Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "yak" - Atilla Dinçer(atiladi)
Bu gün, dün den bas-aç kilit montajları kalan mutfak çekmecelerinin kilitlerini montajlayıp çekmece ayarlarını yapıp, işi bitirdim...
Sonra, sıra yeni masaya geldi, dün kendi tasarladığım yavru masa döndürme aparatını tornacıda yaptırmıştım, bu gün önce ana masa ve yavru masa için önce birbirine entegre hesap kitap yapıp, parçanın masada montajlanacağı yeri belirledim, sonra yavru masada parçaya göre bir delik açıp, almış olduğum krom masa bacaklarını önce yaptığım döndürme parçasına vidalanabilir hale getirdim, birinin boyunu masa normal haline göre diğerinin boyunu masa gece yatak olurken bacak vazifesi görecek boyuta kesip, ana masa ve yavru masayı birbirine sabitledim...Sonra köşe kırmalarını yapıp, çelik macunladım, yarın oto boyası ile boyayacağım...Bu arada masa duvar sabitleme aparatını duvara ve masa tablasına montajlayıp , masanında işini bitirdim...
Masanın dönme işlevi, açık konumda esnemesi bana göre kullanıma uygun, değerlerde..Masa bacağını niye ortalamadım diye düşünen çok olacağını biliyorum, özellikle dayanak bacağını köşegene kaydırdım, çünkü bir taşla birkaç kuş meselesi vardı, ikili koltuk yolcuları masaya bu şekilde daha rahat oturup kalkabiliyor, köşegende hem bacak hemde döndürme işini bir arada yapıyor, en önemlisi, gece konumunda, masanın solu koltuk tarafındaki derze oturuyor, sağda bu imkan yok, sağ duvar köşesi için duvara bir tırnak konulacak, sağ ön köşede bir dayanak bacağı gerekiyordu, işte masa ana bacağı asimetrik öyle biryere konulduki, bütün bu işleri tek başına yapabilir bir stratejik bir nokta da...