Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - haydarsinan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan haydarsinan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,892
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - haydarsinan

2-3 gündür ara ara çalışıyoruz. yatağı ölçerek kesimini yaptık,yüksekliği 60 cm olarak ayarladık. yatak üzerindeki dolapları yaptık. duş kabini tarafındakini biraz büyük yaptık,40*40, burasını yatağın ayak bölgesi olarak düşündük. karşısına ise 30*30 dolap yaptık.mutfak tezgahını yaptık. toplam 100 cm olarak. buzdolabının geleceği yeri en 57, boy 90 derinlik 53 cm olarak, evye yerinide 45 cm derinlik vererek mutfak tezgahını kestik. yatak ve tezgah arasınada bir dikme çıktık,ortasını oval kestik.şöför koltuğunun arkasına 83*30*30 ölçülerinde dolap yaptık.
işleri epey ilerlettik, yapacağımız mobilya işi olarak şunlar kaldı; mutfak tezgahının üzerine bir dolap, şöför koltuğunun arkasına açılabilir oturma sandığı, 85*55*42 ölçülerinde. daha sonra zımparaya başlayıp vernik atacağız.
mobilya işini bitirdikten hemen sonra ölçüleri alıp proje çizdireceğiz,bu aradada ince işlere devam etmeyi düşünüyoruz.
çekebildiğim fotoğraflar ise şunlar;[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

DSC09799.jpg

DSC09797.jpg

Etiketler

derindeniz1' Alıntı:
Yaz geldi sayılır, ha gayret. Bakarsınız yolda karşılaşıveririz.Kolaylıklar.

derindeniz hocam sizinde ilginize teşekkürler, evet yollarda karşılaşabileceğimiz insanlarla bu forum aracılığı ile tanışıyoruz, yollarla karşılaşmayı bekliyoruz sabırsızlıkla. işler bitmeden gezi planı yapmak istemiyoruz ama tüm gayretimizide bunun için harcıyoruz.

fotoğraflara devam.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

DSC09815.jpg

DSC09833.jpg

DSC09831.jpg

DSC09820.jpg

haydarsinan' Alıntı:
çok teşekkür ederim Murat hocam. gerçekten çok emek gerektiriyor işler. abim , kayınbabam ve ben yapım aşamasını sürdürmeye çalışıyoruz. yardımı dokunanlar oluyor elbette ama yük hiçte az değilmiş. bugün önünde çalıştığımız mobilya atölyesindekiler, bizim harcadığımız emek ve zamanda en 5-6 tane mutfak çıkarırdık diyorlar. ilginize yeniden teşekkür ederim.
Haklı mobilyacılar.Mutfak yapmak şimdi tabiki kolay verin ölçüleri hazır kesip bantlayıp teslim ediyorlar ,kapaklar deseniz hazır,montaj vida ile,kulpla menteşeleride onlar takıyor oldu mutfak.Geçen yıl 40 yıllık mobilyacı kayınbiraderim arkadaşımızın karavan kaplamalarını değiştirdiler su aldığı için tam 2 ay sürdü.Yaptığınız işi fazla yabana atmayın siz.

Bu bölümde ya da başka bir bölümde yapılanları profesyoneller görünce kimbilir neler düşünüyor, neler söylüyorlardır acaba.

Kardeş kolay gelsin güzel gidiyor şunu unutmayın bizler profesyonel ustalar değiliz tamamıyle hobi olarak kendi karavanlarımızı yapıyoruz hatalarımız mutlaka olacak ama bunu biz yaptık diyeceğiz işin keyif noktası bu ;) mesela ben her görene anlatıyorum ben yaptım diye inanmıyorlar ağızları açık izliyorlar bende ballandıra ballandıra anlatıyorum şaşkınlık ve hayret içinde kalıyorlar bende zevkten 4 köşe oluyorum ;D bu arada nazar boncuğum en görünür yerde ;)

yaybek' Alıntı:
Kardeş kolay gelsin güzel gidiyor şunu unutmayın bizler profesyonel ustalar değiliz tamamıyle hobi olarak kendi karavanlarımızı yapıyoruz hatalarımız mutlaka olacak ama bunu biz yaptık diyeceğiz işin keyif noktası bu ;) mesela ben her görene anlatıyorum ben yaptım diye inanmıyorlar ağızları açık izliyorlar bende ballandıra ballandıra anlatıyorum şaşkınlık ve hayret içinde kalıyorlar bende zevkten 4 köşe oluyorum ;D bu arada nazar boncuğum en görünür yerde ;)

Yusuf hocam, ustalık maharetiyle yaptığın işleri bizlerde keyifle izledik, izliyoruzda. aklıma şu soruda gelmiyor değil; karavanla gezmeyi mi, karavan yapmayı mı daha çok sevmektesin?

malzeme konusunda fikirlerinizi sormak istiyorum. daha önceki sayfaları karıştırdım ama karşılaşamadım. dolap için hangi malzemeyi kullanmalıyız. tas menteşeyi denedik ancak 15 mm kontrada pekte kullanışlı görünmüyor. daha az derinlikte tas menteşeler var dendi ancak henüz bulamadık.yaprak menteşe kullanacağız bizde tas menteşe bulamazsak. dolap kapaklarının sarsıntıda açılmaması için ne kullanabiliriz? pistonlu mekanizma ve çıtçıt dediler, karavanlar ve teknelerde kullanılan yaylı düğmelerden mi kullanmalıyız?

Sinan bey bence amortisörlü sistem gayet güzel ve kullanışlı yukarı açılan kapaklarda kullanabilirsiniz. Yalnız 24 cm den küçük kapaklarda montajı olmuyor kapak ölçüleriniz uyuyorsa uygulayabilirsiniz. İyi çalışmalar kolay gelsin.

ilker 72' Alıntı:
Sinan bey bence amortisörlü sistem gayet güzel ve kullanışlı yukarı açılan kapaklarda kullanabilirsiniz. Yalnız 24 cm den küçük kapaklarda montajı olmuyor kapak ölçüleriniz uyuyorsa uygulayabilirsiniz. İyi çalışmalar kolay gelsin.

cevabın için teşekkürler İlker hocam.yaptığımız işin yapboza dönüşmemesi için uğraşıyorum. yanlış seçimler hem zaman hemde para kaybına yol açıyor.

haydarsinan' Alıntı:
Yusuf hocam, ustalık maharetiyle yaptığın işleri bizlerde keyifle izledik, izliyoruzda. aklıma şu soruda gelmiyor değil; karavanla gezmeyi mi, karavan yapmayı mı daha çok sevmektesin?

Kardeş inan en az gezmek kadar keyif veriyor karavan ile uğraşmak bana ;)

haydarsinan' Alıntı:
malzeme konusunda fikirlerinizi sormak istiyorum. daha önceki sayfaları karıştırdım ama karşılaşamadım. dolap için hangi malzemeyi kullanmalıyız. tas menteşeyi denedik ancak 15 mm kontrada pekte kullanışlı görünmüyor. daha az derinlikte tas menteşeler var dendi ancak henüz bulamadık.yaprak menteşe kullanacağız bizde tas menteşe bulamazsak. dolap kapaklarının sarsıntıda açılmaması için ne kullanabiliriz? pistonlu mekanizma ve çıtçıt dediler, karavanlar ve teknelerde kullanılan yaylı düğmelerden mi kullanmalıyız?

Kardeş telefonda seninle bu meseleyi uzun uzun konuştuk ama soru havada kalmasın ve benzer soruları olan arkadaşlara cevap olur yardımımız olur düşüncesiyle tekrar buraya yazayım bildklerimi.

daha önce 15mm için tas menteşe denememiz oldu ve hiç sıkıntı yaşamadık hatta bu yuvaları matkaba takılan bir aparat ile açtık,ayrıca dolap kapaklarını takacağınız üst kısmın menteşe bağlanabilmesi için en az 5 cm lik bir kenarı olması gerekiyor yani benim kapaklarda olduğu gibi içi çıkartılmış bir model uyguluyorsanız üst içine 5 cmlik bir çıtayo koymanız gerekiyorki menteşeleri yukarı vidalayabilesiniz.
yaylı düğmeleri piyasada zor bulunuyor marin firmalarında var ama dolar ve euro ile satılıyor geçen gün bir yerden fiyat aldım 20 lira ama 17.50 liraya verebiliriz dediler.bence çok pahalı kapak sayısı fazla olanlar içinde.

_MG_8496.jpg

Yusuf hocam, seninle konuştuktan sonra kafamız baya rahatladı. ayrıntılardaki çözümsüzlükler giderilmeye başlandı. dediğin kapak uygulamasını yapmak için malzeme almaya gittik, gittiğimiz yerde Hafeleninde şubesi vardı, bir bakalım dedik.15 mmlik kontraya standart tas menteşeyi güvenli olarak uygulayamıyorduk, Hafelede tassız menteşe gördük, çok güzel bir sistem, tanesi 2 lira civarı, ondan aldık. denemesini yaptık gayet sağlam oldu,hatta duş kabinininde kapısını bu menteşelerle yapmaya karar verdik. dolap kapakları için piston sorduk , 5,5 lira dediler, orjinal alman malıymış, pistonları almadık ama orada yaylı dolap kilidi gördük, tüm mekanizma 12 lira dediler, 4 dolap vardı kullanacağımız bizde aldık. tüm bu malzemelerin ve uygulanışın fotoğraflarını çekemedim, yarın çekip yayınlarım, bizimde bir katkımız olsun foruma.
mutfak tezgahı çözüm arayışımızıda şu şekilde çözümlemeye karar verdik, 52*100 suni mermer döktüreceğiz. kalınlığı 1 cm olacak, alt tarafınıda kırılmaya engel olmak için birkaç kat fiber uygulanacak, kapı tarafına bakan kısmın dış kısmının yükseltisi 6 cm olacak, evye kısmı sağ köşeye doğru çapı en fazla 30 cm olacak şekilde planladık. ikili icf marka ankastre -otomatik gaz emniyetli olandan- 192 lira 12 taksit olarak kalede.com dan sipariş ettik.(kargo ücretsiz.) ocağıda tezgahın sol bölümüne taktıracağız. tezgah maliyeti 120 lira olark anlaştık-usta biraz uğraştıracak dedi-.mutfak tezgahının 2-3 gün içinde bitince fotoğraflıyacağım, ( mermerci ustaya duş kabinin zeminine elyaf uygulatacağız, bir kaç işimizide halledecek)
jabsco marka dk 11 litrelik hidrofor pompayı ve sigorta panelini balıkmarketim.com dan sipariş ettik .

yarın zımpara ve vernik uygulamaya başlayacağız. çukurovada havalar çoktan ısınmıştı zaten ama artık iyice arttı, işleri elimizden geldiği kadar hızlandırmaya çalışıyoruz. ama artık bizde anlıyoruz ki, aslında hiç bitmeyecek bir uğraşı karavancılık.

Kardeş işlerin çözümlenmesine sevindim menteşe sistemini merak ettim doğrusu en kısa zamanda detaylı fotosunu bekliyoruz,evet karavancılıkta sorunlar ve çözümler hiç bitmez,Allah yeterki dert vermesin.

herkese iyi akşamlar.biraz deneyimsizlik ve birazda plansızlık işleri yeniden yapmamızı gerektirdi. duş kabinini mineflo ile kaplamaya karar verdik, ancak gördük ki montajlı haliyle zor görünüyor, biz de duş kabinini söktük, pomax yapıştırıcı uygulayarak yeniden montajını yaptık. yan plakaları yapıştırdıktan sonra ağırlıkla presledik. fena olmadı gibi, oluşan boşluklara dayson mastik uygulayacağız. pek fazla fotoğraf çekemedik ancak sonucu fotoğraflayıp yayınlarım. duş kabinin kapısını iç taraftan tassız menteşe ile kabine bağladık o da fena olmadı.
artık zımpara ve verniğe başlama vakti geldi, dolapların montajına başlamak istiyoruz.
bugün A sınıfı alaska marka 220 v buzdolabı aldım , metro marketten.230 lira. yıllık 138 watt enerji tüketimi yazıyor günlük 0,4 watt.
ölçüleri E/D/Y : 47/44/83 . arkası kapalı kompresöre kadar. hem ölçüleri hem de enerji tüketimleri ideal geldi. tezgah altındaki yerinin ölçüleri ne olmalı sizce. yani arkasında ve yanlarında ne kadar boşluk bırakmalıyız.

Her ne kadar onerıde bulunabılecek kadar profosyonel olmasamda kendı estetık dusuncelerım ve saglıklı ve verımlı calısabılmesı gereklılıklerını dusunerek uyguladıgım sıstem seklını sunabılırım.
Ben regal B sınıfı tezgah altı sıstem mını buzdolabı almıstım (kompresorlu) . Tabi-kı ben yapma kasa yapmakta oldugum ıcın mutfak tezgahı degılde elbıse dolabının alt bolumunu dusunmustum (keske alt bolumunu ayakkabılık yapıp dolabı bıraz daha goz hızasına kaldırmıs olsaydım) .
Yerlestırme seklıne gelınce ; Daha estetık ve butunluk saglaması bakımından yanlardan hıc bosluk vermeden sıfıra-sıfır konumunda monoblokluk saglamaya calıstım. arkabolumunde ıse duvara yakınlıgını zorlayarak 5 cm olarak aralık bıraktım . Korıdoru daraltmkta) . Ve arkaya yaslandıgı bes santım aralık bolumun en alt bolumunde 15X25 havalandırma acıklıgı , bır dıgerı en ust bolumde aynı olculerde bır dıger havalandırma bolumu olarak dızayn ettım Tahmını kkanaatımle ıhtıyaca cevap verebılecegını dusunuyorum.
Sevgı - saygı ve selamlar gonderıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR