Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 471
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,023
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

Atilla abi hayirli olsun. Masallah diri bir aracq benziyor. Merakla bekledigim bir proje. Kusura bakma eger sorun olmiyacak ise araci kac aldiginizi sorabilirmiyim.

Etiketler

Daha hızlı , daha hızlı bahar geldi Atilla hocam.

Kolay gelsin ve hayırlı olsun.

Atilla Bey hayırlı olsun. Seçtiğiniz araç sanırım en optimum ölçülerde. Ne çok büyük, ne çok küçük. Tek araç kullanmak için isteyenler ideal. Bu araçla biraz standartlaşmayı düşünür müsünüz? Yani kullandığınız her malzemeyi , yaptığınız her dolabı vs tekrar istenince aynı ölçü ve kalitede temin ederek. Ağırlık biliyorsunuz çok önem kazandı. İşe başlamadan önce ağırlık hesabı yaparak ve asıl önemlisi kullandığınız her malzemeyi taşıta uygun olarak seçecerek bence ideale doğru yol alabilirsiniz. Her konunun uzmanı nerdeyse forumda var. Umarım değerli bir ürün çıkar sonunda.

Temennilerinden dolayı herkese teşekkür ederim....

Daha öncede, ducato araca karavan yaptığım için aracı ezbere biliyorum diyebilirim, bir çok parçanın kalıpları var, bir kısmınında bilgisayar ortamında kesim ölçüleri ve kalıpları elimde bulunduğu için, bu ve bundan sonraki imalatlarımın daha kolay olacağını sanıyorum...Ağırlık konusu önemli değil, 12m3 ducato 1950 kg'idi, istiab haddi 3500kg veriyordu, karavan 3200 kg olaram bitirilmişti...Yeni araç 10m3 ducato 1850 Kg, istiab haddi 3300 kg görünüyor, tahminen 3000-3100 kg gibi bitecek sanırım...

İyi günler
Sy Dinçer
Güle güle iyi günlerde kullanmanız dileğiyle
Saygılar
Batuhan

Atilla abi kusura bakmazsan sana birsey sormak istiyorum. Kafama takildi. Tuvalet ve dus kismini aracin arkasina koymani engelleyen ozel bir durum mu var? Bana oyle geliyor ku aracin arka kisminda olsa idi kotukta oturdugunda on camin isingindan ve goruntusunden yararlanilabilir. Boylelikle arac icinde oturanlarin saginda solunda onunde cam olacagi icin panaromik bir goruntuye sahip olur.

Atilla bey,çok sevindim.Hayırlı olsun.Güzel arabaya benziyor.Kolaylıklar dilerim.Yaptıklarını takip edeceğim.

bende bir fikir üreteyim, aşşağıdaki projeye ne dersin

proje 10m3.JPG

Atilla abi kolay gelsin.Yeni proje hayırlı olsun her zamanki gibi ilgiyle takip ediyorum.

İyi dilekleri için herkese teşekkür ederim...
Melih, wc akrada olduğu planda mevcut, henüz son kararı vermedik, son an değişikliği olabilir...

Levent, çizdiğin şekil adria'nın modeli, bu modelide çalıştım ama, genel anlamda her şer daracık olduğu için bu plana pek sıcak bakmadık, özellikle mutfak malzemeleri için dolap kalmıyor...Bu arada gökhan'nında dediği önemli, illaki zodiac bot+motor...

NEW-10m3-Ducatom-4.gif

NEW-10m3-Ducatom-Adria.gif

NEW-10m3-Ducatom-UYGULAMA.gif

Atilla abi kendi fikrimi soylemek gerekirse gonderdigin planlardan ilkini yani banyonun arkada, koltuklarin onde oldugu modeli tercih ederdim. Boylelikle icerisi daha havadar ve genis gozukur. Banyo girista oldugunda hem disardan bakildiginda icerisi dar gozukuyor, hemde on ile arkayi ayiran bir duvar olusuyor ortada. Koltuklar onde oldugunda ise on camdan gelen isikla birlikte daha havadar olacaktir.

Ornegin araci deniz kenarinda bir otoparka biraktiginda (bir cok otoparkta burun dan yanasildigini varsayiyorum) koltuklarin onde oldugu duzende panaromik deniz manzarali kahvalti yapabilirsin arac icinde. Ama koltuklar arkada oldugunda denizi goremezsin.

Melih seni dinledik, eski çalışmayı bir defa daha revize edip son kararımızı verdik, imalatın projesi aşağıdaki gibi olacak...

NEW-10m3-Ducato-2012.gif

Her zaman adria tasarimi. Hatta yatak ranzalı olsa 4 kişi yatar ki bana bile uyar. Eninde sonunda bu tip bir tasarimi ben de tercih edecegim. O girişteki menteşeli kapi nedir onu çozemedim.
Abi gercekten bana cok anlamsiz geliyor sofor koltugunun arkasinda bir koltuk daha var. Ayrica sabah aksam yatak kur kaldir. İş yani.

İnsel, biz "piknik karavanlarını" sevmiyoruz, karavanda yat uyu, yemeği dışarıda ye, tuvalete ağaçların arasına git, biride kimse görmesin diye havlu tutsun....
Biz artık yaşlı sayılırız, bize günde 5-6 saat uyku yetiyor, bizim için yatak ve yatmak hiç önemli deyil biz artık oturduğumuz yerde koltukda bile uyuyabiliyoruz....Bizim için birinci sırada, yağmurlu veya soğuk bir havada 4 kişi masada rahat rahat oturacağız, menümüzde aslan sütü, ezine koyun peyniri, kırkağaç kavunu olacak, muhteşem bir sohbet eşliğinde karavanın içi sigara dumanından göz gözü görmeyecek..Bizde hedef bu...
Girişde gördüğün menteşeli kapı, buzdolabının kapı açılımını gösteren plan, yazın dışarıda otururken, karavana girmeden buzdolabından bir şeyler alabilmek için kapısı 180 derece dışa kadar açılabiliyor...
Yıllarca dağlarda, çadırımız sırt çantamızda, günde 8 saat yürü, akşam olunca kamp kur, yemek yap ye, dinlen, uyu sabah çadır topla yine 8 saat yürü, programı ile 20 yılımız geçtiği için yap boz yatak masa dönüşümü bize zor gelmiyor...

Atilla Bey,yeni başladığınız projenizde de kolaylıklar diliyorum.

İzmir'den selamlar,sevgiler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR