Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 313
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 168,449
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Tüm Türkiye Cumhuriyeti'nin mübarek kurban bayramını, en içden dileklerim ile kutlarım....

Crybaby camper 001
 

Etiketler
Atilla bey cahilliğimi maruz görün tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.Çok yeri değil ama Webasto hakkında birşey sorucaktım.Dacia Duster aracım bulunmakta. Çadır yerine araç içinde uyumaktayım. Ayrıca kayak ile ilgileniyorum. Malüm kayak merkezlerinde çadır vb şeyler yasak. Aracıma webasto takıp kayak merkezlerinin orada rahat bir şekilde uyuyabilirim diye düşünüyorum.

Webasto'da korktuğum birkaç şey var, yüksek rakımda rüzgarlı ve karlı bir ortam olacağıncan araçta uyurken zehirlenmekten korkuyorum. Yani ne kadar sağlıklı, bu cihaza gerçeten güvenebilir miyiz ? Ayrıca araçta yangın riski gibi bir durum vs olabilir mi ? Birde bu zehirlenme vb gibi durumları erken uyarı sistemi gibi birşey bulunmaktamıdır ?

Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Webasto diye adlandırılan, mazotlu kabin ısıtılar, kuru hava üflemeli ve sulu diye iki çeşit dir..araç içinde ısıtıcıdan kaynaklanabilecek hiç bir tehlike yoktur, biz yıllardır, ısıtıcıyı sabaha kadar çalıştırıp çoluk çocuk araçda uyumakdayız..
Küçük hacimli araçlarda kuru hava üflemeli ısıtıcının ısıtma kapasitesi çok yüksek gelir bunaltır, ısıtıcı çıkışında sıcak hava 70-80 derece olduğu için yakın planda sıcak hava çarpacağı plastik aksama zarar verebilir..
Bu sebep ile sulu denilen tipi küçük araçlar için daha uygundur, ısıtıcı araç motor içine montajlanıp, aracın radyatör su sistemine bağlanır, araba çalışmazken bile, ısıtıcı vasıtası ile aracın motor suyu ısıtılır, sadece aracın orjinal kalorifer sistemi araba çalışmaz iken çalışacak şeklide elektrik sistemine müdehale edilir, aracın klasik kalorifer sisteminin çalışması sağlanır...Burada tek sorun yeni nesil araçlarda artık küçük kapasiteli akü kullanıldığı için (50-55 amp), tüm gece akünün yetip yetemeyeceğidir, bu konuda bize bilgi verebilecek, bir deneyim bu güne kadar duymadım..
Ayrıca ısıtıcının alınması ve montaj maliyetinin 2000 TL'yi bulacağını unutmayın, bu rakamı göz önünde bulundurun, ayrıca gece 10 saat de 2 litreye yakın mazot yakar, bununda anlamı gecede 10 TL'lik yakıt masrafı vardır..
Yılda bir kaç gece kullanılacaksa bu kadar masrafa değermi düşünmek lazım, aracın bagajına 100 amp'lik extra bir akü koyarak (aracın kendi aküsünün bu tür amaçlar için kullanılması sakıncalıdır, sabah aracı çalıştıramayabilirsiniz), 12v ile çalışan elektrikli battaniye ile hafta sonunu rahatca geçirebilirsiniz, extra aküyü isterseniz, akü şarz cihazı alarak evde kendinizde doldurabilirsiniz, veya gerektiği zamanlar akücüde de doldurtabilirsiniz...
 

Çok sağolun çok teşekkür ediyorum, günlerdir düşünüyorum ve araştırıyorum ben daha sormadan hepsine cevap vermişsiniz...Şöyle ki;

Elektrikli battaniye mi yoksa webasto mu diye düşünüyor hatta bu kadar masrafa birkaç günlük faliyetlere değer mi diyordum, gerçekten aklımı okumuşsunuz...

Bir sorum daha olucak, elektrikli battaniye için ikinci bir akü almak istesem nasıl birşey önerirsiniz ? Ortalama fiyatlar nedir (Akü ile aynı ortamda olucam) aracın yapısı gereği, sağlıksız bir durum söz konusu olabilir mi siz ne tavsiye edersiniz, birde nerden almalıyım aküyü ?

Tekrardan teşekkür ediyorum bayramınızı kutluyorum.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

100 amp jel akü alırsan rahat edersin, 5-600 TL kadardır..
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Abi hiç gözükmüyorsun özlettin kendini.

Hasan
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Selamlar Atilla Bey,
Bu gece sayfanızdan haberdar oldum. Bütün yazılanları ve resimleri inceleyeceğim derken gece saat 04 ü bulmuş.
Karavan hakkındaki derin bilgileriniz ve el becerinize hayran kaldım. Allah bu maharetlerinizi eksiltmesin arttırısın.
Ben de kendi çapımda bir karavan yaptım. Fakat, sizin karavanlarınız yanında çok sönük kaldığını henüz yeni fark ettim.
Sahibinden.com sitesindeki ilanınınızı da gördüm. Hayırlı müşteriler versin. Alacak olanlar için son derece makul bir fiyat tespit etmişsiniz.
Birşeyleri yenilikleri ile birlikte yapabilmek benim de en önemli hobim. Bunun için iki senelik karavanımı yeniden dizayn etmek istiyorum. Bunun için müsade ederseniz sizinde fikirlerinizden yararlanmak arzusundayım.
Antalya taraflarına yolunuz düşer ise telefonum 533 514 50 40. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyarım.
Şimdilik yeniden görüşmek dileği ile hoşcakalın.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

http://www.sahibinden.com/ilan/is-makineleri-sanayi-elektrik-enerji-gunes-panelleri-electrozirve-ez-260-karavan-paketi-kargo-dahil-142067565/detay

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151277249958482&set=a.10151229276273482.483310.653048481&type=3&theater


TATANKA ReklAmlarda Başrol oynamaya başlamış.....
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Atilla abi burda bir calinti olayi mi var yoksa fotograf izinli mi kullanildi?

Bu arada bayramda gecti yeni karavan projesini dort gozle bekliyoruz. :smiley: Ne zaman basliyacaksin pop-up tavanli 12m3'e.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Dikkatli araştırmacılar, hiç bir şeyi gözden kaçırmıyor...

Melih, bahsi geçen ilanda Tatankanın resminin kullanılmasından haberim yok, bence sorun da yok, kendilerini en iyi ifade eden fotoğraf olarak seçip, kullanmışlar, başka firmalarda resimlerimi kullanıyor, aslında kullananların çoğununda panel montaj servisini ben veriyorum...Yeni karavan için bir yandan proje çalışmasına devam edip bir yandan malzemeleri toplamaya devam ediyorum, sadece henüz ortada araba yok, içime sinecek bir araca rastladığım anda hızla başlayacağım, kafama göre araç bulamadığım için tasarım aşamasının uzaması benim işime geliyor, işe başlamamış olmak bazen düşüncelerimde değişiklik yapabilememe fırsat veriyor...
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Arac olayi benimde dikkatimi cekiyor. Yani su anda alacagimdan degil ama benimkisi hobi. Ilan sitelerine bakarken git gide artik duzgun bir 10m3 ve 12m3 bulmanin zorlastigini goruyorum. Cunku en son 6 yil once uretildiler ve bu araclar binek degil, ticari araclar. Yani temiz bir arac bulmak icin en zor kismi sanirim. Senden yine guzel fikirlerin cikacagina inaniyorum. Ozellikle pop-up tavan kucuk araclardan hoslanan arkadaslara cok fikir verecektir. Simdiden basarilar.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Bu gün, karavan imalatlarında kullanılan ahşap plakalar üzerine yaptığım araştırmayı bitirdim...Değişik malzemeleri bir süredir topluyordum, malzemeleri bu gün aynı ebada (15 X 15 cm) kesdim ve tüm parçaları hassas terazide tarttım, elde edilen sonuçların bir gün işinize yarayacağını ümit ediyorum...
Tahtakuşun imalatında 2 numaralı ahşap, çift yüzeyi laminat kaplamalı afric contra table kullanılmıştı...

1 nolu parça: 16 mm Ham Afric contra table, iki yüzü 3mm aynı malzemenin kontrapalk'ı ile kaplı ortası ahşap
çubuklu bir konstrüksüyon levha...176 gr ..
2 nolu parça: 16 mm'lik Ham Afric contra tablenin 2 yüzününde Laminat kaplanmış halı, Laminat kaplama sonrası
kalınlığı 17 mm....204 gr...
3 nolu parça: 16 mm kavak kontraplak'ın alt üst Lamint kaplanmış halı, Kaplama sonrası kalınlık 17 mm...220 gr...
4 nolu parça: 16 mm Ham kavak kontrapalk...180 gr
5 nolu parça: 16 mm Marin Kayın kontrapalk, vernikli kullanım için...268 gr..
6 nolu parça: 18 mm Sunta Lam....282 gr..
7 nolu parça: 18 mm MDF Lam...316 gr..
8 nolu parça: 18 mm Ham MDF...300 gr...

20131105 174148
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Teknik bilgilendirme için teşekkürler Atilla bey. Araştırmacı ve yenilikçi kişiliğiniz her zaman herkese fayda sağlıyor. Selamlar.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Atilla abi bilgilendirme icin kendi adima tesekkur ederim. Bir cok kisinin isine yarayacagina eminim. En hafif malzeme ile en agir arasinda metrekaresinde yaklasik 2 kat fark var (Eger yanlis hesaplamamisam ham afric kontranin metrekaresi yaklasik 7.8 kg, MDF lamin metrekaresi yaklasik 14 kg geliyor.) Eger kullanilacak metre kare fazla ise, ozellikle 15m3 yada 17m3 gibi araclarda, iki malzeme arasinda hissedilir bir agirlik farki olacaktir.

Bu arada bu afric kontranin baska bir adi varmi? Ben google'da arama yaptim fakat afric kontrayi bulamadim.
 

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Tesbitin çok doğru Melih, araç m3'leri büyüdükçe, kullanılan ahşap miktarı artmakda, mekan büyüdükçe eklenen ekipmanlar artıyor, konfordan ödün vermek istemediğimiz için her şeyin üstüne birde konfor elemanları ekleniyor..
Bir karavan yaklaşık 1000-1200 kg gibi bir ağırlık eklenerek tamamlanıyor, toplamda ahşabın yeri %30-40, asıl ağırlık teknoloji ve konfor ekipmanları oluşturuyor..
Örneğin; 150 watt 1 adet panel 13 kg, buzdolabı 27 kg, klima 30 kg, şofben 20 kg,orj. cam 8 kg, tavan hav. 5 kg, 100 amp akü 35 kg, LPG tüp dolu 26 kg, mutfak ocak-evye 8 kg, banyo duş teknesi 20 kg, laminat parke 2m2'lik paket 10 kg, hidrafor 3 kg, mutfak laminat tezgah 15 kg, kullanılan toplam elektrik kablosu 20 kg, vb,vb,vb...
Şahsen ben excel'de hazırladığım bir program ile kullandığım tüm herşeyi, vidasına kadar detaylı bir şekilde hergün, ağırlık ve maliyet olarak tabloya işleyerek, ağırlık ve maddiyat olarak her gün işin neresinde olduğumu, müdehale etmem gerektiği anları takip edebiliyor, ona göre işin başında yaptığım planlamadan gerekirse sapma yapabiliyorum...

Son karavanda kullandığım adına afric contra table, dediğim ahşap malzeme, kontrapalak deyil, 10x40 mm ebatlarındaki boy afrika kökenli maket uçak yapımında kullanılan Balsa ahşap çubukların birbirine yapıştırılıp üzerine çift taraflı olarak 3mm yine afrika kökenli hafif bir ağaç dan yapılmış kontraplak yapıştırılması ile elde edilmiş, esneme yapan ama eğilip öyle kalmayan, bir komplex malzeme, satıcıda adını bilmiyor "hafif tabla" olarak tanımlıyor , "Afric contra table" tanımı bana ait, bunun için internette aratarak bulamazsın..
Malzeme ham olarak zımparalanarak kat kat dolgu verniği üzerine son kat mat vernikli olarak da kullanılabilir, ben çift yüzüne laminat kaplatarak kullanıyorum, bu yöntem ile toplamda ağırlığı 40 kg artıyor ama, esneme, sağlamlık ve su geçirmezlik bakımından max seviye yakalanmış oluyor...

20131105 173839
 



Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 " Tahtakuş " (atiladi)

Bazi ekipmanlarin kilolarinida sanirim ulkemizde orjinal karavan parcalarinin pahali olmasindan kaynakli diger alternatiflerin takilmasi arttiriyor. Ornegin sen tavan havalandirmasinin 5KG oldugunu soylemissin. Bir kac yil once ben ebay den kendi aracima takmak icin ikinci el orjinal karavan tavan havalandirmasi almistim. Toplasan bir kilo gelmiyordu. Bu Fiamma'nin urettiklerinden. Tamamen hafif plastik bir malzemeden uretme. Sanirim karvan camlari gene oyle. Kamp karavan evyesi ve ocaginin kullanilip kullanilmamaside etkiliyecektir. Yani ulkemiz sartlarinda biraz daha kendi butcelerimize yakin karavan uretmek zorunda oldugumuzudan bazi agirliklar artiyor gib geliyor bana.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,624
Mesajlar
1,521,251
Kayıtlı Üye Sayımız
172,270
Kaydolan Son Üyemiz
Engin paslı

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst