Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - haydarsinan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan haydarsinan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,925
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - haydarsinan

seyyah-34' Alıntı:
Haydar bey hayırlı uğurlu olsun.Başarılarınızın devamını diliyorum bu iş epeyce gelişip büyüyecek gibi görünüyor benim mesleğim olduğu halde ben böyle bir işe kalkışmazken sizlere imreniyorum.Zaten bu hep böyle olmuştur her birey başka bir bireyin mesleğine içten gelen bir yetenek ile hep aşinalık duymuştur.
Yıılardır ünlü bir Gazetenin müdürün aracını yaparken o aracı bize getiren makam şöförü bizleri izleye izleye en sonunda bir oto servisi açtı yetkilik aldı hepimizi şaşırttı.
Yani işte böyle.
Tekrar tebrikler eder başarılar temenni ederim.
Sayglarımla
Kemal
En sonunda birinizin yaptığını sizlerden hazır olarak alabilirim. ;) :D ;D ;D

Kemal Bey dilekleriniz için teşekkürler, emin olun araç seçimi yaparken en çok sizin söyledikleriniz aklıma geldi. bu konudaki uzmanlığınız ve seçimde zorlanmalarınızı(onlarca araç içinden bir tane bile beğenmemeniz) araç alırken teredütlere uolaçtı. ama bir yerden başlamalıydık ve şansımızı denedik araç konusunda, umarım çok pişmanlık vermez.tekrar teşekkür ederim size

Etiketler

A planı uygun bir plandır, ama siz B planını düşünüyorsanız sorun çıkar, 45 cm eninde bir koltuğa oturulamaz, sırtta 10 cm dayanma süngeri olduğu için oturacak yere 35 cm kalır ki, 35 cm koltuğa oturulmaz...

10m3-2.gif

Atila hocam çizimler için teşekkürler. aslında doğru dedikleriniz. biz sadece koltuğun yanına gelecek pencernin derdindeydik.yani pencerenin otururken sırt bölgesine değilde yan tarafımıza gelmesini istedik. büyük ihtimal sizin çizimlerdeki gibi olacak proje, Yusuf hocanın yatağın ayak kısmını 110 cm yapması gibi bir durumu uygulayıp, hala oturma düzeni sağlayamazsak sizin dediğinizi yaparız. yatağı sünger gibi bir malzeme değilde bulabilirsek yada yaptırabilirsek 120-185 boyutların ortopedik bir yatakla çözmek istiyoruz.plan sizin dediğiniz gibi bir hale bürünürse duş kabinini 10-15 cm daha uzatabiliriz belkide.
bilgi ve deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

bu arada İlker hocam kusuruma bakma, iyi dileklerini okudum ancak -heyecandan olsa gerek- teşekkür etmeyi unuttum. sanırsam "NEDEN OLMASIN"ı en çok siz başarıyorsunuz. yaptığınız işlerde bunu göstermekte.sizin yapacağınız karavanın ne kadar farklı olacağı şimdiden anlaşılmakta .yeniden teşekkürler.

Aracınız hayırlı olsun, sağlıkla ve huzurla kullamanızı dilerim.
Yüreğinizden gezi coşkusu hiç eksik olmasın. Selamlar.

CANOŞ' Alıntı:
Aracınız hayırlı olsun, sağlıkla ve huzurla kullamanızı dilerim.
Yüreğinizden gezi coşkusu hiç eksik olmasın. Selamlar.
[/quote

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Sinan hocam başlığı açmışsın, arabayı almışsın, sana kolay gelsin demek kalıyor :smiley:
araba aline geçmeden plan yapma, kafandaki planı araç içinde elinde metre ile gözden geçir, yere ve tavana bant çekerek ne nerede duracak ortaya çıkar sonra kullanışlı olurmu diye tekrar gözden geçir, koridor ve giriş çıkış 60cm.den dar olmaması lazım, araba eline geçince doğru proje ortaya çıkacaktır,
tekrar kolay gelsin,
selamlar

Levent Hocam çok teşekkürler.dediğin gibi bu iş ezbere olmuyor.ben de sizler gibi panelvanın içinde elimde metre ile saatlerimi geçireceğim. evde bile kendi banyomuzun duş bölümünün içini, uzandığım çekyatın genişliğini , yerde serili halının ölçülerini baz alarak bir proje çıkarmaya çalışıyorum.araç yarın geliyor birkaç resmini ve oluşan projeyi sizlerin görüşlerine sunacağım.

haydarsinan' Alıntı:
Levent Hocam çok teşekkürler.dediğin gibi bu iş ezbere olmuyor.ben de sizler gibi panelvanın içinde elimde metre ile saatlerimi geçireceğim. evde bile kendi banyomuzun duş bölümünün içini, uzandığım çekyatın genişliğini , yerde serili halının ölçülerini baz alarak bir proje çıkarmaya çalışıyorum.araç yarın geliyor birkaç resmini ve oluşan projeyi sizlerin görüşlerine sunacağım.

arabanın içinde yapacağın projeni bant çekerek belirle veya çiz, o zaman çok şey farkediyor,
hayırlısı olsun, başlanmış iş bitmiş iş'dir

Kardeş hayırlı olsun işe başlamışsın artık gerisi çorap söküğü gibi gelir hiç panik yapma bir noktadan başlayınca gerisi az bir sabır ve dikkatli çalışma ile çözülür,unutma biz hobi amaçlı bu arabalarımızı yapıyoruz eksikleri olabilir hatalar olabilir biz uzaya gemi yapmıyoruz,rahat rahat acele etmeden çokca hesaplayarak,düşünerek kolayca yapabileceğiniz bir iş,sizin yardımcılarınızda var,hatta önünüzde daha önce yapılmış örnekler var,teknik malzeme konusundada nereye ne lazım hepsini forum içinde defalarca yazdık alternatifleri ile birlikte o cihazların teminindede yardımcı oluruz siz rahat olun şimdiden kolay gelsin.

yaybek' Alıntı:
Kardeş hayırlı olsun işe başlamışsın artık gerisi çorap söküğü gibi gelir hiç panik yapma bir noktadan başlayınca gerisi az bir sabır ve dikkatli çalışma ile çözülür,unutma biz hobi amaçlı bu arabalarımızı yapıyoruz eksikleri olabilir hatalar olabilir biz uzaya gemi yapmıyoruz,rahat rahat acele etmeden çokca hesaplayarak,düşünerek kolayca yapabileceğiniz bir iş,sizin yardımcılarınızda var,hatta önünüzde daha önce yapılmış örnekler var,teknik malzeme konusundada nereye ne lazım hepsini forum içinde defalarca yazdık alternatifleri ile birlikte o cihazların teminindede yardımcı oluruz siz rahat olun şimdiden kolay gelsin.

Yusuf hocam teşekkürler. aslında çokta aceleci davranmak istemiyorum, hergün yeni şeyler öğreniyorum yazışmalardan.ancak hem yapım sürecinin hem de yasal prosedürün süresini düşününce işlere hızlıca başlamak istiyorum. benim burada en büyük sorunum danışacak insan sayısının az olması. malzeme temininde de zorluklar yaşıyorum Adana'da. örneğin marin kontrayı burada bulamadım, aracımız Ankara'da idi onun için oradan alalım dedik.Kayınbabam bugün malzemelerle birlikte geldi. kontralar çok düzgün görünmedi gözüme, neyse dedik. aslında Levent hocanın " bulunduğun yerde temin edebileceğin malzemeleri kullanman daha iyi olur" sözü malzemeler alındıktan ve malzemeleri gördükten sonra daha anlamlı ve akıllıca geldi. çünkü kontraları değiştirme şansımız yok artık.

bilgilerini ve deneyimleri sınırsızca paylaşan insanların olduğu bu forum sitesi benim ve sanırsam bir çok insan için büyük bir şans.
yazışmanın zaman alacağı ve danışma zamanın kısıtlı olduğu durumlarda hem Yusuf hemde Levent hocayı telefonla ardım birkaç kez,her ikisi de sağ olsunlar çok ilgili davrandılar, uzun uzun ve ayrıntılı şekilde sorularıma cevap verip fikirlerini paylaştılar. açıkçası, zamanlarını (neredeyse birer saatlerini) bana ayırdıkları o sürede ben tüm ezikliğim ve mahçupluğumla sorular sorarken onlar gayet samimi ve de destekleyici konuştular. onları "zırtpırt" aramayacağımı söylesem de her ikiside meşgul olmadıkça tüm sorularını cevaplamaya çalışırız dediler. bilgi ve deneyimlerini paylaşan herkese ve özellikle Yusuf ve Levent hocama yeniden teşekkür ederim.

yayiyayayu' Alıntı:
Aracınız hayırlı olsun kolaylıklar diliyorum

teşekürler Yaşar hocam, biz yeni başlıyoruz siz yolu neredeyse tamamladınız. umarım karavan yapımını başladığınız heyecanla tamamlarsınız.

haydarsinan' Alıntı:
teşekürler Yaşar hocam, biz yeni başlıyoruz siz yolu neredeyse tamamladınız. umarım karavan yapımını başladığınız heyecanla tamamlarsınız.
teşekkür ederim güzel dilekleriniz için emin adımlarla ilerliyoruz acelem yok yavaş yavaş olacak inşallah

Hayırlısı olsun. İnşallah içini gönlünüze göre döşer güle güle kullanırsınız.

aslanahmet' Alıntı:
Hayırlısı olsun. İnşallah içini gönlünüze göre döşer güle güle kullanırsınız.

teşekkürler Hakan hocam, bizimkisi birazda gözükapalı bir adım. yazdığınız yazıları, sorduğunuz soruları düşünürsek , karavanını yapanlar arasına girdiğiniz zaman sanırsam en birikimli başlangıcı siz yapacaksınız.yeniden teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR