Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 10m3 (Atiladi)
Nevzat, planların bazılarında klima görünüyor ama şu anki imalatta klima kullanmıyorum, sadece bir gün veya biri klima koymak isterse takılabilirliğini sağlamak için planlarda gösterdim...
Bu gün yeni ruhsatı aldım, aracın zorunlu trafik sigortasını axa'ya kamyonet sınıfından 483 TL ödedim...
Sonra, tavan havalandırmasını, bir yüzü alüminyum folyolu cam yünü izolasyon malzemesini, zemin parkelerini aldım, banyo için mecburen yeniden kayar camlı havalandırma camı siparişini verdim ( planda değişiklik olup banyo önden arkaya geçince, kendi yaptığım kalkar kapaklı plastik camı, cam yarım açıkken kayar kapıya çarpacağı için kullanamıyorum)...Yarından itibaren, zemin laminat parke kaplaması ile imalata başlıyorum...tavana yapıştırılacak çıtalarıda aldım, onlarıda yapıştırınca hafta içinde iç duvar kaplamalarıda yapılacak..
Bu arada, tavana güneş paneli ve tente bağlantı ayaklarının çalışmalarını yaptım, ayakları yapınca onlarda montajlanacak....Tentecilere bir sürprizim var; bu gün görüştüğüm bir tenteci, 3-5 karavana klasik tentelerden takmış, duruma hakim bilgisi var, omnistor ve fiamayı çok iyi biliyor, yurt dışından, taklit omnistor tente istemişler, adamlarda ufak tefek değişikliklerle, yeni alüminyum kalıpları yaptırıp omni stor kopyasını yapmış, 30 gün müsade istediler, bekle ilk üretimi senin karavana takarak tecrübe edelim dediler, bende seve seve kabul ettim..Yani bu sürpriz için 1 ay beklemeniz gerekecek...