. geri dönüşü yapabilmek için ahşapları birbirine yapıştırmıyoruz. imkanlar ölçüsünde çokta geç kalmadan en azından proje çizimi yapılabilecek kaba inşayı bitirmeye çalışacağız.

bence verilmiş en doğru karar,
yapmış olmak için yapmayın,
yaptığınız işten zevk almaya bakın,
iş bittiği zaman oturup keşkeleri anlatmayın ;)
selamlar :D

son bir hafta içerisindeki çalışmalarımız:

başta elektrik tesisatını çektik

[attachment=1]

ardından beyaz straforları yapıştırdık
[attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

DSC09519.jpg

DSC09539.jpg

DSC09540.jpg

DSC09542.jpg

DSC09543.jpg

ardından taban kesildi ve yerleştirildi.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

DSC09527.jpg

DSC09532.jpg

DSC09546.jpg

DSC09556.jpg

Kardeş kolay gelsin ilk çalışmalar gelmeye başladı usta sayısıda fazla siz bu hızla yaza yetiştirirsiniz çalışmaları yakından takip ediyoruz son mutlu bitecek inşallah.

Sinan hocam kolay gelsin, iş hızlı ilerliyor, izliyoruz :smiley:

ancak yaptığımız işleri eksik bulduk, hem biraz aceleye getirmiştik hemde yeknik kısımları atlamıştık,zemini ve tavanın 2/3 ünü yapmışken başa dönüyoruz. yeterince karkas yerleştirmediğimizi anladık, straforları sökmüşken de onları farklı bir ürünle- izocam polistren köpük- değiştirmeye karar verip işi baştan aldık.
[attachment=1][attachment=2]

karkasları uygun yerlere yapıştırıp yeni straforları yapıştırdık.[attachment=3]

DSC09558.jpg

DSC09559.jpg

zemine mutfak ve duş kabinin pis su giderleri için 2 yer açtık.
[attachment=1][attachment=2]

ardından kesim ve montaja yeniden başladık.
[attachment=3][attachment=4]

DSC09588.jpg

DSC09589.jpg

DSC09583.jpg

DSC09576.jpg

DSC09580.jpg

kardeş acele etmeden ve bolca düşünerek çalışın yoksa sonradan aynı işi 2 kere yapmak zorunda kalırsınız ;) ben zamanında çokca tekrarladım ;D sizin bu fotoğraflarınızı görünce yeni bir araca sıfırdan başlayasım geldi ;D sanırım bu iş benim kanıma işledi ;D Levent abinin bir sözü var bana bu işleri başımıza hep sen açtın diyor ;) ;D,gerçi bu aralar ömer abinin (gözdemed) arabasını tamamlamaya çalışıyoruz kapaklar hariç kabası bitti incesine geçtik ayrıca Ahmet (Yasiko) abinin Landrover'ini hazırlıyoruz arada fırsat bulursamda işe gidiyorum ;D

bu abim, hem iyi çalıştı hem de beni ara ara azarladı, çalışmalar sırasında bana tüm dediklerini yuttum.
[attachment=1]

devam
[attachment=2][attachment=3]

DSC09591.jpg

DSC09587.jpg

yaybek' Alıntı:
Kardeş kolay gelsin ilk çalışmalar gelmeye başladı usta sayısıda fazla siz bu hızla yaza yetiştirirsiniz çalışmaları yakından takip ediyoruz son mutlu bitecek inşallah.
yaybek' Alıntı:
kardeş acele etmeden ve bolca düşünerek çalışın yoksa sonradan aynı işi 2 kere yapmak zorunda kalırsınız ;) ben zamanında çokca tekrarladım ;D sizin bu fotoğraflarınızı görünce yeni bir araca sıfırdan başlayasım geldi ;D sanırım bu iş benim kanıma işledi ;D Levent abinin bir sözü var bana bu işleri başımıza hep sen açtın diyor ;) ;D,gerçi bu aralar ömer abinin (gözdemed) arabasını tamamlamaya çalışıyoruz kapaklar hariç kabası bitti incesine geçtik ayrıca Ahmet (Yasiko) abinin Landrover'ini hazırlıyoruz arada fırsat bulursamda işe gidiyorum ;D
yaybek' Alıntı:
Yusuf hocam gerçektende bu işi başımıza sen açtın,ne iyi ettin. usta sayısı fazla ancak yapılan işi ben, abim ve kayınbabam götürüyoruz aslında. abimin tadıklarının sahip olduğu bir mobilya atölyesinin önünde çalışıyoruz, yukarda resimlerde görülen gençler orada çalışıyorlar, hepside zamanında abimin öğrencileriymiş. kendi işlerine ara verdiklerinde yardım ediyorlar sağolsunlar, hepside çok meraklı bu karavan işine.

aslında acele etmiyelim diyoruz, işler istediğimiz gibi olmuyor her zaman,ancak bu yaza yetiştirme kaygısı(işin bitiminde proje, muyane, ruhsat işleri vb.durumlardan dolayı) bazı yaptıklarımızı idare eder mantığına götürüyor bizi.sanada telefonda sıkça sorular sormamdan da anlaşılacağı üzere acemilik hat safhada. geçen bir konuşmamızda da söylediğim gibi bu işi İstanbulda yapmak isterdim, en azından fikirlerini almak daha kolay olurdu. ilgine yeniden teşekkür ederim.

buralpdi' Alıntı:
Sinan hocam kolay gelsin, iş hızlı ilerliyor, izliyoruz :smiley:

Levent hocam, isterdim ki bizim çalışmamızda senin çalışmaların gibi ayrıntıları iyice düşünülmüş,adımları temkinli ,duruma vakıf, sonucunda çok iyi bir yapının çıkacağı kesin bir çalışma olsun. ancak bizimkisi deneyimlerin çoğaldığı bir çalışma oluyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR