Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 471
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 105,032
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)

Atilla abi senin ihtiyaclarin dogrultusunda en iyi tasarim bence bu son yolladigin olacaktir.

Aracta dus tuvalet bence mutlaka olmali ama bu tasarimda yada bir cok modelde oldugu gibi aracin ortasinda degilde en arkada olmali. Arkada olmasinin bir dez avantaji yatak alanini caliyor ama 10m3 araclarda zaten yatak ve oturma grubunun ayirmamak gerekli. Birisi uyurken digeri oturmak isterse Atilla abinin en son duzeninde ondeki iki koltuk bos isteyen orda oturmaya devam edebilir. Ozellikle yolcu koltugu one donenbilir yapilirsa bu ihtiyaci karsilar. 17 m3 araclarda bile tuvaleti ortaya koymak araci cok kucuk gosterir. Bu yuzden 12, 15, yada 17m3 araclar i in bence en iyi duzen atilla abinin bir once yaip sattigi karavanda oldugu gibi tuvalet kabini arkada olmali yatak uzunlanmasina konmali.

Araci kucuktmeden 10m3 de yatagi ayirmanin tek yolu koltugun sanirim oturma grubundaki koltugun birini kaldirip oturma grubunu one kaydirmak, sofor ve yolcu koltuklarini donerli yapmak, arkdaki zodiac alanini iptal ederek yeni kazandiginiz alan ile birlestirerek tek kisilik ranza yapmak. Bana sorarsaniz gerek yok. Atilla abinin son cizimi 10m3 de olabilecek optimum tasarim benim icin. Ayrica bu tasarim oldukca buyuk bir depolama alani sunuyor, ozellikle bot tasamayacaksaniz, boylelikle karavanlardaki en buyuk sorun olan esyalarin ortalikta ordan oraya dolasmasi zorununu minumuma indirir.

Etiketler

Atilla abi son plan bencede çok güzel. yalnız şu klimanın dış ünitesini gizleyecek bir plan düşünüyormusunuz ?zira öyle giderken aracın arkasında pek hoş bir görüntü olmuyor.

Nevzat, planların bazılarında klima görünüyor ama şu anki imalatta klima kullanmıyorum, sadece bir gün veya biri klima koymak isterse takılabilirliğini sağlamak için planlarda gösterdim...

Bu gün yeni ruhsatı aldım, aracın zorunlu trafik sigortasını axa'ya kamyonet sınıfından 483 TL ödedim...
Sonra, tavan havalandırmasını, bir yüzü alüminyum folyolu cam yünü izolasyon malzemesini, zemin parkelerini aldım, banyo için mecburen yeniden kayar camlı havalandırma camı siparişini verdim ( planda değişiklik olup banyo önden arkaya geçince, kendi yaptığım kalkar kapaklı plastik camı, cam yarım açıkken kayar kapıya çarpacağı için kullanamıyorum)...Yarından itibaren, zemin laminat parke kaplaması ile imalata başlıyorum...tavana yapıştırılacak çıtalarıda aldım, onlarıda yapıştırınca hafta içinde iç duvar kaplamalarıda yapılacak..

Bu arada, tavana güneş paneli ve tente bağlantı ayaklarının çalışmalarını yaptım, ayakları yapınca onlarda montajlanacak....Tentecilere bir sürprizim var; bu gün görüştüğüm bir tenteci, 3-5 karavana klasik tentelerden takmış, duruma hakim bilgisi var, omnistor ve fiamayı çok iyi biliyor, yurt dışından, taklit omnistor tente istemişler, adamlarda ufak tefek değişikliklerle, yeni alüminyum kalıpları yaptırıp omni stor kopyasını yapmış, 30 gün müsade istediler, bekle ilk üretimi senin karavana takarak tecrübe edelim dediler, bende seve seve kabul ettim..Yani bu sürpriz için 1 ay beklemeniz gerekecek...

atiladi' Alıntı:
Tentecilere bir sürprizim var; bu gün görüştüğüm bir tenteci, 3-5 karavana klasik tentelerden takmış, duruma hakim bilgisi var, omnistor ve fiamayı çok iyi biliyor, yurt dışından, taklit omnistor tente istemişler, adamlarda ufak tefek değişikliklerle, yeni alüminyum kalıpları yaptırıp omni stor kopyasını yapmış, 30 gün müsade istediler, bekle ilk üretimi senin karavana takarak tecrübe edelim dediler, bende seve seve kabul ettim..Yani bu sürpriz için 1 ay beklemeniz gerekecek...

güzel bir haber

Atilla abi Hayılı olsun,
Kolay gelsin demek adet olmuş, senin için zaten kolay olacağını biliyor, zevkle takip ediyoruz. Saygılarımla.İsmail seçen.

Teşekkürler İsmail, bu arada hanım senin mutfak tezgahının desenini ve rengini çok beğendi, tezgah laminatını hangi yapı marketten aldın

Atilla bey.
Hayırlı olsun. Aslında ben de merak etmekteyim. 10 M.3 gibi riskli alanda karavan konumlandırma düşüncesi çok ilgimi cekmekte. Ha , başarabileceginize de şimdidem eminim zaten. Aklıma gelen bir şeyden de bahsetsem mi? diyor ve başlıyorum. Duş vc olayını her ne kadar ön bölume sıkıştırıp yaşam bölümünün daha ferah algılanması fikriyle ilgilrnsem de , "eller ne der" kuşkusu ile vazgeçmiştim. Belki siz uygulamş olsaydınız ciddi bir örnek olabilirdi diye aklıma geliyor. Tabi ki; arka bölümdeki müstakil yatagın fonksiyonelligi de yatsınamaz. Bilmem ki hangisinden vazgecmeli.
Ben size kolaylıklar dilerim , meraklılıgımı mazur görün.
selamlar.

Öncelikle iyi niyet dilekleriniz için teşekkür ederim...

Mehmet abi, banyo-wc bölümünü ön tarafda düşündüm, ama biliyorsun, hayalde, kağıt üstünde karavan dönüşümü yapmakla gerçek uygulamalar bir birinden farklı oluyor..Ön kısımda banyo konusunda bir sıkındı vardı, şöför koltuğunun yaslanma kısmı dikeyde yaklaşık 6-7 cm geriye doğru yatmakda idi, banyoyu arkaya doğru biraz çekmek ve hemen koltuk arkasında 7 cm kadar kaybetmek gerekiyordu, buna engel olmak için koltuğun banyo duvarına yaslanan üst kısmında 40x50 cm lik bir kısmı banyo içine doğru bir çerçeve halinde 6-7cm taşırmam gerekiyordu, bunada çözüm bulmuştum, bu çıkıntıya bir ayna yapıştırıp, dekoratif bir kamuflaj yapacakdım, ama banyonun arkada olduğu "B" planıda hazırda bekliyordu, önerilere kulak astım zaten benimde kafamda problemler vardı, bu yüzden banyo arkada projesine arkadaşlarımı dinleyerek hemen döndüm...Senin aracın içi kübik olduğu için sen bu tip sorunları pek yaşamadın ama araçların iç yapısındaki girinti ve çıkıntılar, eğimler gerçek uygulamada, hayallerimizi süsliyen bazı şeylerden vaz geçmemize neden olabiliyor....

Merhaba Atilla abi,
Laminant Tezgahı koçtaş tan aldım, Sadece koçtaş ta 3.60 lık uzunluktaki tezgah fiyatı 89 TL.(Ürün kalitesi ÇAMSAN)
hafta içi alındığında istediğin ölçülerde keserek veriyorlar, nedense hafta sonları tüm Koçtaş ların makineleri bozuluyor. ;D ;D
Baumaxta çeşit çok fakat, m2 olarak fiyatlandırdıkları için çok maliyetli,
Praktiker ve Tekzen ninde avantajı olmadığı gibi, Bauhaus izmirde bulunmadığı için bilgim yok. Saygılarımla.

Teşekkürler ismail, bir tek koçtaşa bakmamıştım, hafta içinde bakarım...

Bu gün işe önce zemin laminat parkelerini döşeyerek başladım, aracın tabanı zaten en güzel şekilde hazırdı, üzerine döşemeye başladım...Bu sefer karavanı Gri, Beyaz, Mavi, Turkuaz renkler hakimiyetinde yapmayı düşündüğüm için zenim laminatını dokulu gri ağırlıklı bir renk seçtim..Kaplama sonrası kenarlara yine gri dayson mastik çekerek, tam sabitlemeyi sağladım..Kayar kapı eşiğine 3x3 alüminyum "L" çıta dönüldü.....
Sonra tavan havalandırmasının montajına geçdim, bu seferde beyaz renkli saç tavan havalandırmasını tercih ettim, hem dayanıklı oluyor hemde karavanın içine güneş girerek içerisinin aşırı ısınmasına engel oluyor, ayrıca, cam havalandırmaların kaldırma kolları çok büyük olduğu için içeri giren hava sirkülasyonuna engel oluyor, yapıştırma işlenimde beyaz dayson mastik kullanıldı..

20120324_145116.gif

20120324_145139.gif

Atilla bey;
Hayırlı olsun, kolay gelsin. Gene zevkle takip edecegimiz bit bölüm başladı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri